INGREDIENCE: 5 větších uvařených brambor, 1 žervé, 50 g pivního sýra, 1 menší nastrouhaná cibule, 50g másla, mléko, pažitka, 2 rajčata, 1 paprika, maso z polévky, 1 kyselá okurka, 1 lžička hořčice, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené oloupané brambory rozkrájíme na poloviny vydlabeme a vnitřky plníme nejdříve do poloviny připravenou masovou míšeninou a navrch pomazánkou z pivního sýra, kterou stříkáme sáčkem. Masová míšenina: maso z polévky umeleme zároveň s polovinou zbytků vydlabaných brambo ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 600 g kysaného zelí, 250 g anglické slaniny, cibule, sůl, kmín, mléko, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory uvaříme, scedíme a rozmačkáme. Přidáme teplé mléko a uděláme hustší kaši. Na opečenou slaninu přidáme cibuli a mírně osmahneme. Vložíme kysané zelí, kmín a podusíme. Do vymaštěné zapékací mísy dáme polovinu bramborové kaše a na ni rozprostřeme dušené zelí. To pokryjeme druhou polovinou kaše. Pečeme do zlatova. ..
INGREDIENCE: 500 g vařených a najemno strouhaných brambor, 1 vejce, sůl dle chuti, 1 prášek do pečiva, 200 g polohrubé mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Z uvařených, vychladlých brambor zaděláme těsto husté asi jako na bramborové knedlíky, ze kterého tvarujeme krokety které smažíme. ..
INGREDIENCE: 250 g hrubé mouky, 250 g vařených strouhaných brambor, 2 vejce, 100 ml mléka, špetka soli. Povidlová náplň: 50 g švestkových povidel, trochu rumu, perník na strouhání. Na posypání: 100 g másla, 100 g strouhaných ořechů, 40 g moučkového cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, vajec, vařených brambor, mléka a soli připravíme těsto. Necháme jej chvíli odpočinout, pak z něj vyválíme placku, vykrájíme kolečka, která plníme povidly. Kolečka přeložíme napůl, kraje přitiskneme a vložíme do vaříc ..
INGREDIENCE: 200 ml pohanky lámanky, 300 ml horké vody, olej, 300 g uzeného masa, 1 velká cibule, 5 stroužků česneku, 1 kg vařených brambor, majoránka, sůl, tuk na vymazání pekáče. POSTUP PŘÍPRAVY: Pohanku přelijeme horkou vodou a necháme 15 minut odstát. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájené uzené maso, nakrájenou cibuli a drcený česnek. Vařené brambory rozmačkáme, přidáme pohanku, osmahnuté maso, cibuli a česnek, ochutíme majoránkou a solí. Vše promícháme a dáme do vymaštěného pekáče a př ..
INGREDIENCE: 250 g syrových brambor, 100 g celozrnné pšeničné mouky, vodu (podle potřeby), sůl, 3 stroučky česneku, 2 lžičky kořenin. POSTUP PŘÍPRAVY: Nastrouhané brambory zpracujeme s rozetřeným česnekem a ostatními surovinami na řídké těsto, které klademe lžicí na suchou plotnu, tvarujeme a pečeme.Obměna: Můžeme péci na plechu (suchém nebo vymaštěném) nebo smažit na oleji. Vhodné kořeniny: Kmín, majorán, dobromysl a j. ..
INGREDIENCE: 400 g brambor, 250 g telecího nebo libového vepřového masa, 3 rajčata, 15 g másla, 5 g hladké mouky, 1 vejce, mléko, pažitka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu uvařených oloupaných a na plátky nakrájených brambor, vrstvu dušeného mletého masa, posypeme pažitkou, poklademe plátky oloupanými rajčaty, na ně dáme opět vrstvu masa, plátky rajčat a brambor. Osolíme, poklademe kousky čerstvého másla a dáme zapéci. Během pečení poléváme nákyp omáčkou. Pečeme asi 30 ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 4 lžíce hladké mouky, l vejce, palička česneku, 1/2 lžičky kmínu, sůl, mléko, sádlo na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich vodu. Kolik vody z brambor slijeme, tolik přidáme horkého mléka, osolíme, okmínujeme, přidáme jedno rozšlehaná vejce, česnek, mouku a vše dobře promícháme. Těsto musí být řídké. Lžící tvoříme malé placičky a smažíme je na sádle po obou stranách. ..
INGREDIENCE: 250 g brambor, 70 g dětské krupice, 1 vejce, 60 g masa (telecí, libové vepřové, hovězí nebo šunka), 2g hladké mouky, 2 lžíce mléka, sůl, pažitka, 20 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Den předem uvařené brambory oloupeme, nastrouháme a přidáme krupici, vejce, sůl a zpracujeme v těsto. Těsto vyválíme na 1 cm silnou placku, kterou potřeme masovou náplní, posypeme pažitkou a zabalíme. Závin vaříme v ubrousku. Uvařený vybalíme z ubrousku, necháme uniknout páru a nakrájíme nití na plátky, pokap ..
INGREDIENCE: Větší brambory nakrájené na silnější plátky, česnek, citronová štáva, olivový olej, kmín, voda a trochu soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Na pečící plech rozložíme plátky brambor těsně vedle sebe a zalijeme opatrně vodou, nesmí přesahovat přes brambory. Mašlovačkou potřeme plátky směsí z rozetřenéno česneku, citronové štávy, olivového oleje a trocha soli a nakonec posypeme kmínem. Zvolna upečeme do zlatova. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA