INGREDIENCE: 1 rybičky v oleji, 1 tvaroh, šťáva z citronu, sul, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybičky rozmačkáme vidličkou a přidáme tvaroh,sul,pepř a pokapeme šťávou z citronu a promícháme. ..
INGREDIENCE: 4 vejce vařená natvrdo, 150 g salámu Vysočina nebo pivního salámu, l cibule, 1/2 kelímku pomazánkového másla, 1 trojúhelníček taveného sýra, 1 lžíce hořčice, l kyselá okurka, pažitka, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce oloupeme, kráječem rozdělíme na kostičky a vložíme do mísy. Salám umeleme nebo velmi tence pokrájíme na nudličky. Cibuli nastrouháme nebo umeleme společné se salámem. Přidáme pomazánkové máslo, tavený sýr a vidličkou spojujeme. Přimícháme hořčici, nastrouhanou nebo j ..
INGREDIENCE: 200 g uvařeného uzeného bůčku, 2 lžíce rajčatového protlaku (nebo kečupu), 1 lžíce majonézy, citr. šťáva, sůl, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček umeleme na masovém strojku, spojíme s majonézou a kečupem, podle potřeby osolíme, ochutíme citr. šťávu, vmícháme nasekanou pažitku a mažeme na krajíce chleba. ..
INGREDIENCE: 1 celer, 1 bílý jogurt, sůl, pepř, citrónová šťáva, sójová omáčka. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupaný a omytý celer nastrouháme najemno a zakapeme citrónovou šťávou. Přidáme jogurt, sůl a pepř a dochutíme několika kapkami sójové omáčky. ..
INGREDIENCE: 1 lžíce strouhaného křenu, 100g majonézy, 150g šunky nebo jemného salámu, 2 vejce natvrdo, petrželka, 2 lžíce smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Do majonézy vmícháme trochu smetany a jemně nastrouhaný křen, na nudličky nakrájenou šunku. Vejce oloupeme a nakrájíme nadrobno a vmícháme do pomazánky. Podle chuti přisolíme, zakapeme citr. šťávou. Mažeme na plátky bílé veky, zdobíme petrželkou. ..
INGREDIENCE: 250 g měkkého tvarohu, 1 malá kapie, 1 cibule, 3 lžíce mléka, ml. sl. paprika, mletý kmín, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Tvaroh našleháme s mlékem, přidáme na jemné kostičky nakrájenou kapii, jemně nastrouhanou cibuli, ml. papriku, kmín a osolíme. Do pomazánky můžeme vmíchat i na drobné kousky pokrájené rajčata. ..
INGREDIENCE: 100 g drůbežích jater, 100 g vepřových jater, 500 g vepřového masa (z plece a libového bůčku), 400 g pečeného kachního nebo husího masa, 2 vejce, 100 g polohrubé mouky, 2 rohlíky, 1 cibule, šálek mléka, 50 g slaniny, sůl, paštikové kořeni, nebo jen 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky papriky, špetka zázvoru, špetka muškátu, několik mandlí. POSTUP PŘÍPRAVY: Oba druhy jater spaříme vařící vodou a umeleme na strojku. Rohlíky pokrájíme a přelijeme mlékem. Vepřové maso nakrájíme a rovněž umel ..
INGREDIENCE: 250 g měkkého tvarohu, 1 majolka (100 g), 2 mladé mrkve, svazek ředkviček, 1 kedlubna, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Tvaroh rozmícháme dohladka s majolkou, osolíme, přidáme nastrouhanou mrkev, očištěné a na nudličky nakrájené ředkvičky a oloupanou a nastrouhanou kedlubnu. Podle chuti přikyselíme citrónovou šťávou a ozdobíme nasekanou petrželkou. Pomazánka je velmi osvěžující jako pohoštění na chatě či chalupě, kde máme čerstvou zeleninu tak říkajíc „u ruky". ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 50 g másla, 2 sardele, 100 g nastrouhaných uvařených brambor (nebo zbytek bramborové kaše,) 1 lžička hořčice, 1 lžička usekané petrželky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Sardele utřeme s máslem, přidáme brambory, hořčici, petrželku a nakonec uvařená na kostičky nakrájená vejce. ..
INGREDIENCE: 200 g jablk, 200 g ananasového kompotu, 50 g ořechů, 200 g majolky, citrónová šťáva, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka oloupeme, nastrouháme nahrubo a pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Ananas necháme okapat a nakrájíme jej nadrobno. Ořechy oloupeme a nasekáme na drobné kousky. Připravené suroviny smícháme v misce, přidáme k nim majolku, dochutíme solí a promícháme. Pomazánku mažeme na plátky bílého chleba a zdobíme listem salátu, broskvi nebo pomerančem. Pomazánku hned podáváme, ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA