Recepty na xkuchtik.cz

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | PAPRIKOVÁ OMÁČKA.

INGREDIENCE: 2 kg paprik červených i zelených 2 kg nedozrálých rajčat, 4 cibule, l sáček Deka, 4 lžíce oleje, 2 dl octa, 350 g cukru, podle chuti feferonky.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné papriky rozkrojíme a vykrojíme semeníky a měkká žebra. Rajčata vhodíme do vařící vody, po chvíli je polijeme studenou vodou a sloupneme. Papriky, rajčata i cibuli umeleme na masovém mlýnku a vlijeme do kastrole. Svaříme ocet, cukr a sáček Deka s trochou vody. Horkou směs vlijeme na umletou zeleninu, přidáme olej ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | KEČUP PODLE M. SANDTNEROVÉ.

INGREDIENCE: 2 kg vyzrálých rajčat, 250 g jablk, 250 g cibule, 1/8 l octa nebo 1/41 4% vinného octa, po špetkách skořice, mletého utlučeného hřebíčku, 1/2 lžičky mleté papriky, l lžíce soli, 150 g cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata, jablka a cibuli omyjeme, z jablk vykrojíme jádřince, cibuli oloupeme a vše pokrájíme na kousky. Vhodíme do kastrole, doplníme octem, kořením, solí a cukrem a uvaříme dohusta. Můžeme přidat větší špetku Sorbanu proti plísním. Vařící kečup nalijeme do skleniček, zavíčkujem ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | KYSANÉ ZELÍ STERILOVANÉ.

POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře vykvašené zelí si můžeme pro domácí potřebu sterilovat v sklenicích. Ze soudků, kde zelí vykvasilo, ho lžící naskládáme do sklenic, dobře ho upěchujeme a doplníme i zelnou šťávou. Mezi náplní a víčkem necháme vzdušnou mezírku asi 1-1,5 cm. Dobře uzavřené sklenice vložíme do zavařovacího hrnce, zalijeme teplou vodou a sterilujeme 25 minut při 90 °. Po sterilaci lahve vyndáme, vychladíme a uložíme v chladu a temnu. ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | ČERVENÉ ČATNÍ.

INGREDIENCE: 1 kg vyzrálých rajčat, l kg kapií, l kg cibule, 2 dl oleje, l balíček Deka, 2 lžíce mleté papriky, 2 dl 8% octa, 250 g cukru, l feferonka.POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata spaříme a sloupneme, papriky rozkrojíme, vyndáme semeníky a stopku a pokrájíme je, cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. V kastrole rozehřejeme olej, vhodíme pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme mletou papriku a rozpustíme ji. Přidáme pokrájená rajčata, papriky, ocet a feferonku. Vaříme asi půl hodiny, p ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | PIKANTNÍ ČATNÍ.

INGREDIENCE: 1 kg zelených rajčat, 3 feferonky, 7 stroužku česneku, 100 g cibule, 250 g cukru 2 dl vinného octa, l lžička kari, l lžička mletého zázvoru, l lžička soli, 50 g rozinek, 0,5 dl bílého vína.POSTUP PŘÍPRAVY: Rozinky umyjeme a namočíme do vína. Omytá rajčata spaříme, oloupeme a spolu s cibulí umeleme v mlýnku na maso. Dáme je do hrnce, přidáme prolisovaný česnek, sůl, ocet, namočené rozinky a koření. Vaříme na mírném ohni, občas zamícháme. Když je směs hustá jako kečup, plníme teplé do ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | SUŠENÝ ČESNEK.

POSTUP PŘÍPRAVY: Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky - lístky -rozložíme na síto nebo do sušičky a usušíme, až jsou plátky suché a ztvrdlé. Pak je rozemeleme mlýnkem na kávu nebo v mixéru rozmixujeme na prášek. Uchováváme v dobře uzavíratelných skleničkách. ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | KEČUP MAĎARSKÝ.

INGREDIENCE: 2 kg rajčat, 3 kapie, 5 jablk, l velká cibule, 1/2 celeru, 2 dl octa, l lžíce sladké papriky, po půl lžičce mletého zázvoru, kari a muškátového oříšku, hřebíčku a skořice, l lžíce soli, 2 lžíce cukru, l masox.POSTUP PŘÍPRAVY: Pokrájená rajčata, papriky, jablka, cibuli a očištěný celer vhodíme do hrnce, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme za občasného promíchání pul hodiny, pak rozmixujeme, propasírujeme a šťávu vrátíme do hrnce. Přidáme všechno koření, ocet, cukr a masox a vaříme, až ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | KOPR V SOLI.

INGREDIENCE: 1/2 kg kopru, 4 lžíce soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Kopr otrháme ze stonků, pokrájíme ho nadrobno, prosypeme solí a napěchujeme do skleniček. Necháme chvíli stát, až pustí šťávu, pak povrch posypeme solí a uzavřeme víčky. Uchováváme v chladu, aby šťáva nevysychala. ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | KVĚTÁK NA SLADKOKYSELO.

INGREDIENCE: Květák.Nálev: 1 l vody, 3 dl 8% octa, 120 g cukru, 40 g soli, 1/2 lžičky kyseliny citrónové, pepř,bobkový list, nové koření, na ozdobu kapie.POSTUP PŘÍPRAVY: Květák namočíme do osolené teplé vody, pak ho rozebereme na jednotlivé růžičky, vhodíme do vařící osolené vody s kyselinou citrónovou a vaříme 7 minut. Ovařený květák naskládáme do skleniček a proložíme nudličkami kapie. Zalijeme nálevem svařeným z uvedených surovin, uzavřeme víčky a sterilujeme 15 minut při 85°C. ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | ZELENINOVÁ HOŘČICE.

INGREDIENCE: 2 kg nedozrálých rajčat, l kg kapií, l kg cibule,3 stroužky česneku, 1/2 l oleje, 1/2 kg plnotučné hořčice, 150 g soli, 150 g cukru, l lžička mletého pepře, podle chuti feferonkyPOSTUP PŘÍPRAVY: Zeleninu omyjeme, z paprik vykrájíme semeníky, cibuli a česnek oloupeme a vše umeleme na strojku na maso. Přidáme ostatní přísady a vše vaříme na mírném ohni za častého promíchání téměř 2 hodiny. Vařící směs nalijeme do skleniček, hned uzavřeme víčky, obrátíme a necháme vychladnout. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz