INGREDIENCE: 4 žloutky, 200 g másla nebo rostlinného tuku, 120 g pískového cukru, 4 lžíce horké vody, 250 g hladké mouky, marmeláda. Náplň: 4 bílky, 250 g moučkového cukru, 200 g strouhaných vlašských ořechů. POSTUP PŘÍPRAVY: Změklé máslo utřeme do pěny se žloutky a cukrem, po chvíli přidáme po lžících horkou vodu a těsto zahustíme moukou. Vlijeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný pekáč, vložíme do předehřáté trouby a krátce (asi 10 minut) zapečeme. Pak moučník vyjmeme z trouby, potřeme ma ..
INGREDIENCE: 250 g mouky, 500 g banánů, šťáva a kůra z 1/2 citrónu, l lžíce rumu, 5 vajec, 125 g másla, 150 g cukru, špetka soli, 75 g strouhaného Kokosu, l balíček prášku do pečiva, 100 g čokoládové polevy, máslo na vymazání koláčové formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Koláčovou formu vymažeme máslem. Banány oloupeme a rozmačkáme vidličkou. Smícháme s citrónovou šťávou a rumem. Oddělíme žloutky od bílků a bílky našleháme dotuha. Máslo s cukrem a špetkou soli našleháme do pěny a postupně zašleháváme žlout ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupaných 600 g jablek postrouháme na struhadle, přidáme k nim 500 g krystalového cukru. Tuto směs promícháme a necháme stát do druhého dne; Poté do směsi z prvního dne přidáme 2 cele vejce, 120 g pomletých ořechů, 2 prášky do pečiva, a 400 g hrubé mouky a ½ kávové lžičky mleté skořice. Všechno dobře promícháme a vylijeme na vymaštěný a strouhankou vysypaný plech. Dáme do rozpálené trouby. Až prasky vyskočí, pak troubu zmírníme. Pečeme asi 20 - 30 minut. ..
Suroviny: 400 g zmrazeného lístkového cesta, 0,5 smotany na šľahanie, 1 vanilkový cukor, 1 stužovač tahačky. Náplň: 1 kg jabĺk, 1 citrón, 0,4 l vody, 150 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 80 g vanilkového pudingu, 1 lyžička škorice. Priprava: Z cesta vyvaľkáme dva obdĺžniky, prenesieme ich na plech, poprepichujeme vidličkou a upečieme. Jeden plát potrieme jablkovou náplňou a necháme vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom a ztužovačem, natrieme na plnku, prikryjeme druhým plá ..
INGREDIENCE: 50 g másla, 100 g cukru krupice, 3 vejce, 180 ml mléka, 300 g poloh. mouky, 1/2 kypřícího prášku, špetka soli, 250 g borůvek, slunečnicový olej na vymazání formy, 1 vanilkový cukr a 2 lžíce cukru moučky na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přimícháme prosetou mouku s práškem do pečiva a mléko. Nakonec vyšleháme bílky dotuha spolu se špetkou soli. Bílkový sníh opatrně vmícháme do těsta. Kulatou zapékací mísu s vyvýšeným okrajem vymažeme slunečnicovým oleje ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 200 g pískového cukru, 250 g polohrubé mouky, 3 lžíce oleje, 5 lžic horké vody, l lžička prášku do pečiva, tuk a mouka na formu. Náplň: 250 g krystalového cukru, 8 lžic vody, 1/4 l mléka, 3 lžíce škrobové moučky nebo pudinku, l vanilkový cukr, 200 g másla nebo Hery. Poleva: 150 g mouč. cukru, l lžíce horké vody, l lžička rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Celá vejce Ušleháme s cukrem, přidáme olej, vodu a ušleháme dohusta. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva, těsto vlijeme do vyma ..
INGREDIENCE: Sklenice zavařených meruněk, několik čerstvých nebo zavařených višní, 120 g rostlinného tuku, 3 vejce, 180 g polohrubé mouky, 140 g cukru, lžička prášku do pečiva. POSTUP PŘÍPRAVY: Šťávu ze zavařených meruněk slijeme a meruňky necháme na sítu okapat. Pak šťávu svaříme asi na polovinu. Menší dortovou formu silně vymastíme máslem a vlijeme do ní zchladlou hustou šťávu. Do ní rozložíme půlky meruněk tak, aby bylo pokryté dno. Žloutky, změkly tuk a cukr ušleháme do pěny, přidáme mouku ..
INGREDIENCE: 280 g hladké mouky, 120 g másla, l dl studené mléka, 2 lžíce cukru, 500 g menších jahod. Krém: 1/2 l mléka, 2 vanilkové cukru, 2 lžíce polohrubé mouky, l lžíce másla, 3 žloutky. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku, změklé máslo, cukr a mléko zpracujeme na vále, podsypeme moukou a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme ho sáčkem, aby neosychalo a dáme na 30 minut do chladna odpočinout. Pak ho rozdělíme na polovinu, vyválíme kruhy, vložíme je do vymaštěné a moukou vysypané dortové formy, propíchám ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 160 g cukru, 120 g polohrubé mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Z bílků ušleháme pevný sníh, do něho zašleháme 30 g cukru. Ostatní cukr lehce přidáváme postupně se žloutky. Každý žloutek zaprášíme trochou mouky. Pečeme se vymazané a vysypané formě 30 - 40 min. ..
INGREDIENCE: 250 g hladké mouky, 100 g rostlinného tuku, 2 žloutky, 80 g cukru, l lžička prášku do pečiva, trochu mléka, 2 lžíce marmelády. Náplň: 250 g vypeckovaných třešní, 1/4 l vody, 2 lžíce ovocného sirupu (červeného), 1/2 ovocného pudinkového prášku, trochu griotky. POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky s práškem, tuku, žloutků, cukru a trochy mléka vypracujeme hladké těsto. Formu vymastíme a vysypeme moukou, rozložíme do ní těsto a upečeme. Mezitím si vypeckujeme třešně a uvaříme ovocný pudink. Upeč ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA