INGREDIENCE: 250 g vařeného slepičího masa, 1/4 bulvy celeru, l citrón, 4 lžíce zmrazené zeleninové směsi mrkve s hráškem, 6 lžic vařené vychladlé rýže, sůl, olej, pepř, 4 lžíce strouhaného sýra, 4 lžíce majolky, 4 lžíce bílého jogurtu.POSTUP PŘÍPRAVY: Slepičí maso nakrájíme na kostičky, celer nastrouháme najemno a hned ho pokapeme citrónovou šťávou, aby nehnědl, přidáme předem uvařenou a vychlazenou mrkev s hráškem, vařenou, ale sypkou rýži a vše promícháme, ochutíme solí a pepřem a pokapeme ol ..
INGREDIENCE: 400 g dušené rýže, 200 g šunky, 300 g tvrdého sýra, 300 g papriky, 400 g jablk, 100 g cibule, sůl, pepř, citrónová šťáva, 1,5 dl oleje, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Dušenou rýži necháme vystydnout. Potom do ní přidáme nakrájenou cibuli, papriku, šunku, sýr, jablka a zalijeme nálevem z oleje, soli, citrónové šťávy a pepře. Promícháme, podle chuti dosolíme a povrch ozdobíme petrželkou. ..
INGREDIENCE: 700g uvařeného celeru, 5 lojových brambor uvařených ve slupce, 3 červená jablka, 1 banán, 1 lžíce citr. šťávy, 50g vlašských ořechů, 150g vařené šunky v pátcích, 80g majonézy, ml. bílý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařený vychladlý celer a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jablka pokud mají měkkou slupku, neloupeme je. Rozkrojíme je na čtvrtky, vykrojíme jádřince a stopku a dužinu nakrájíme na kostičky nebo menší plátky. Banán rozkrájíme na drobná kolečka, která společně s kousky ..
INGREDIENCE: 100 g vařených brambor, 20 g mrkve, 10 g celeru, 10 g hrášku, 10 g cibule, 30 g okurky, 1 celé jablko, 30 g nízkotučného jogurtu, sůl, bílý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory, mrkev, celer, cibuli, okurky a jablko nakrájíme na kostičky. Přidáme hrášek, osolíme, opepříme a přidáme jogurt. Vše zamícháme a podáváme. ..
INGREDIENCE: l kg brambor, 300 g kořenové zeleniny, l velká cibule, 2 vejce vařená natvrdo, 100 g šunkového salámu, l jablko, 4 sladkokyselé okurky, šťáva z l citrónu, l lžíce hořčice, 100 g majolky, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce, poté je oloupeme a necháme do druhého dne vychladnout. Zeleninu rovněž uvaříme doměkka. Brambory i kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, vejce nasekáme, salám, jablko a okurky nakrájíme na nudličky. Vše promícháme, o ..
INGREDIENCE: 1 kg uvařených brambor, 2 mrkve, 2 petržele, ½ celeru, 4 natvrdo uvařená vejce, 200g salámu, 200g vařených bílých fazolí, 200g majolky, sůl, pepř, lžička worcesterské omáčky, ½ lžičky glutasolu, 5 sladkokyselých okurek. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené studené brambory pokrájíme na kostičky, stejně nakrájíme uvařenou studenou zeleninu, salám, vejce a sterilované okurky. Směs lehce promícháme, přidáme předem namočené, uvařené a vychladlé fazole, osolíme, opepříme, zakapeme omáčkou ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 1 cibule, 2 mrkve, 1 petržel, ½ celeru, 4 sterilované sladkokyselé okurky, 3 vejce uvařená natvrdo, 200g šunkového salámu, 2 jablka, sůl, ½ lžičky glutasolu, pepř, lžíce hořčice, 200g majolky, šťáva z 1 citrónu. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce. Zvlášť uvaříme kořenovou zeleninu a vejce. Brambory oloupeme a necháme vychladnout do druhého dne. Pak brambory, zeleninu, vejce, jablka i salám nakrájíme na drobné kostičky, promícháme, přidáme koření, hoř ..
INGREDIENCE: 500g brokolice, 150g pečeného kuřecího masa, 1 lžíce jablečného octa, 1 lžička hořčice, 1 lžíce jemně nastrouhaného křenu, 2 lžíce oleje, sůl, m. pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Brokolici opereme a rozdělíme na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Z octa, oleje, hořčice vymícháme zálivku, přidáme křen, podle chuti osolíme a opepříme. Do zálivky dáme dobře okapané růžičky brokolice a nakrájené drůbeží maso. Promícháme a necháme v chladu odležet. Na talíři ozdobíme osminkam ..
INGREDINCE: 250g tvrdého sýra, 250g šunky, 200g višní, 2 řapíky celeru, 250g vařených těstovin (vřeten), 3 lžíce vinného octa, 3 lžíce oleje, 1 žloutek, 50g jader vlašských ořechů, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Sýr a šunku rozkrájíme na menší kostičky. Višně odpeckujeme. Celerové řapíky nakrájíme na plátky silné 1 cm. Všechny pokrájené suroviny vložíme do větší salátové mísy, přidáme těstoviny, které jsme předem uvařili a promícháme. Na zálivku potom rozšleháme vinný ocet s olejem a žloutkem, osol ..
INGREDIENCE: 5 kedluben nebo 1/2 kedlubny gigant, 2 rajčata, 3 žampiony, 1 cibule, vařené hovězí žebro z polévky, zálivka ze 4 lžic olivového oleje, 2 lžic citrónové stavy, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře a trochy vývaru z masa. POSTUP PŘÍPRAVY: Kedlubny oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme do salátové mísy. Rajčata spaříme, sloupneme a nakrájíme na kousky. Žampiony nakrájíme na plátky a společně s cibulí osmažíme na troše oleje. Necháme vychladnout a přidáme ke kedlubnám. Vařené hověz ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA