INGREDIENCE: 500 g mletého masa, 1 cibule, 50 g slaniny, 1 vejce, 2 máčené žemle, sůl, pepř, trochu strouhanky; na náplň: 3 natvrdo uvařená vejce; pod maso 50 g sádla.POSTUP PŘÍPRAVY: V míse smícháme mleté maso. Dáváme dvě třetiny hovězího a třetinu vepřového nebo polovinu hovězího a polovinu vepřového. K masu přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, na které jsme osmažili drobně nakrájenou cibuli. Dále přidáme máčené a vymačkané žemle, sůl, pepř a vše spojíme vejcem. Maso rozetřeme na vodou přel ..
INGREDIENCE: 500 g mletého masa (hovězí a vepřové ), 50 g slaniny, 2 vejce, sůl pepř, majoránka, česnek, 1 cibule, 1 žemle, trochu mléka, 30 g hrubé mouky, strouhanka, 2 lžíce oleje, droždí Tebi; na náplň: 2 vejce, slanina, párky, okurky, kapie apod.POSTUP PŘÍPRAVY: Do okořeněného masa přidáme máčenou vymačkanou žemly na kostky nakrájenou slaninu (může být osmažená), celá vejce, jemně nastrouhanou cibuli, utřený česnek, trochu hrubé mouky a na zahuštění strouhanku. Promícháme a ze směsi utvoříme ..
INGREDIENCE: 250g namočených luštěnin, 150g suchého celozrného chleba nebo ovesných vloček, 1 cibule, 2 stroučky česneku, 2 vejce, mléko (cca 750m1), olej, špetka soli, 50g rostlinných natí posekaných nadrobno.POSTUP PŘÍPRAVY: Několik hodin máčené luštěniny rozemeleme na masovém mlýnku spolu s celozrnným chlebem namočeným v mléce, cibulí a česnekem. Přimícháme vejce a posekané rostliny, podle potřeby zahustíme ovesnými vločkami, dochutíme, zformujeme karbanátky nebo šišku, potřeme mlékem a pečem ..
INGREDIENCE: 1 lžíce rostlinného oleje, 3 cibulky, 3 stroužky česneku, 350 g nakrájených hub, 1 lžíce kysané smetany, 450 g mletého hovězího masa, 300 g vepřového masa, 100 g strouhanky, 1 lžíce hořčice, 2 rozšlehaná vejce, sůl, pepř, rostlinný tuk na vymazání.POSTUP PŘÍPRAVY: Formu vymažeme tukem a dno vyložíme papírem. Na jedné pánvi orestujeme cibuli a na druhé česnek s houbami do měkka, které zalijeme smetanou a dáme stranou. Maso smícháme s orestovanou cibulí, strouhankou, hořčicí a pomalu ..
INGREDIENCE: 1 středně velká kapusta, sůl, 20 g másla, 150 g housky, 1/16 l mléka, 2 vejce, 4 zrnka tlučeného pepře, 60 g vařeného uzeného masa, 30 g cibule, 150 g strouhanky dovnitř, 2 vejce a strouhanka na obalení, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustu zbavíme zvadlých listů, spaříme ji a pak vložíme do čisté a vařící osolené vody. Uvaříme doměkka a dáme na síto dobře okapat. Potom kapustu jemně usekáme nebo umeleme na masovém strojku. V míse si umícháme máslo se solí, přidáme vejce, v mlé ..
INGREDIENCE: Svazek petrželky, 1 cibule, 1 lžíce oleje, 200 g ovčího sýra, 2 rohlíky, 600 g mletého masa, 2 vejce, sůl, pepř, sladká ml. paprika, strouhanka na obalení, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Petrželku omyjeme, osušíme, nakrájíme nadrobno. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Část petrželky a cibuli podusíme na oleji doměkka. Ovčí sýr nakrájíme na větší kostky. Rohlíky namočíme do vody nebo mléka. Poté dobře vymačkáme a rozdrobíme do mísy. Přidáme mleté maso, čerstvou nasekanou petržel ..
INGREDIENCE: 250 g mletého masa, 100 g sojové drti, 75 g hladké mouky, 2 vejce, 2 lžíce mléka, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce sekané petrželky, 4 lžíce nadrobno nakrájené řeřichy, 30 g tuku na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso dáme společně s nabobtnalou a uvařenou sojovou drtí, vejcem a moukou do mísy. Promícháme vidličkou a přidáme mléko. Nakonec vmícháme sůl, pepř, petrželku a řeřichu. Z těsta vytvarujeme placičky. Na pánvi necháme rozehřát tuk a opatrně na něj karbanátky pokládám ..
INGREDIENCE: 20 dkg zelí, 10 dkg mletého masa, 1 rohlík, sůl, mletý pepř, 1 vejce, 1/4 cibule, 1/2 stroužku česneku, 2.5 dkg másla, 5 dkg strouhanky, 1/2 vejce, 7.5 dkg oleje na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Povařené zelí umeleme na strojku, přidáme mleté maso, máčené a vymačkané žemle, sůl, pepř, osmahnutou cibuli, česnek, vajíčka a trochu strouhanky. Z vypracovaného těsta tvoříme omočenou rukou ploché karbanátky, obalujeme je ve vejci a strouhance a smažíme na tuku. ..
INGREDIENCE: 175 g červené čočky, 1/2 l zeleninového vývaru, 1 bobkový list, 1 velká cibule, 2 celery, 1 červená paprika, 1 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 225 g strouhanky, 2 lžíce sekané petržele, 175 g strouhaného sýra, sůl, pepř, vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Čočku vaříme ve vývaru s bobkovým listem 15-20 minut než úplně změkne. Mezitím nakrájíme celer, cibuli, papriku a česnek a orestujeme na pánvi. Oheň zmírníme a po chvíli přidáme čočku, ze které jsme odebrali bobkový list. Přidáme strouhanku, ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Přebraný namočený hrách uvaříme do měkka, prolisujeme, osolíme, přidáme 2 vařené umleté brambory, 2 žloutky, 2-3 lžíce strouhanky, pepř, kmín a majoránku. Dáme rozpálit 50g nakrájené slaniny a zpěníme v ní 1 cibulku. Přidáme do hrachové hmoty, vše dobře promícháme, utvoříme karbanátky, namočíme je ve zbylém bílku a ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji. Jsou dobré s bramborovou kaší s hlávkovým nebo okurkovým salátem, v zimě s červenou řepou. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA