Recepty na xkuchtik.cz

RYBY KAPR | KAPR NA PIVU II

INGREDIENCE: 4 očištěné porce kapra, půl lahve světlého piva, 1 cibule, 2 lžíce oleje nebo másla, mletý pepř, mletá sladká paprika, kmín, citrónová šťáva i kůra. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra naporcujeme, očistíme jednotlivé porce, osolíme, opeříme a lehce zakápneme pivem. Necháme v chladnu 1 hodinu odležet. Pak na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme porce kapra, zalijeme zbylým pivem, okořeníme trochou citrónové kůry, kmínem a mletou paprikou a dusíme doměkka. Podáváme s vařenými brambory. Porc ..

RYBY KAPR | KAPR V BRAMBOROVÉM TĚSTÍČKU.

INGREDIENCE: Kapr, mletý kmín, sůl, citrón, klasické bramborákové těstíčko. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra naporcujeme – vytvoříme plátky cca 4x4cm max. 1cm silné, nasolíme, posypeme trochu mletým kmínem, pokapeme citrónem a necháme cca 2 hodiny odležet. Připravíme bramborákové těstíčko: jemně nastrouhané brambory scedíme a přidáme trochu horkého mléka, utřený česnek, majoránku, sůl, trochu mletého kmínu a pepře, vajíčko, hladkou mouku, přidáme trochu jemně nastrouhané nivy. Na pánvi rozpálíme olej, kou ..

RYBY KAPR | KAPR NA ČESNEKU.

INGREDIENCE: 750g očištěného a vykuchaného kapra, 25g citrónové šťávy, sůl, pepř, 25g česneku, 10g sladké i pálivé papriky, 40g hladké mouky, 100g oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Naporcovaného kapra pokapeme citrónem, opepříme a potřeme česnekem utřeným se solí. Mouku promícháme s paprikou a porce v ní obalíme. Vkládáme do rozpáleného oleje a pečeme doměkka. ..

RYBY KAPR | KAPR PODLE KLÁŠTERNÍHO RECEPTU.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné zabité, vykuchané, oprané, čistou utěrkou utřené a nakrájené ryby nasolíme, malinko poprášíme tlučeným pepřem, zacedíme citronem. Necháme je chvilku marinovat. Připravíme si strouhanou žemličku anebo bílý strouhaný chléb. Ale ne suché jako prach, nýbrž čerstvě strouhané. Tím velice kuchaři chybují. Jelikož po usmažení ryb není maso křehké. Proto dobrý pozor dát a tuto otcovskou radu v paměti vždy zachovat. Dle ní celý život pracovat. Ryby, drůbež, maso – řízky, žabí ste ..

RYBY KAPR | KAPR NA VÍNĚ I

INGREDIENCE: 4 kapří řízky, olej, citrón, sůl, pepř, bobkový list, červené víno, sýr Niva. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapří řízky osolíme, opepříme a pokapeme citrónem. Necháme odležet, poté je osmažíme na oleji, přidáme bobkový list a zalijeme červeným vínem. Necháme chvilku povařit a pak porce kapra vyjmeme. Zbylou šťávu z vína zahustíme strouhanou nivou a přelijeme kapří řízky. ..

RYBY KAPR | PEČENÝ KAPR S OSTROU SMĚSÍ.

INGREDIENCE: 4 porce kapra, olej, citrónová šťáva, pepř, sůl, 2 ve cibule, 2 sterilované kapie, 4 lžíce kečupu, 2 lžíce rajčatového protlaku, 4 lžíce sterilovaných hub, kousek sterilované okurky, česnek, mletá pálivá paprika.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné porce kapra pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvilku odležet. Potom je osolíme, opepříme a zvolna opékáme po obou stranách na rozehřátém oleji (12-15 minut). Měkké porce přeložíme na teplé místo, do oleje vmícháme mletou papriku, po zpěnění přid ..

RYBY KAPR | KAPR V ČERNÉ OMÁČCE (4-5 porcí).

INGEDIENCE: 1 kapr, 3 lžíce kořenové zeleniny, 1 cibulka, 1 citrón, po 1 lžíci cukru, hladké mouky, švestkových povidel, strouhaného perníku, rozinek, mandlí a octa, sklenka červeného vína, 10 sušených švestek, 6 lžic oleje, divoké koření, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra vykucháme, zbavíme šupin a hlavy a podélným řezem za hřbetní kostí rozpůlíme. opláchneme ve vlažné vodě a nasekáme na porce, které dáme do slané vody a vaříme přibližně 10 minut. Zeleninu a cibuli očistíme, nakrájíme na plátky a spol ..

RYBY KAPR | KAPR V ALOBALU PO MILÁNSKU.

INGREDIENCE: 150 g kapra, sůl, 50 g rajčete, 10 g másla, 10 g eidamu, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou rybu osolíme a dáme do vymazaného alobalu, pokryjeme plátky rajčete, posypeme strouhaným sýrem. Alobal dobře uzavřeme a dáme do trouby na plech nebo na mřížku. Pečeme asi 20 minut. Hotové posypeme sekanou petrželkou. ..

RYBY KAPR | PEČENÝ KAPR.

INGREDIENCE: l středně velký kapr, sůl, pepř, mletý kmín, mletá paprika, kari, l červená paprika, 200 g sterilované kukuřice, 5 stroužků česneku.POSTUP PŘÍPRAVY: Omytého a osušeného kapra nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a kari. Povrch natřeme utřeným česnekem, dáme na pekáč, podlijeme trochou oleje nebo dáme kousek másla a pečeme v troubě doměkka. Těsně před dokončením k rybě přidáme na kolečka nakrájenou papriku a sterilovanou kukuřici. Podáváme s bramborem. ..

RYBY KAPR | KAPR PO OPRECHTICKU.

INGREDIENCE: 800 g filet z kapra, ½ l mléka, sůl, šťáva z 1 citronu, 60 g hl. mouky, 1 lžička ml. papriky, 1 lžička kmínu, 1 lžička grilovacího koření, 200 g másla. POSTUP PÍPRAVY: Kapří filety omyjeme, osušíme a zalijeme studeným mlékem, nejlépe přes noc nebo alespoň na několik hodin. Poté porce znova opláchneme vodou, osušíme, osolíme a pokapeme citronem. Hladkou mouku promícháme s paprikou, kmínem grilovacím kořením. Porce kapra obalíme v moučné směsi. V hluboké pánvi rozehřejeme 2/3 más ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz