INGREDIENCE: 100 g rýže, 80 g libového vepřového masa, 10 g másla, 50 g mrkve, kopr, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Na drobné kousky nakrájené maso dusíme s mrkví do poloměkka. Přidáme přebranou, spařenou rýži, podlijeme netučným vývarem z kostí, osolíme, promícháme a v troubě dusíme doměkka. Přidáme máslo a posypeme sekaným koprem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Můžeme smíchat nejrůznější zeleninu, kterou najdeme v ledničce. Např. 1 cukinu, 1melanzánu, mrkev, 1 papriku, artyčoky, trochu mraženého hrášku, trochu žampionů nebo sušených hub, případně 2 rajčata a pod. Nebo: Jenom 3-4 střední cukiny, nebo 1 cukinu a žampiony, nebo 1 lilek a 2 cukiny, nebo co doma máme a jak chceme. Zeleninu omyjeme a nakrájíme nadrobno. Do většího kastrolu dáme trochu oliv. oleje, 2 nakrájené stroužky česneku, drobně nasekanou větší cibuli, kterou necháme zp ..
INGREDIENCE: 60 g slaniny, 1 cibule, 300 g libového vepřového masa, 1 lžička mleté sladké papriky, 100 g klobásy, sůl, kmín, mletý pepř, 3 stroužky česneku, lžíce kečupu, 250 g rýže, strouhaný sýr.POSTUP PŘÍPRAVY: Na slanině zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené osolené maso, po všech stranách je opečeme, zaprášíme paprikou, přidáme na kolečka nakrájenou oloupanou klobásu, špetku drceného kmínu a podlijeme. Dusíme, až je maso téměř měkké. Přidáme podle chuti pepř, rozet ..
INGREDIENCE: 100 g rýže, 20 g másla, 50 g ementálu, 50 g šunky, lžíce rajčatového protlaku, sůl, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži vaříme 10 minut v osolené vodě, scedíme, promastíme máslem. Do vymazané ohnivzdorné misky dáme rýži, na rýži kousky rajčatového protlaku, posypeme šunkou a strouhaným ementálem nebo eidamem a dáme krátce zapéci. Upečený posypeme petrželkou a podáváme se salátem. ..
INGREDIENCE: 400g rýže, 200g sýru - fontina, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 vejce, mléko, hovězí vývar, máslo, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve připravíme sýrový krém-fondu. Nejlépe večer, ale alespoň 2 hod. předem, nakrájíme sýr na tenké malé kousky a dáme do misky a zalijeme trochou mléka s rozetřeným česnekem. Přikryjeme a necháme uležet. Uvaříme rýži. Scedíme naležený sýr a v teflonovém kastrolu, na mírném ohni, s 2 plátky másla za stálého míchání necháme roztavit. Přidáme 2 žloutky a ry ..
POSTUP PŘÍPRAVY: V teflonovém kastrolu necháme na malém množství oleje zesklovatět nadrobno nakrájenou velkou cibuli, přidáme propláchnutou rýži a zamícháme. Přilijeme po trochách vodu a přidáme oloupanou a na kostičky nakrájenou žlutou dýni a vaříme cca 10 minut, podlijeme sklenkou vína a dalších 10 dusíme, posolíme a na závěr zjemníme mascarpone nebo šlehačkou a posypeme parmazánem. Nebo: 400 g rýže, 500g žluté dýně - velký plát asi 4 cm tlustý, 1 větší cibule, 5-6 lístků šalvěje, 3 stroužky č ..
INGREDIENCE: Pro 4 osoby : 1/2 kg rýže, 1 velká cibule, 1 bujónová kostka, 100g strouhané nivy, olej, případně parmazán.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibulku osmažíme na oleji, přidáme rýži, zamícháme a zalajeme vodou. Přidáme bujónovou kostku a mícháme, dokud se rýže nezačne vařit. Zakryjeme pokličkou a necháme uvařit rýži. Do uvařené rýže přidáme za stálého míchání nahrubo nastrouhanou Nivu, případně parmazán. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Do většího kastrolu dáme 3 plátky másla a drobně nasekanou větší cibuli, kterou necháme zpěnit. Přidáme rýži, zamícháme, aby se zamastila. Zalijeme 2 sklenkami šampaňského, mícháme. Osolíme, přidáme hovězí vývar nebo bujónovou kostku a vodu, postupně po naběračkách, a občas mícháme. Až je rýže uvařená, tj al dente, tj. ne rozvařená, zhasneme, přidáme 2-3 plátky másla, dle chuti trochu pepře a 1/2 sklenky šlehačky, případně dle chuti trochu strouhaného parmazánu. Mícháme. Necháme ..
INGREDIENCE: 600g brokolice, 4 kuřecí stehna, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžíce másla, sůl, pepř, rýže, petrželka nebo pažitka.POSTUP PŘÍPRAVY: Stehna vykostíme a maso nakrájíme na malé kousky (kůžičku a kosti použijeme na přípravu polévky). Cibuli a česnek drobně pokrájíme a na másle orestujeme. přidáme kuřecí maso, opečeme a pod pokličkou podusíme doměkka. Předem uvařenou rýži smícháme s uvařenou brokolicí a kuřecím masem. Podle chuti osolíme a opepříme. Na talíři posypeme nakrájenou petrž ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Do většího kastrolu dáme 3 plátky másla a drobně nasekanou větší cibuli, kterou necháme zpěnit. Přidáme rýži, zamícháme, aby se zamastila. Zalijeme sklenkou bílého vína, mícháme. Osolíme, přidáme hovězí vývar nebo bujónovou kostku a trochu vody, postupně, po naběračkách, a občas mícháme. Až je rýže uvařená, tj. al dente, tj. ne rozvařená, zhasneme, přidáme 2-3 plátky másla, dle chuti trochu pepře a hodně strouhaného parmazánu. Mícháme. Necháme v kastrolu pod pokličkou asi 3min. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA