INGREDIENCE: 600g hovězí svíčkové, 3lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, 3 lžičky mleté sladké papriky, sůl, koření chilli, pepř, 2 lžíce kečupu.POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou nakrájíme na nudličky, prudce osmažíme na oleji, zaprášíme moukou a mletou sladkou paprikou, podlijeme horkou vodou, přidáme sůl, pepř, koření chilli, kečup a krátce povaříme. Jako přílohu podáváme bramboráčky pečené v lívanečníku. ..
INGREDIENCE: 600g svíčkové, 4 lžíce vepřového sádla, sůl, mletý pepř, nové koření, 2 menší cibule, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce kečupu, 80g žampiónů, 120g brusinek, 1 dl červeného vína.POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou nakrájíme na kostky, osolíme, přidáme mletý pepř, nové koření a prudce opečeme na sádle. Potom přidáme nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou, přidáme kečup, nakrájené žampióny, brusinky a zalijeme červeným vínem. Guláš chvíli podusíme. Podáváme s chlebem, popřípadě se smaženými hr ..
INGREDIENCE: 500g roštěnce, 4 lžíce oleje, 2 cibule, mletá sladká paprika, feferonky, 8 lžic sterilovaného leča, mletý pepř, sůl, 8 lžic vývaru z kostí nebo vody, 160g strouhaného sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněný, přes vlákna na hranolky nakrájený roštěnec opečeme zprudka na oleji, přidáme drobně nakrájenou cibuli, po zpěnění mletou papriku, potom rozsekané feferonky, lečo, pepř, sůl, vývar a krátce podusíme. Guláš vložíme na nahřáté talíře, posypeme strouhaným sýrem a podáváme se slaným pečivem ..
INGREDIENCE: 400g roštěnce bez tuku a šlach, 3 lžíce oleje, půl cibule, mletá sladká paprika, feferonky, 6 lžic sterilovaného leče, mletý pepř, sůl, 100g tvrdého sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnec jemné naklepeme, nakrájíme přes vlákno na hranolky, zprudka opečeme na zpěněné, drobně nakrájené cibuli. Přidáme papriku, drobně nakrájené feferonky a lečo, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Na talířích guláš posypeme jemně nastrouhaným sýrem. Podáváme se slaným pečivem. ..
INGREDIENCE: 50g slaniny, 3 cibule, 4 stroužky česneku, 300g hovězí kližky, 200g uzené krkovičky, 1 lžička sladké mleté papriky, sůl, vývar z kostí, mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Na vyškvařené slanině osmahneme drobné pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme rozsekaný česnek a na kostky nakrájené hovězí maso. Z krkovičky odřízneme kosti a dáme je vařit. Uzené maso nakrájíme na kostky, přidáme k hovězímu masu a osmahneme za občasného míchání. Potom poprášíme mletou sladkou paprikou, krátce osmahneme, os ..
INGREDIENCE: 4 lžíce sádla, 1 větší cibule, 200g hovězí kližky, sůl, 1 lžička sladké mleté papriky, 20g vepřového ramínka, 1 lžička hladké mouky 1 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, osolíme, necháme osmahnout, přidáme sladkou mletou papriku, podlijeme a dusíme. Když je hovězí maso poloměkké, přidáme nakrájené vepřové maso a dusíme. Když je obojí maso téměř měkké, necháme je vysmahnout do tuku, zaprá ..
INGREDIENCE: 3 lžíce sádla, 500g masa (možno použít hovězí, vepřové, skopové, ale i drůbeží nebo zvěřinu; k masu můžeme přidat kousek jater), 2 cibule, sůl, 1 lžička sladké mleté papriky, 250g rajčat, 4 zelené paprikyPOSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve na rozehřátý tuk, lze použít i slaninu, přidáme na kousky nakrájené maso, na ně dáme nakrájenou cibuli, osolíme, opaprikujeme, přidáme nakrájená rajčata a na nudličky nakrájenou zelenou papriku. Dusíme a podle potřeby podléváme horkou vodou. Podáváme s chleb ..
INGREDIENCE: 600g hovězí kližky, 4 cibule, 5 stroužků česneku, 50g slaniny,sůl, mletý pepř, 1lžícekečupu, 1-2sterilované okurky.POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozškvařených kosti8kách slaniny zpěníme drobně nakrájenou cibuli a nakrájený česnek, vložíme hovězí kližku nakrájenou na větší kostky, osolíme, opepříme a osmahneme po všech stranách. Zalijeme trochou horké vody a dusíme za občasného míchání a přilévání horké vody do měkka. Když je maso měkké, přidáme kečup, okurky pokrájené na kousky a povaříme asi ..
INGREDEINCE: 400g hovězího masa, 2cibule, 50gsádla, hladká mouka, 1 brukev, 1 celer, 4 rajčata (rajčatový protlak), 3/4 šálku smetany, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na ni drobněji pokrájené maso, podusíme bez podlití šťávu necháme vysmahnout, posypeme trochou hladké mouky, osmahneme, podlijeme a dusíme, až maso téměř změkne. Potom přidáme do šťávy na kostky nakrájenou zeleninu, rajčata a dusíme do měkka. Hotový pokrm zjemníme přidáním sladké nebo kysané ..
INGREDIENCE: 600g hovězí kližky nebo plece, 50g sádla nebo slaniny, 3-4 cibule, 2 lžičky sladké mleté papriky, mletý pepř, (1 stroužek česneku), sůl, 1/8 l červeného vína, 2 lžíce hladké mouky (strouhaný chléb), vývar podle potřeby, 3 lžíce rajčatového protlaku, 300g makarónu, strouhaný sýr.POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso nakrájíme na větší kostky; na sádle nebo na pokrájené rozškvařené slanině zpěníme nebo do světležluta osmažíme drobně nakrájenou cibuli, potom přidáme nakrájené maso a po všech st ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA