INGREDIENCE: 750g kuřecích řízků, 50g oleje na pečení, 150g rajčatovo-česnekového kečupu, 70g cibule, citron.Marináda: 1 bílý jogurt, 1 vejce, 1 lžička octa, sůl pepř, zázvor –bílý jogurt rozmícháme se syrovým vejcem, lžičkou octa, troškou soli, pepře a zázvoru.POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené kuřecí řízky mírné naklepeme a vložíme do marinády. Necháme je asi půl dne v marinádě a chladu uležet. Řízky pečeme zvolna na horkém oleji po obou stranách dozlatova. Na talíři je přelijeme rajčatovo-česnekovým ..
INGREDIENCE: 1 kuře, rozporcované, vykoštěné a nakrájené, 200 g vařeného uzeného masa, nakrájeného na malé kousky, 150 ml rajské šťávy, 200 g másla, 300 g rýže, 1 velká cibule, nakrájená nadrobno, 300 ml kuřecího vývaru, 1 rozdrcený stroužek česneku, 1 celer, nakrájený na drobné kousky, 2 bobkové listy, 2 zelené papriky, nakrájené na malé kousky, 1 lžička soli, 1 lžička chilli, lžička tabasca. 1 lžička černého pepře.POSTUP PŘÍPRAVY: V malé misce smícháme všechno koření. Mezitím si v hluboké pánv ..
INGREDIENCE: 4 ks kuřecích prsíček, mražený listový špenát, 150 g mozzarelly, bílý.pepř, sůl, česnek, máslo, olej, ořechy ( sezamové semínko ), 2 vejce, 50 g. hl. mouky, 200 g strouhanky POSTUP PŘÍPRAVY: Na prsíčkách podélně nařízneme kapsu, podusíme špenát asi 5 minut na jedné lžíci másla. Osolíme, opepříme, okořeníme lisovaným česnekem. Přimícháme mozzarellu pokrájenou Na kostičky a náplň vložíme do kapsy a uzavřeme párátky. Plněné řízky obalíme v trojobale, sekaných ořechách nebo sezamových s ..
INGREDIENCE: 2 kuřecí stehna, sůl, pepř, 40g másla (i do směsi), 1 dl drůbežího vývaru, 5 cl portského vína., 5 cl telecí šťávy, 100g drůbežích jater, 20g cibule, 30g žampiónů, 1 dl koňaku, 1 žloutek.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí stehna se pečlivě vykostí, v silnější části mírně naříznou, naklepou a naplní směsí připravenou z drůbežích jater (kůže zůstává na stehnech). Naplněná se zavinou do původního tvaru, převážou nití, osolí, mírně opepří a pomalu dusí na másle, zastříknutém silným vývarem z drůbe ..
INGREDIENCE: 12 kuřecích paliček (spodní stehýnka), 2 větší mrkve, 100g zelených oliv, 100g černých oliv, 100g zelených oliv s papričkou, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku, olej, sůl, pepř, 50g másla. Arabský chléb: 1 kg polohr. mouky, 1 lžíce soli, 20g droždí, ½ l vlažné vody, 50 ml olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si připravíme těsto na arabský chléb. Mouku prosijeme na vál, smícháme se solí a uděláme v ní dva důlky. Do jednoho rozdrobíme droždí, které zalijem ..
INGREDIENCE: 4 stehýnka, sul, 4 celé pepře, 1 hřebíček, 2 zrnka nového koření, 1 bobkový list, tymián, 4-6 bobulek jalovce, 3 lžíce oleje, stroužek česneku, sklenku bílého vína, 2 lžíce rajč. protlaku, cibuli, petrželku, 4 lžíce strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozehřátém oleji opečeme stehýnka, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme, přidáme koření a podlijeme vínem. Dusíme doměkka. Ještě než maso změkne, přidáme protlak, trochu vývaru nebo vody a omáčku povaříme. Vyjmeme celá kořen ..
INGREDIENCE: 4 řízky z kuřecích prsou, 4 plátky sýra, 2 lžíce bylinkového másla, vejce, sul, hladkou mouku a strouhanku na obalení a olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Do lehce naklepaných řízku nařízneme z boku kapsu, vytřeme pul lžící másla a vložíme plátek sýra. Sepneme párátkem, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance (můžeme ji smíchat se lžící strouhaného sýra). Smažíme zvolna na rozehřátém oleji. Podáváme s vařenými bramborami sypanými petrželkou. Místo bylinkového másla j ..
INGREDIENCE: 50 g kuřecích prsíček, 50 g vepřové panenky, 50 g hovězí svíčkové, koření dle chuti, 40 g oleje, 30 g čerstvé zeleniny, 20 g cibule, 40 g ostravské klobásy, 40 g žampionů, 0,3 dl červeného vína, 5 g kečupu, 0,4 dl slivovice (na podlévání). POSTUP PŘÍPRAVY: Na špíz střídavě napichujeme na rostlinném oleji opečená kuřecí prsíčka, kousky hovězí svíčkové a vepřové panenky. Maso prokládáme čerstvou paprikou, jemně nakrájenými kolečky cibule a kousky ostravské klobásy. Hotový špíz flambu ..
INGREDIENCE: 2 kuře, 4 hrnečky dušené rýže, 1/2 lžičky kari, 1/2 lžičky mletého zázvoru, l lžíce spařených rozinek, 3 lžíce másla, 4 jablka, l kolečko ananasu, hrst mandlí, 1/2 pomeranče, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Dušenou rýži necháme vychladnout. Poté do ní přimícháme kari, sůl, zázvor a spařené rozinky. Omyté kuře osušíme, osolíme a naplníme rýží. Vezmeme čtvercový plát alobalu, potřeme ho máslem a položíme na něj kuře. Obložíme je zbytkem másla a alobal dobře uzavřeme. Pečeme v předehřáté troubě ..
INGREDIENCE: 2 menší kuře, 1 palička česneku, pepř, olej (2 porce), petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře očistíme, omyjeme a osušíme, nůžkami na drůbež rozstřihneme podél páteře z obou stran a páteř vyjmeme. Kuřecí půlky osolíme, z obou stran potřeme prolisovaným česnekem a mírně opepříme. Půlky kuřete vložíme do pánve s vyšším okrajem na rozpálený olej, zatížíme (nejlépe hrncem naplněným vodou) a pečeme asi 15 minut po každé straně. Opečené půlky kuřete vyjmeme a podáváme posypané petrželkou s chl ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA