INGREDIENCE: 1 konzerva lančmítu, 2 vejce, 150 g tvrdého sýra, 2 rajčata, 2 stroužky česneku, 100 g slaniny, sůl, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Lančmít nakrájíme na osm koleček. Vždy dvě kolečka slepíme směsi ze strouhaného sýra, rozsekané petrželky, vajec a česneku utřeného se solí. Slepená kolečka položíme na plátky slaniny rozprostřené na alobalovém listu a na každé položíme půlku rajčete. Každé kolečko pečlivě uzavřeme a pečeme v troubě nebo na grilu 15-20 minut. ..
INGREDIENCE: 4 silnější plátky šunky, 4 lžíce másla, 2 banány, 2 lžíce citrónové šťávy, lžička kari koření, 2 lžíce smetany, 4 silnější plátky sýra primátor. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky šunky posypeme kari a po obou stranách krátce opečeme v zapékací misce na másle. Oloupané banány rozmačkáme vidličkou a promícháme s citrónovou šťávou a smetanou. Připravenou směs naneseme na plátky šunky a přikryjeme je plátky sýra. Vložíme je do trouby a zapékáme při střední teplotě, až se sýr začne roztékat. Podá ..
INGREDIENCE: 400 g uzeniny (salám, špekáčky nebo párky, 100 g slaniny, 2-3cibule, 3-4 rajčata, 3 papriky, 4 krajíce chleba, sůl, grilovací omáčka, hořčice nebo kečup. POSTUP PŘÍPRAVY: Párky nebo špekáčky nakrájíme na silnější kolečka oloupaný salám na čtverečky, oloupanou cibuli na silnější plátky a semen a semeníků zbavené papriky na silnější proužky. Slaninu nakrájíme na slabé plátky a chléb na kostky. Připravené suroviny (kromě zeleniny) mírně osolíme a střídavě napichujeme na grilovací jehl ..
INGREDIENCE: 8 plátků bílé veky, 2 vejce, sůl, tuk na smažení. Nádivka: 80g strouhaného sýra, 50g ostrého salámu, sardelová pasta, 1 vejce, ml. paprika, česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: 4 plátky veky potřeme nádivkou, přiklopíme zbývajícími plátky a dobře je přitiskneme. Namočíme je po obou stranách do dvou vajec rozšlehaných se solí a usmažíme po obou stranách na tuku. Podáváme se zeleninou. Příprava nádivky: Sýr promícháme s drobně nakrájeným salámem, sardelovou pastou a vejcem, okořeníme paprikou a ..
INGREDIENCE: 8 rohlíků, 1 konzerva párků, 40g másla, 100g strouhaného sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Rohlíky podélně rozkrojíme, střídku vydlabeme (použijeme ji na strouhanku). Do párků uděláme několik zářezů, vložíme je do rohlíků přidáme vločky másla a zasypeme strouhaným sýrem. Potom půlky rohlíků spojíme a po dvou je zabalíme do plátků alobalu, pevné uzavřeme, vložíme do rozžhaveného popelu ohniště nebo na grilovací rošt a 6-10 minut zapékáme. ..
INGREDIENCE: 400g klobás nebo jiné uzeniny, 600g kysaného nebo sterilovaného zelí, 1 cibule, 20 g oleje, 1 dl smetany, mletá paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme papriku, přidáme překrájené zelí, trochu vody nebo nálevu ze a krátce podusíme. Polovinu zelí urovnáme do čtyř zapékacích misek, na, ně vložíme na kolečka nakrájenou uzeninu, zelí, zalijeme smetanou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20minut. ..
INGREDIENCE: 8 vuřtů, 250g ementálu, 200g anglické slaniny, olej na opékání. POSTUP PŘÍPRAVY: Vuřty nakrojíme po délce (konce však nedokrojíme). Do vzniklých zářezů vsuneme proužky sýra. Vuřty ovineme plátkem slaniny, jejíž konce připíchneme párátky. Zvolna opékáme na trošce oleje na pánvičce. Dbáme, aby vuřty byly dostatečně propečené, ale aby se přitom sýr příliš neroztekl. ..
INGREDIENCE: 400 g vuřtů nebo špekáčků nebo točeného salámu, 10 plátků anglické slaniny, 4 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu, 3-4 cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Vuřty, špekáčky nebo točený salám nakrájíme na silnější kolečka a napichujeme je střídavě s cibulí nakrájenou na kolečka na grilovací jehly. Pak je obalíme plátky slaniny, které upevníme jehlami, a potřeme rajčatovým protlakem nebo kečupem. Pokrm. opékáme na grilu nebo na pánvi v rozpáleném oleji. Podáváme se zeleninovým salátem a s chleb ..
INGREDIENCE. 1/2 l mléka, 4 vejce, 250g mouky, 250g hub, zelená petrželka, 50g strouhanky, pepř, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze 3 vajec a 150g mouky, soli a mléka uděláme těsto, které upečeme na pánvici ve formě palačinek. Houby nakrájíme na kousky, opražíme je na másle, posolíme, okořeníme a přidáme nasekanou zelenou petrželku. Pak jimi naplníme palačinky, které zabalíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a osmažíme na oleji. Podáváme s tatarskou omáčkou. ..
INGREDIENCE: 1/2 litru mléka, 150g hladké mouky, 2 vejce, sůl, 150g uzeného vařeného masa nebo salámu, 50g strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mixéru dáme mléko, vejce, sůl a postupně přidáváme maso. Když je rozmixováno, přisypáváme mouku. Máme palačinkové těsto, z něhož pečeme tenké obvyklé palačinky, které hotové posypeme strouhaným sýrem a stočíme. Podáváme se salátem nebo teplou dušenou zeleninou (hráškem). ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA