INGREDIENCE: 4 kuřecí prsíčka, 500 g brambor, 2 dl vývaru, 40 g šunky, 1 salátová okurka, 2 lžíce octa, lžička hořčice, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 50 g tvrdého sýra, chipsy, 1 vejce, hl. mouka, 2 lžíce másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Do prsíček uděláme kapsu, naplníme ji šunkou, sýrem nakrájeným na kostičky a otvor spíchneme párátky. Kapsy obalíme nejdříve v mouce, potom ve vejci a nakonec v rozdrobených chipsech. Smažíme na másle z každé strany 6 minut. Uvařené a na kolečka nakrájené brambory smícháme s ..
INGREDIENCE: 1 kuře, 2 rohlíky, 60 g másla, 50 g mandlí, 1 vejce, olej, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozměklé máslo rozetřeme se solí a žloutkem, přidáme na plátky nakrájené rohlíky (namočené v mléce a vymačkané), spařené, oloupané a na jemno posekané mandle, opepříme a nakonec do nádivky vmícháme tuhý sníh z bílku. Hotovou nádivkou naplníme osolené kuře a otvor zašijeme. Nadité kuře dáme do pekáče, podlijeme vodou a troškou oleje a za občasného polévání výpečkem kuře upečeme do růžova. Příloha: ..
INGREDIENCE: 500 g kuřecích stehýnek, 3 mrkve, 1 větší celer, 4 cibule, bobkový list, 5 kuliček nového koření a celého pepře, 1 šlehačka, hl. mouka, olej, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zpěníme nakrájené cibuli, na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, pak do toho základu vložíme osolené kuřecí stehna, bobkový list a koření, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, rovněž také koření, zbytek rozmixujeme nebo propasírujeme, zalijeme trochou vývaru, ve kterém jsme rozm ..
INGREDIENCE: 4 kuřecí stehna bez kostí, 2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 1 cibule, 2 lžíce hl. mouky, vývar, sůl, ml. pepř, petrželka, tymián, 100 g oliv, 3 lžíce vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Z kuřích stehen odstraníme kůži a všechen tuk. Na rozpáleném oleji osmáhneme rozmačkaný česnek a cibuli nakrájenou na půlkolečka. Zlehka zaprášíme moukou, rozmícháme, zalijeme teplým kuřecím vývarem a uvedeme do varu. Do řídké omáčky vložíme kuřecí stehna, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou petrželku ..
INGREDIENCE: 1 kg kuřecích křidélek, sůl, 300 g hl. mouky, 40 sl. papriky, 500 g strouhanky, 20 g sušeného česneku, 50 g Vegety, 1 dl oleje, 20 g chilli koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Z uvedených surovin si připravíme směs. Posolená křidélka obalujeme ve směsi. Lehce potřeme olejem a v rozehřáté troubě pečeme do měkka (můžeme také smažit ve Fritéze). ..
INGREDIENCE: 750 g kuřecích křídel, sůl, ml. pepř, ml. červená paprika, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 150 g uzené slaniny, 500 g brambor, kmín, 150 ml zeleninového vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Křídla osolíme, opeříme a potřeme prolisovaným česnekem. Brambory oloupeme, rozkrájíme na silnější kolečka a rozložíme do vymaštěného pekáče. Osolíme, posypeme kmínem, nasekanou cibulkou a podlijeme vývarem. Na brambory naložíme připravená křídla, obložíme kostičkami slaniny a upečeme. ..
INGREDIENCE: 1 kuře, 100 g slaniny, 100 g šunky nebo šunkového salámu, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 100 g žampionů, 4 vejce, barevné papriky, řapíkatý celer, sůl, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře vykostíme a upravíme na plát, posolíme a poklademe slaninou. Mezitím na pánvi orestujeme šunku nebo šunkový salám, hrášek, pokrájené žampiony a nakonec směs spojíme vejci. Odstavíme a necháme vyjít páru. Směs rozetřeme na plát, poklademe plátky barevných paprik, řapíkatého celeru, zatočíme, svážeme a pečeme ..
INGREDIENCE: 1 kuře (asi 1000-1200g), 100g oleje, 80g cibule, 120g zelených paprikových lusků, 120g rajčat, 4 dl vývaru z drůbeže, 250g rýže, česnek, sůl, šafrán, bobkový list, feferonky, zelená petržel, špičky chřestu, vejce uvařené natvrdo. POSTUP PŘÍPRAVY: Větší kuře se vykuchá,odpláchne a rozčtvrtí. Jednotlivé díly se osolí, vlaží do horkého aleje a opečou do zlatohněda (doporučuje se připravovat v kerámickém nádobí). Opečené kuře se vyjme, do zbylého tuku se přidá drobně krájená cibule, kte ..
INGREDIENCE: 1 kuře (plátky kuřecího masa- prsa), 1 šálek půlených meruněk, ½ šálku jemně krájené cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžíce mléka, po ½ lžičce mletého kardamonu a čili, 2 stroužky česneku, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře naporcujeme, česnek utřeme s kořením. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, podlijeme a přivedeme k varu. Vložíme osolené porce kuřete a dusíme do měkka. Před koncem přidáme mléko a meruňky a ještě chvíli podusíme. Podáváme s rýží. ..
INGREDIENCE: 600g kuřecích řízků, 50g slaniny, 100g šunkového salámu, kari, 150g taveného sýra, sůl, 50g hl. mouky, 2 vejce, 150g strouhanky, 150g oleje na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Na kostičky nakrájenou slaninu orestujeme na pánvičce, přidáme nakrájený šunkový salám, kari, trochu zarestujeme a vše promícháme s taveným sýrem. Touto směsí potřeme naklepané kuřecí řízky, přehneme, zaklepeme okraje paličkou nebo sepneme párátkem a osolíme. Řízky obalíme v mouce, vejcích, strouhance a smažíme po obo ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA