Recepty na xkuchtik.cz

BRAMBORY | BRAMBORÁK S MRKVÍ

INGREDIENCE: 1 mrkev, 4 větší brambory, 2 stroužky česneku, sůl, 1 vejce, 2 lžíce mouky nebo ovesných vloček, kari, pepř, trochu majoránky, tuk na smažení.   POSTUP PŘÍPRAVY: Mrkev a brambory nastrouháme, přidáme utřený česnek, mouku, vejce, osolíme a okořeníme. Dobře promícháme a tvoříme placičky, které smažíme na tuku (nejlépe na sádle) z obou stran dozlatova. ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | BRAMBOROVÝ GULÁŠ V

INGREDIENCE: 200 g hovězího masa, 50 g sádla, 3 cibule, špetka kmínu a pepře, 1 l zeleninového vývaru, 2 pálivé papričky, lžička sl. Papriky, 300 g brambor, 2 rajčata.   POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté maso nakrájíme na kostičky. Cibuli pokrájíme nahrubo a ve větším kastrole jí osmahneme na sádle, až zesklovatí. Přidáme nakrájení maso a osmažíme ho ze všech stran. Poté vložíme nakrájené pálivé papričky, nakrájená rajčata, ml. papriku, osolíme a opepříme. Přelijeme vývarem a vaříme na mírném ohni, ..

OD BABIČKY | ŠKUBÁNKY (Od Babičky)

INGREDIENCE: 1 kg brambor, 150 g hrubé mouky, sůl, 100 g sádla neb másla na omaštění, na posypání mouč. cukr smíchaný s mákem nebo strouhaný tvaroh s cukrem.   POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, zalijeme osolenou vroucí vodoua a uvaříme doměkka. Vodu z brambor zpola scedíme, obrácenou vařečkou uděláme do brambor několik děr až ke dnu a do těchto otvorů nasypeme mouku, přikryjeme poklicí, postavíme na mírné teploa necháme 20 minut stát, až se mouka prop ..

OD BABIČKY | ZÁHORÁCKÝ GULÁŠ (Od Babičky)

INGREDIENCE: 500 g vepřového masa (plecko nebo krček), 2 cibule, 40 g sádla, sůl, ml. paprika,10 g sušených hub, 1 lžíce hl. mouky, vývar, 300 g hlávkového zelí, 1 lžička cukru, 2 dl kysané smetany.   POSTUP PŘÍPRAVY: Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme na kostky pokrájené maso a opražíme. Zaprášíme ml. paprikou, krátce opečeme a přidáme předtím namočené sušené houby, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme téměř doměkka. Štábu zahustíme moukou, přidáme pokrájené zelí, osladí ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | FAZOLOVÁ POLÉVKA III

INGREDIENCE: 250 g bílých fazolí, kořenová zelenina ( mrkev, celer, petržel), 1 uzené koleno, 80 g sádla, 2 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 2 velké cibule, 3 čerstvé zelené papriky, 2 rajčata, 2 klobásy ( asi 250 g ), sladká smetana, mletá sladká paprika, hladká mouka, sekaná petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve přes noc namočíme 250 g bílých fazolí. Na trošce sádla osmahneme dohněda na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu ( 50 g mrkve, 50 g celeru a 50 g petržele ) a přidáme fazole i s vod ..

TĚSTOVINY | FLÍČKY

INGREDIENCE: 100 g hrubé nebo polohrubé mouky, l vejce, 2 lžíce vody, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku prosejeme, přidáme vejce a vodu a uděláme těsto. Těsto lehce vyválíme a placku necháme proschnout. Po uschnutí svineme do válečku a nakrájíme na části. Kusy těsta nakrájíme asi na půl centimetru široké pásky, z nichž pak krájíme čtverečky. Ihned po nakrájení je rozházíme po vále. Čtverečky vložíme do vařící osolené vody a po vyplavání na povrch je procedíme a prolijeme studenou vodou a trochou výva ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | ZAPEČENÉ KOTLETY

INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, sůl, pepř, 1 1 dl mléka, 1 vejce, 1 lžička hl. mouky, 100 g uzeného sýra, 1 cibule, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách osmahneme na horkém oleji. Vyjmeme je a dáme na teplo. Do zbytku oleje vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a lehce i opečeme. Tuk i s cibulí vlijeme do pekáče, na něj položíme opečené kotlety, mírně je podlijeme, dáme do horké trouby a pod vrchním dílem pekáče zapékáme. ..

POMAZÁNKY | MRKVOVÁ POMAZÁNKA S TVAROHEM

INGREDIENCE: 4 mrkve, 250 g měkkého tvarohu, l dl mléka, muškátový květ, sůl, cukr, citrónová šťáva. POSTUP PŘÍPRAVY: Mrkev očistíme a nastrouháme. Ochutíme citrónovou Šťávou a lehce osladíme. Mrkev umícháme s tvarohem dohladka. Pomazánku podle potřeby můžeme zředit trochou mléka. Ochutíme muškátovým květem, soli a podáváme. Tip: Měkký tvaroh můžeme též nahradit 200 g lučiny a 50 g taveného sýra. Na ochucení použijeme místo muškátového květu pažitku. ..

OD BABIČKY | BRAMBOROVÁ POLÉVKA ( Od Babičky )

INGREDIENCE: 1,5 l vody, 400 g oloupaných brambor, 150 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), několik růžiček květáku, cibule, 50 g tuku, 30 g hl. mouky, sůl, pepř, houby majoránka, 3 stroužky česneku, polévkové koření, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně pokrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme hl. mouku a za stálého míchání uděláme světlou jíšku. Zalijeme vodou nebo vývarem z masoxu, přidáme na kostičky nakrájené brambory, nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, pokrájený květák, ..

OD BABIČKY | BRAMBORÁK ( Od Babičky )

INGREDIENCE: 500 g oloupaných brambor, 100 g hl. mouky, 1 vejce, 5 lžic mléka, sůl, pepř, majoránka, česnek, sádlo.   POSTUP PŘÍPRAVY: Barbory nastrouháme na struhadle, necháme ustát a na cedníku necháme okapat. Do takto připravených brambor přidáme mouku, mléko a vejce. Těsto osolíme, okořeníme pepřem, majoránku a utřeným česnekem. Vše dobře promícháme. Na pánvi s rozehřátým sádlem pečeme placičky silné asi 5mm po obou stranách dozlatova. Bramborák musí být po upečení křupavý, proto ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz