Recepty na xkuchtik.cz

HOUBY | RŮŽOVKA (Masák) V BRAMBORÁKU.

INGREDIENCE: 3-4 velké růžovky, 500g nastrouhaných brambor, pepř, 80g hl. mouky, 2 lžíce mléka, utřený česnek, kmín, trochu majoránky, 1 vejce, sůl, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle. Částečně z nich slijme vodu, doplníme solí, přidáme celé vejce, česnek, mouku, kmín, majoránku, očištěné rozkrájené růžovky a vše spojíme. Lžíci klademe těsto na pánev s rozpáleným olejem a dobře jej rozetřeme po celé pánvi. Smažíme po obou stranách do červena. ..

HOUBY | ŠUMAVSKÝ HOUBOVÝ KUBA.

INGREDIENCE: 50 g sušených hub, 300 g krupek, 2-3 stroužky česneku, 80 g sádla, lžíce másla, sul, mletý pepř, drcený kmín, majoránku. POSTUP PŘÍPRAVY: Krupky propláchneme vařící vodou, a scedíme. Česnek utřeme se solí a smícháme s mletým pepřem, přidáme polovinu sádla, majoránku a promícháme s vařenými kroupami. Sušené houby necháme nabobtnat v troše vody, uvaříme je doměkka a vmícháme do připravené směsi. Směs rozložíme do sádlem vymazaného pekáče a v rozehřáté troubě zapékáme. Před dopečením ..

HOUBY | HOUBOVÉ ŠIŠKY ZAPÉKANÉ V SÝROVÉ OMÁČCE.

INGREDIENCE: 750g houbové směsi (špiček, smržů, hřibů...), 210g polohrubé mouky, 3 vejce, sekaná čerstvá nebo sušená šalvěj, sůl, mletý černý pepř, tuk na podušení hub, opečení šišek a vymazání zapékací nádoby. Sýrová omáčka: máslo, polohrubá mouka, drůbeží vývar, sladká smetana nebo šlehačka, mletý muškátový oříšek, sůl, mletý bílý pepř, dva druhy sýra - čedar nebo ementál a rokfór nebo niva, špetka kurkumy nebo šafránu na obarvení. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné, nadrobno posekané a na tuku podušen ..

HOUBY | HOUBOVÉ RAGÚ NA VÍNĚ.

INGREDIENCE: 500 g hub, 250 g brambor, 50 g másla nebo oleje, 1 lžíce polohrubé mouky, 2,5 l vývaru z kostí nebo masoxu, 1 sladkokyselou okurku, cibuli, pažitku, lžíci kaparů, 2 dl bílého vína, citrónovou štávu, bílý pepř, mletý zázvor, koriandr, kmín, papriku, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě s kmínem. Houby nakrájíme na plátky, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě. Na tuku osmahneme cibuli a přidáme světlou jíšku, kterou rozvaříme s vývarem a vínem. Do ..

HOUBY | ZAPEČENÁ HOUBOVÁ OMÁČKA S VEJCI A RÝŽÍ ( Polsko).

INGREDIENCE: 8 vajec uvařených nahniličku, asi 300ml oprané a přebytečného škrobu zbavené rýže, 2 cibule, sůl, troška mletého muškátového oříšku (nemusí být), 150g sýru na strouhání, tuk na vymazání zapékací nádoby. Na oblohu: rajská jablíčka, panenský olivový nebo slunečnicový olej, bílý pepř, sůl, kvalitní vinný nebo balzámový ocet, sekaná zelená petrželka.Na omáčku: 200g hub, 20g polohrubé mouky, 150ml sladké smetany, olivový olej nebo jiný rostlinný tuk. POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně pokrájenou ci ..

HOUBY | HOUBOVÁ MÍSA – Francie.

INGREDIENCE: 1,5 kg tvrdých hřibů nebo podobných hub, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 600g mletého masa, lžíce sušeného tymiánu, 3 lžíce sekané zelené petrželky, plátky šunky (cca 200g), strouhanka lehce namočená v mléce (cca 250 ml), sůl, mletý černý pepř, rostlinný olej, tuk na vymazání zapékací mísy. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby očistíme, nožičky oddělíme od klobouků a nakrájíme na plátky. Klobouky necháme vcelku. Cibuli a česnek nasekáme najemno a na oleji lehce osmažíme. Potom přidáme nakrájené nož ..

HOUBY | HOUBOVÉ KARBANÁTKY 1

INGREDIENCE: 750g čerstvé houbové směsi, 6 housek, trochu mléka, 6 vajec, 3 středně velké cibule, 220g anglické slaniny, sůl, mletý pepř, 1 - 2 lžičky drceného kmínu, lžíce sušeného tymiánu, strouhanka na zahuštění, hladká mouka, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné houby nakrájíme na menší kousky a spolu s drobně posekanou cibulí osmažíme na rozškvařené slanině. Tuk slijeme, osolíme, opepříme a okořeníme kmínem.V misce houby s cibulí a slaninou smícháme se 3 až 4 vejci, houskou (kterou jsm ..

HOUBY | PIKANTNÍ ŽAMPIONY.

INGREDIENCE: 500g středních žampionů, 1 pórek, 1 lžička rostlinného másla, 2 vejce, 100g šunky,1 1/2 lžíce strouhaného sýra, 1 červená paprika, špetka soli, rostlinné máslo na vymazání misek.POSTUP PŘÍPRAVY: Žampiony oloupeme a nožičky odřízneme. Šunku papriku, nožičky a pórek nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpustíme máslo a na něm lehce orestujeme nakrájené přísady. V misce rozšleháme vejce a orestovanou směs jimi zalijeme. Můžeme přisolit. Mícháme, dokud se vejce nesrazí. Necháme trochu zchladn ..

HOUBY | ŽAPIÓNY PEČENÉ JAKO MINUTKA.

INGREDIENCE: 600g čerstvých, pokud možno menších kloboučků žampiónů, 200g oleje nebo sádla, sůl, mletý pepř a citrón.POSTUP PŘÍPRAVY: Kloboučky žampiónů sloupneme, slabě opepříme, vložíme do rozehřátého tuku s vyšší teplotou a pečeme tak dlouho, až kloboučky začnou růžovět, tj. asi 4 minuty. Upečené žampióny osolíme, popř. pokapeme citrónovou šťávou a podáváme. Obměna: Použijeme-li větších kloboučků pak je nakrájíme asi na 3/4 cm tlusté kousky. Příloha: slané rohlíky. ..

HOUBY | HOUBOVÁ PIZZA.

INGREDIENCE: 500g lístkového těsta, mouka na vyválení, kečup, 3 cibule, 200 g žampionu, sul, pepř, 4 plátky slaniny, 200 g strouhaného sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto na vále rozválíme a urovnáme na plech postříkaný vodou. Povrch těsta potřeme kečupem a posypeme na kolečka nakrájenou cibulí. Potom přidáme vařené houby nakrájené na plátky, osolíme, opepříme a poklademe proužky anglické slaniny nebo paprikového bůčku. Posypeme sýrem a pečeme v hodně teplé troubě. Pizzu rozkrájíme a podáváme teplou i s ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz