Recepty na xkuchtik.cz

OMÁČKY | CELEROVÁ OMÁČKA K HOVĚZÍMU MASU.

INGREDIENCE: 2 celery, 60 g másla, 40 g hladké mouky, pepř, l lžíce, sekaného libečku, sůl, vývar, polévkové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané celery nakrájíme na nudličky. Osmahneme na másle, zaprášíme moukou, Zasmahneme a podlijeme vývarem. Přidáme libeček a uvaříme. Měkký celer prolisujeme sítem, opepříme, dosolíme a zakápneme polévkovým kořením. ..

OMÁČKY | OMÁČKA HNĚDÁ.

INGREDIENCE: 30g mouky, 30g másla, lžíce cukru, masový vývar, zázvor, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Do rendlíku dáme kousek másla a lžíci cukru a necháme rozpálit. Potom přidáme trochu mouky a uděláme řídkou hnědou jíšku, do které dolijeme hovězí vývar. Ochutíme ho troškou zázvoru. ..

OMÁČKY | MOZEČKOVÁ OMÁČKA.

INGREDIENCE: 120 g sádla,200g mozečku,150 g cibule,150 g hladké mouky,třený česnek, sůl, mletý pepř,1,5 l vývaru.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na polovině sádla, zasypeme hladkou moukou a osmahneme do zlatova. Zalijeme prochladlým vývarem, dobře rozšleháme a necháme mírně provařovat. Na druhé polovině sádla opečeme odblaněny nasekány mozeček, který přidáme do provařené omáčky a dochutíme solí, pepřem a česnekem. Omáčku podáváme k vařenému vepřovému masu. Vhodnou přílohou moho ..

OMÁČKY | BRAMBOROVÁ OMÁČKA 1.

INGREDIENCE: 1/2 l hovězí polévky, 4 - 5 velkých brambor, 2 - 3 mrkve, 1 celer, máslová jíška, ocet.POSTUP PŘÍPRAVY: Do hovězí polévky dáme vařit oloupané a na kostky rozkrájené brambory mrkev a celer. Po uvaření mrkev a celer odložíme pro jiné jídlo, jen brambory protlačíme sítem, nalijeme na ně zbylou polévku, v níž se vařily, přidáme máslovou jíšku, osolíme a okyselíme octem. ..

OMÁČKY | LUTJENICA.

INGREDIENCE: 120g rajčatového protlaku, 40 g cibule, podle chuti česnek, sůl a mletý pepř, 40 g kyselé okurky, 40 g oleje, 1 lžička cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Do rajčatového protlaku zamícháme sůl, pepř, olej, cukr ne najemno sekaný česnek, cibuli, kyselé okurky. Tato příloha má řidší konzistenci a podáváme ji v omáčníku zvlášť. ..

OMÁČKY | OKURKOVÁ OMÁČKA.

INGREDIENCE: 200g cibule, 200 másla, 120 g hladké mouky, 1 l hovězího vývaru, divokého koření, 30g soli, 3 cl octa, 100g cukru, 350g sterilovaných okurek, 1/2 1 kyselé smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle osmahneme nakrájenou cibuli s hladkou moukou do zlatova, zalijeme hovězím vývarem, přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, sůl, cukr, slupku z oloupaných sladkokyselých okurek. Dobře provařenou omáčku procedíme sítem, zjemníme kyselou smetanou a nakonec přidáme kostičky oloupaných okur ..

OMÁČKY | SÝROVÉ FONDU – OMÁČKA.

INGREDIENCE: 100g másla, 200g sýru – fontina nebo ementál, 50g mouky, 2 žloutky.POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme nakrájený sýr a přilijeme pomalu za stálého míchání trochu vody. Zamícháme a uvedeme do varu. Za stálého míchání přidáme mouku a osolíme podle chuti. Přidáme po troškách zbytek vody. Necháme ještě chvíli povařit. Stáhneme z ohně. Pak vmícháme žloutky. Podáváme k masu - k jakékoliv pečeni v troubě, nakrájené na plátky, nebo krůtí nebo kuřecí prsa na pánvi na sucho ..

OMÁČKY | HOLANDSKÁ OMÁČKA.

INGREDIENCE: 4 žloutky, sůl, 1/8 1 vývaru, 10 g bramborové moučky, špetka tlučeného pepře, 100 g másla, 1 citrón.POSTUP PŘÍPRAVY: Nazýváme ji královnou všech omáček a je na ni mnoho předpisů, které se od sebe dosti různí. Je to omáčka velmi jemná jíme ji teplou i studenou k rybám, k zelenině (vařený chřest, květák), ale je to vhodné obohacení i k rychle opečeným masům. Zkuste tento způsob: Do porcelánového hrnku dáme žloutky opatrně oddělené od bílků, osolíme je a dobře rozšleháme. Přidáme k tom ..

OMÁČKY | JÁTROVÁ OMÁČKA.

INGREDIENCE: 20 g slaniny, 120 g jater, 1 cibule, 40 g sádla, 40 g hladké mouky, 1 stroužek česneku, kmín, mletý pepř, majoránka, 1 l vývaru, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, zpěníme na ní cibuli a osmahneme umletá játra. Podlijeme částí vývaru a podusíme. Ze sádla a mouky připravíme jíšku, zředíme ji zbylým vývarem přidáme k játrům spolu s kmínem a dobře povaříme. Do hotové omáčky přidáme česnek utřený se solí, pepř a rozemnutou majoránku. Chceme-li mít omáčku je ..

OMÁČKY | JÁTROVÁ OMÁČKA.

INGREDIENCE: 100g sádla, 100g cibule, 120g hladké mouky, 150g vepřovýeh jater, 1 l vývaru, sůl, mletý pepř, drcený kmín.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli s drceným kmínem a osmahneme ji do zlatova. Přidáme mouku, zpěníme a zalijeme prochladlým vývarem. Dobře rozšleháme a necháme mírně provařit asi hodinu. Provařenou omáčku přecedíme. Játra jemně umeleme a rozmícháme s trochou vývaru. Takto upravená vlijeme do procezené omáčky, dochutíme solí, mletým pepřem a případně veg ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz