INGREDIENCE: 600 g rybího masa, 1 cibule, 1 lžíce rajského protlaku nebo 1 rajče, 3 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 2 žloutek, tymián, bobkový list, čerstvá nebo sušená petrželka, špetka šafránu, kousek pomerančové kůry, pepř, sůl, kostičky bí1é veky. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli, stroužek česneku a rajče nadrobno pokrájíme a vložíme do 1,5 l studené vody Pak přidáme tymián, celý stroužek česneku, bobkový list, petrželku, pomerančovou kůru a očištěné rybí maso a okořeníme šafránem. Osolíme, opepří ..
INGREDIENCE: 4 lžíce oleje, kořenová zelenina (2 cibule, 2 mrkve, ½ celeru, 1 petržel, ½ l zeleninového vývaru, 150 g pohanky, 2 hrnky čerstvých nebo 1 hrnek sušených hub, majoránka, kmín, 4 stroužky česneku, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnci orestujeme na oleji cibuli, přidáme zeleninu a propranou pohanku a společně orestujeme. Poté přidáme houby a kmín, promícháme a chvilku podusíme. Zalijeme vývarem a uvedeme do varu. Osolíme a vaříme do změknutí hub. Nakonec dochutíme utřeným č ..
INGREDIENCE: 150g prorostlé uzené slaniny, lžíce sádla, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 150 g klobásy, 250 g brambor, 1 zelená paprika, sůl, ml. pepř, ml. paprika, kmín, kostka masoxu, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu pokrájíme na kostičky a za stálého míchání osmažíme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a smažíme do sklovita. Brambory nakrájíme na kostky, vložíme do základu, osolíme, opepříme, posypeme kmínem, paprikou, přidáme nakrájenou zelenou papriku, osmažíme a zalijeme ..
INGREDIENCE: 1,2 l vody, 1/8 1 sladké smetany, 250 g masa, 100 g krup, 30 g tuku, sůl, 2 žloutky, citrón, květ.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy namočíme, druhý den je uvaříme doměkka, až se dají protlačit cedníkem. Maso vaříme zvlášť, měkké nakrájíme a s vývarem a přilijeme k prolisovaným kroupám. Polévku okořeníme a před podáváním zalijeme mlékem, ve kterém rozkvedláme žloutky. Můžeme dát i kolečko citrónu a květ. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Rozkrájíme velmi jemné 1 vodnici a tuřín, 1 cibuli, polovinu malého celeru a 100g libového syrového uzeného masa a dusíme na kousku másla 10 minut. Přidáme 6 oloupaných rajských jablíček, znovu podusíme a zalijeme litrem vody, osolíme, opepříme a necháme vařit. Polévku propasírujeme sítem, přidáme 10 dkg vařené rýže a trochu maggi. Polévku podáváme hodně horkou. ..
INGREDIENCE: 150 g chlebového kvásku, 2 hrsti sušených hub, sůl, 4 lžičky másla, 2 žloutky, 1/8 l kysané smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Do studené vody dáme jemně rozdrobené sušené houby, kmín, sůl a necháme povařit. Kvásek pečlivě rozředíme mlékem, nalijeme do polévky a necháme rozvařit. Nakonec přidáme smetanu s rozmíchanými žloutky a máslo a za stálého míchání necháme polévku zhoustnout ( nesmí se však již vařit). ..
INGREDIENCE: 6 lžic ovesných vloček, 2 lžíce másla, 1 lžička sladké papriky, sůl 6-8 mladých mrkviček, šálek smetany, 1 žloutek, trochu polévkového koření, zelené natě (pažitka, petrželka, libeček, saturejka).POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme vločky a osmahneme. Přisypeme papriku, osolíme, zalijeme 3 l horké vody a přivedeme do varu. Mezitím očistíme mrkvičky, nakrájíme je na jemné plátky, přidáme k polévce a uvaříme doměkka. Žloutek rozmícháme v šálku smetany přilijeme do polév ..
INGREDIENCE: 450 g mletého masa, 100 g kořenové zeleniny, sůl, 1 ½ l vody, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso dáme do oselené studené vody a pomalu vaříme asi ½ hodiny. 10 minut před dovařením přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky a osmažíme na tuku do zlatova. Nakonec dochutíme petrželkou. ..
INGREDIENCE: 2 silnější krajíce tvrdšího chleba, 1 1 l vody, 1 kostka masoxu, sůl, pepř, 1 lžičky drceného kmínu, 1 vejce, 1 l sladké nebo zakysané smetany nebo mléka, 2 lžíce másla, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Chléb zalijeme vodou a necháme několik hodin máčet. Pak přidáme masox, sůl, pepř a kmín a vaříme asi půl hodiny. Důkladně rozvařený chléb zalijeme smetanou nebo mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce, necháme krátce přejít varem (za stálého míchání), podle chuti přisolíme nebo přikyselíme l ..
INGREDIENCE: 1 l vody, hlava a vnitřnosti z 1 kapra, 100g kořenové zeleniny, 1 cibule, sůl, 1 masox, 1 vejce, 1 lžíce hladké mouky, 30g másla, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté a omyté vnitřnosti a omytou očištěnou zeleninu i s cibulí vložíme do hrnce s vodou, osolíme a vaříme velmi pomalým varem asi půl hodiny. Potom rybí vývar scedíme, opět přivedeme k varu, přidáme masox a do polévky zavaříme kapání z vejce a mouky. Obrané rybí maso nakrájíme na drobné kousky a vložíme do hotové polévky. Tu j ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA