Recepty na xkuchtik.cz

RYBY MAKRELA | Makrely na roštu

INGREDIENCE 3 makrely, sůl, bílý mletý pepř, koření na ryby, 2 citróny, svazek šalvěje, rostlinný olej na POSTUP PŘÍPRAVY Makrely omyjeme a osušíme. Uvnitř i vně je posypeme solí, pepřem a podle chuti kořením na ryby. Citrony nakrájíme na tenké plátky. Šalvěj opereme, lístečky otrháme. Obojí rozložíme na makrely. Ryby dáme do speciální grilovací formy nebo do alobalu a grilujeme 20-30 minut. Ve formě několikrát obrátíme a potíráme olejem ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | Aby se vajíčka nerozbila

Vejce se dnes nejčastěji prodávají v papírových krabičkách.Jestliže je ale některé naprasklé a přilepené, nejde bez rozbití prakticky vyjmout. Pomůže, pokud obal zvenčí navlhčíme. Skořápka se oddělí a vejce nepoškodíme. ..

ZELENINA | Papriky plněné hermelínem

INGREDIENCE:2 středně velké papriky, 200 g hermelínu, 50 g šunkového salámu vcelku, 1 malá cibule, sůl, pepř, 1 lžíce majonézy, 1 lžička plnotučné hořčice Na ozdobení: 1 lučina, 1 menší rajče, petrželka, 1 paprika, 4 listy hlávkového salátu POSTUP PŘÍPRAVY:Papriky omyjeme, podélně rozůlíme, vyjmeme jádřinec a odřízneme stopku. Hermelín nakrájíme na malé kousky, salám rozkrájíme na kostičky. Cibulku oloupeme, omyjeme, osušíme a pokrájíme nadrobno. Přidáme sůl, pepř, majonézu, hořčici a promíc ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | PEKINSKÉ MASOVÉ PLACIČKY.

INGEDIENCE: 1kg vepřového masa ( nebo kuře nebo salám), 5 celých vajec, 4 střední cibule nakrájená na kolečka, 3 zelené papriky (nebo lečo bez klobásy), 3 rajčata, kečup dle chuti, vegeta,pepř, sůl dle chuti, 1krabička Solamylu, 1a/2 dcl oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na nudličky, ostatni ingredience nakrájíme nadrobno. Všechno dobře promícháme a necháme v ledničce aspoň 12 hodin odležet.Vzniklou hmotu pečeme na rozpáleném oleji jako placičky. ..

SPECIALITY RŮZNÉ | MEDVĚDI TLAPY 1.

INGREDIENCE: 2 medvědí tlapy, 1/2 bílého vína, kůra z 1 citrónu, špetka zázvoru, 5 zrn pepře,1 cibule, 3 hřebíčky, 1 lžíce octa, 1/4 l vepřové krve, 10dkg hrachových lusků, 10dkg másla,1 lžíce mouky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Stažené oddělené medvědí tlapu důkladně umyjeme a spaříme. Potom na chodidlech odřízneme vazivové polštářky a očištěné tlapy dáme do kastrolu,zalijeme bílým vínem, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, zázvor, pepř, osolíme a vše dusíme do změknutí.Na udušené nalijeme vepřovou k ..

SALÁTY | HOVĚZÍ SALÁT.

INGEDIENCE: Zchladlé hovězí maso z polévky (nebo zbytek dušeného masa), kečup, cibule a česnek ve větším množství, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli a maso rozsekáme nadrobno, spojíme s kečupem, utřeným česnekem a pepřem. Tuto směs mažeme na topinky. ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÉ PLACKY, ŠLEJŠKY, KROKETY.

INGREDIENCE: 60dkg vařených brambor, 15 dkg mouky, 1 vejce, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory se uvaří , protlačí za tepla nebo umelou, nastrouhají, zkrátka rozdrtí, smíchají se s moukou a vejcem, hodně soli a udělá se těsto.PLACKY: Pečené na plotně jsou vláčnější, když se dělají z hladké mouky.ŠLEJŠKY: Z hrubé mouky, vaří se ve slané vodě malinkou chvíli, jen co vyplavou na povrch, Vyndají se a obalí v osmažené strouhance.KROKETY: Mohou se dělat z hrubé i hladké mouky, vysmažují se v tuku. ..

SPECIALITY RŮZNÉ | Jezevec

INGREDIENCE: 2 kg zvěřiny z kýty nebo hřbetu,1-2 citróny, 1 l bílého vína,Sůl, špetka tymiánu, 2 bobkové listy, 5 zrn pepře, 1/4 l olivového oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Do hluboké mísy nalijeme víno, šťávu z citrónů a přidáme koření. Do této marinády naložíme na 2 až 4 dny očištěnou zvěřinua zatížíme, aby byla potopená. Po vyjmutí zvěřinu potřeme olejem a prudceopečeme za podlévání marinádou s kořením. Pečeni naporcujeme a polijemešťávou.Touto šťávou se polévá na talíři pouze zvěřina,nikoli příloha.P ..

DRŮBEŽ KUŘE | Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

INGREDIENCE:400 g žampionů, 600 g kuřecích prsíček, 2 lžíce oleje, 2 sáčky houbové omáčky, 8 lžic smetany, citronová šťáva, 2 lžíce pokrájené pažitky POSTUP PŘÍPRAVY:Oloupeme a na plátky nakrájíme žampiony. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobnější kostičky. V pánvi rozpálíme olej, nasypeme do něj pokrájená kuřecí prsa a za stálého míchání je osmahneme. Opečené kousky opatrně vyjmeme z pánve, necháme okapat tuk a odložíme stranou do tepla. Do vypečené šťávy nasypeme pokrájené žampiony a asi ..

BRAMBORY | CHORVATSKÉ BRAMBORY.

INGREDIENCE: 750 g brambor, 2 lžíce másla, l cibule, sůl, muškátový květ, petrželka, 2 stroužky česneku, 2 žloutky, 60 ml bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme, pokrájíme na kolečka a v osolené vodě uvaříme doměkka. Cibuli a petrželku pokrájíme a podusíme na másle. Přidáme kolečka vařených brambor, osolíme, okořeníme muškátovým květem a dochutíme prolisovaným česnekem. Po chvilce dušení přilijeme víno, vmícháme žloutky a doděláme. Podáváme jako přílohu k masu či zelenině. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz