INGREDIECE: 5 vajec, 150g cukru, 50g rozinek, 1 l mléka, 2 sáčky vanilkového cukru, 150g másla, lžíce práškového cukru. Nudlové těsto - 360 g hrubé mouky, 2 vejce, podle chuti sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Do prosáté mouky uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, promícháme a vypracujeme v tuhé těsto, rozdělíme na díly, necháme odpočinout a vyválíme tenké placky, které necháme oschnout (ne přeschnout). Nakrájíme na pásy, srovnáme na sebe a nožem nakrájíme širší nudle. Necháme zaschnout a zavaříme ..
INGREDIENCE: 480 g hrubé mouky, 200 g másla, 10 žloutků, 2 bílky, 1 l mléka, sirup z 250g cukru, vanilka, 1 citrón, 40g oleje, 40 g ušlehané šlehačky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Do prosáté mouky uděláme důlek, do kterého dáme všechny žloutky, dva bílky, sůl a rozpuštěné máslo. Promícháme v tuhé těsto, rukama dobře propracujeme, rozdělíme na díly, . propracujeme do malých bochánků, přiklopíme mísou a necháme odpočinout. Pak válečkem vyválíme z každého bochánku placku tak, aby byla co nejtenčí. Vyvál ..
INGREDIENCE: 2 stroužky česneku, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1 svazek polévkové zeleniny, 400g mletého masa, 850 ml konzervovaných rajčat, sůl, pepř, 1 lžička tymiánu, 4 lžíce másla, 3 lžíce mouky, 600g mléka, 12 lazaní, 50g parmazánu. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli s česnekem nakrájíme na kostičky a osmáhneme na oleji. Zeleninu nakrájíme na kousky. Nasypeme je k cibulce a osmáhneme. Přidáme maso a za stálého míchání je opečeme. Přilijeme rajčata a dusíme asi 40 minut. Troubu zahřejeme na 200° ..
INGREDIENCE: 250g širokých nudlí, sůl, 80g másla flory, strouhanka, 500g měkkého tvarohu, 3 vejce, 120g mouč. Cukru, 2 lžíce rozinek, 1 dl mléka, mouč. a vanilkový cukr na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: Nudle uvaříme , scedíme a dáme okapat. Tvaroh rozmícháme se dvěmi vejci, cukrem a rozinkami. Nudle promastíme části flory, třetinu vložíme do vymaštěné, strouhankou vysypané formy, pokryjeme polovinou tvarohové nádivky, poklademe třetino nudlí, zbytkem nádivky a nudlí. Pokapeme tukem a pečeme ve stř ..
INGREDIECE: 320g hrubé mouky, 2 vejce, 40g slaniny bez kůže, petrželová nať, sůl podle chuti.POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál prosijeme hrubou mouku, do které uděláme důlek, vyklepneme vejce, promícháme vidličkou s trochou mouky v řídké těstíčko, do kterého vpracujeme ostatní mouku, až vznikne tuhé těsto, které na vále dobře propracujeme. Těsto rozdělíme na menší díly a z každého vypracujeme kuličku, všechny pak necháme pod mísou dvacet minut odpočinout. Kuličky vyválíme tence na kulaté placky a necháme ..
INGREDIENCE:300 g hrubé mouky, 2 vejce, 4-5 lžic bílého vína, sůl, 50 g šunky, 10 zelených oliv, 2 snítky oregana (i sušené), 200 g lučiny, 3 lžíce smetany, pepř, paprika, 1 bílek POSTUP PŘÍPRAVY:Smísíme mouku, vejce, víno a sůl. Tužší těsto necháme alespoň 60 minut odležet. Šunku nakrájíme na kostičky. Vypeckujeme a drobně pokrájíme olivy. Ptrháme lístky oregana neboli dobrmysli. Jednu snítku odložíme starnou, zbytek nasekáme. Vše utřeme se sýrem a zjemníme smetanou. Pikantně ochutíme solí, pep ..
INGREDIENCE:1000g pórku, 200g špaget, 100g másla, 100ml smetany, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Pórky jen bílé časti nakrájíme na malé kousky. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme pórek a na mírném ohni jej 20 minut dusíme. Potom přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a již déle nevaříme. Špagety uvaříme, okapané dáme do mísy přelijeme pórkem se smetanou, promícháme a hned podáváme. ..
INGREDIENCE: l/2 balíčku špaget, 300 g masa (kuřecí nebo vepřové), 300 g zeleniny (mrkev, pórek - podle možností), 3 stroužky česneku, 3 lžíce oleje : Omáčka: 1 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžíce polévkového koření Vitana (maggi), 1 lžíce sójové omáčky pepř, citrónová šťáva; l/2 lžičky kečupu; 1/2 lžičky cukru, l/2 lžičky glutasolu POSTUP PŘÍPRAVY: Špagety uvaříme do poloměkka a rychle propláchneme studenou vodou. Maso nakrájíme na malé kostky, zeleninu šikmo na nudličky. Česnek nakrájíme na ..
INGREDIENCE: 1/2 balíčku špaget, maso (kuřecí či vepřové), ze (pórek, cibule, červené papriky, zelí, 2 lžíce oleje Omáčka: kostka masoxu, sůl, pepř, glutasol, 1 lžíce solamylu POSTUP PŘÍPRAVY: Špagety připravíme jako v předpise 1 . Z kostky masoxu připravíme silný vývar, do kterého vložíme nakrájené maso a zeleninu. Osolíme, opepříme, přidáme glutasol, a když se směs vaří, přidáme lžíci solamylu rozmíchaného ve lžíci studené vody. Necháme zhoustnout a vypneme. Na pánvi rozehřejeme olej a dáme ..
INGREDIENCE: 250g dlouhých nudlí, 200g šunky, 400g pórku, sůl, 3 lžíce másla nebo rostlinného tuku, 3 lžíce polohrubé mouky, 1/2 l zeleninového vývaru z kostky, 5 lžic smetany na šlehání, 1 lžíce ostré hořčice, pepř, cukr, řeřichu a petrželku na zdobení. POSTUP PŘÍPRAVY: Pórek opereme a nakrájíme na kolečka. Šunku pokrájíme na kostičky. Dlouhé nudle nasypeme do vroucí osolené vody a vaříme 12 minut. Zhruba po 7 minutách varu přidáme kolečka pórku a dovaříme. V hrnci rozpustíme máslo a zasyp ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA