Recepty na xkuchtik.cz

SEKANÁ | VELIKONOČNÍ HLAVIČKA.

INGREDIENCE: 600 g vařeného uzeného, vepřového a telecího stejným dílem, 5 až 6 vajec, sůl, pepř, 150 g strouhanky, zelená petrželka, 2 lžíce sekaných mladých kopřiv. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechno maso uvaříme, usekáme, promícháme se zelenou petrželí, osolíme, opepříme, spojíme vejci a pečeme ve vymaštěném pekáči. ..

SEKANÁ | KEBABČATA.

INGREDIENCE: 500 g mletého masa (nejlépe jehněčí, ale může být i hovězí a vepřové), 2 cibule, lžíce jemně nasekané petrželky (nebo sušené petrželky), sůl, pepř, 7 lžic studené vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně umleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, nasekanou petrželkou, solí, pepřem a v míse stále mícháme. Mezitím po lžících přidáváme studenou vodu a stále mícháme. Masovou směs vložíme na několik hodin (nejlépe přes noc) do chladničky, před přípravou mokrou rukou utvoříme válečky veliko ..

SEKANÁ | MASOVÉ KULIČKY SMYRENSKÉ.

INGREDIENCE: 100g tykviček, 100g lilku, 100g cibule, 100g skopového nebo hovězího masa, 50g tvrdého strouhaného sýra, 1 vejce, sůl, mletý pepř, hladká mouka na obalení, olej (na smažení) POSTUP PŘÍPRAVY: Tykvičky, lilek a oloupaná cibule se uvaří v osolené vodě a vše se najemno naseká. K tomu se přidá jemně usekané syrové skopové nebo hovězí maso, strouhaný sýr rozšlehané vejce, sůl, mletý pepř a vše se dobře promíchá. Z hmoty se tvarují kuličky velikosti vlašského ořechu, obalí se v hladké mo ..

SEKANÁ | SEKANÁ PEČENĚ PLNĚNÉ VEJCEM A PÁRKEM.

INGREDIENCE: 350 g mletého hovězího masa, 350 g mletého vepřového masa, sůl, pepř, 4 stroužky česneku, 2 vejce 100 strouhanky, majoránka 1 natvrdo vařené vejce, 100 g párku. POSTUP PŘÍPRAVY: Mletá masa, rozdrcený česnek, čerstvá vejce, strouhanku s trochou vody, pepř, majoránku a sůl dobře promícháme. Z hmoty vytvoříme placku, do které zabalíme párky a natvrdo vařené vejce nakrájené na čtvrtky. Utvoříme šišku, kterou vložíme do sádlem vymazaného pekáče, podlijeme trochou vody Při pečení přelév ..

SEKANÁ | KARBANÁTKY SE ŠPENÁTEM A SÝREM.

INGREDIENCE: 500 g mletého masa, 1 lžička koření do mletých mas, špetka ml. papriky, lžíce nasekané bazalky, 200 g čerstvého špenátu, 120 g čedaru, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vložíme do mísy, přidáme kořeni do ml. mas, ml. papriku a nasekanou bazalku. Směs prohněteme, aby se vše spojilo. Listový špenát spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Sýr nakrájíme na menší kostky. Každou kostku zabalíme do listu špenátu. Z připraveného masa uděláme placičky, do nich vložíme sýr obalený ve šp ..

SEKANÁ | SEKANÁ Z CUKETY.

INGREDIENCE: 500 g cukety, 150 g kabanosu, 100 g tvrdého sýra, 2 dl dětské krupice, ½ hrnku oleje, ½ prášku do pečiva, 3 vejce, sůl, koření do mletého masa, česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Cuketu, kabanos a tvrdý sýr nastrouháme nahrubo, smícháme se zbývajícími ingrediencemi a nalijeme na vymazaný pekáč, zapékáme jako nádivku. ..

SEKANÁ | SEKANÁ PEČENĚ Z KRÁLIČIHO MASA.

INGREDIENCE: Králičí předek, játra z králíka, 200 g tučnějšího vepřového masa, 1 cibule, 80 g slaniny, 2 žemle, 2 vejce, 3 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, majoránka, nové koření, lžíce strouhanky.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso z králíka vykostíme a umeleme spolu s vepřovým masem a játry. Jemně nasekanou cibuli zpěníme na části rozřezané slaniny. Přidáme mleté maso, prolisovaný česnek, vejce, sůl, pepř, trochu majoránky, rozemleté nové koření a podle potřeby trochu strouhanky Z takto připravené směsi u ..

SEKANÁ | VELIKONOČNÍ NÁDIVKA II.

INGREDIENCE: 200 g žemlí, 650 g vařeného uzeného masa, 6 vajec, pepř, máslo, vývar z kostky, petrželka, pažitka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené uzené maso umeleme. Přidáme rozkvedlaná vejce, osolíme a opepříme, ochutíme jemně nakrájenou petrželkou a pažitkou, přidáme na kostičky nakrájenou a vývarem navlhčenou žemli a dobře vše promícháme. Potom hotovou nádivku vložíme do vymazané formy a v předehřáté troubě upečeme. Nemáme-li žele, můžeme na nádivku použít strouhanku, kterou zvlhčíme mlékem. Upeč ..

SEKANÁ | VELIKONOČNÍ NÁDIVKA.

INGREDIENCE: 0,2 l mléka, 2 vejce, 250g vařeného uzeného masa, sůl, na špičku nože mletého pepře a nového koření, 100g strouhané housky, mladé kopřivy, 50g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: V míse rozmícháme celá vejce s mlékem, pak přidáme vařené, jemně posekané maso, sůl a koření, zahustíme strouhanou houskou tak, aby se nádivka nebyla příliš tuhá. Nakonec vmícháme oprané nasekané kopřivy. Pečeme v máslem vymaštěném pekáči asi půl hod. Do takto připravené nádivky můžeme místo uzeného masa použít opraný, ..

SEKANÁ | ITALSKÁ SEKANÁ.

INGREDIENCE: 500 g mletého masa vepřové a hovězí, 150 g gothajského salámu, 50 g tvrdého sýra, 2 vařené brambory, 2 vejce 250 g cibule, 250 g mrkve, 1 malý celer, 100 ml bílého vína, 3 rajčata, 20 g másla, sůl, petrželová nať. POSTUP PŘÍPRAVY: Měkký salám umeleme, sýr a uvařené brambory jemně nastrouháme. Vše smícháme s mletým masem, přidáme vejce a osolíme (trochu méně něž obvykle - sýr bývá většinou dost slaný). Rukama celou směs dobře propracujeme (asi 5-10 minut) a vytvoříme hladkou šišku se ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz