POSTUP PŘÍPRAVY: 500 g tuku, 2 vejce, 200 g ml. cukru – vyšleháme a vmícháme 600 g hl. mouky a 1 vanilkový cukr. Dáme do pytlíku a na plech s papírem stříkáme malé věnečky. Upečeme, slepujeme marmeládou a napůl máčíme do čokolády. ..
INGREDIENCE: 4 čokotatranky, čokoládový krém (Nejlépe Tesco), Nesolené arašídy, na namočení čokoládovou polevu. POSTUP PŘÍPRAVY: Tatranky nastrouháme (nejrychlejší je je hodit do mixeru), k tomu přidáme 6 lžic mírně roztopeného čokoládového krému a 50 g najemno nasekaných nesolených arašídů. Ze směsi tvoříme kuličky, které namáčíme v rozpuštěné čokoládě a nakonec je ještě obalíme v nasekaných arašídech. Pokud je směs hodně řídká (to záleží na druhu nugety) lze zahustit mletými piškoty. ..
INGREDIENCE: 350 g hladké mouky, 250 g másla, 120 g moučkového cukru, 2 žloutky, 1 sáček vanilinového cukru, vejce na potření, pikantní zavařenina na slepení (nejlépe rybízová), mouka na vál POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, másla, obou druhů cukru a žloutků vypracujeme vláčné těsto, které necháme odpočinout v chladu. Pak těsto vyválíme na pomoučeném válu na placku, formičkou z ní vykrojíme kolečka a přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení. Do poloviny koleček ještě vypíchneme menší formičkou ..
INGREDIENCE: 350g mouky, 260 g másla, 250 g ml. cukru, 120 g oříšku, 50 g kakaa, skořice, hřebiček, ml. cukr na obalování. POSTUP PŘÍPRAVY: Uděláme těsto a necháme asi na 2 h odpočinout. Plníme do formiček a pečeme. Po vyklopení obalujeme v ml. cukru. ..
INGREDIENCE: 250 g hladké mouky, 60 g másla, 2 lžíce cukru, 2 žloutky, 3 lžíce mléka, 3 lžíce bílého vína, trocha soli, olej na smažení, 1 vanilkový cukr, cukr na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny přísady zpracujeme na vále na vláčné těsto, asi jako na nudle. Tence je vyválíme a rádýlkem vykrájíme kolečka, kosočtverce nebo trojúhelníky. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Ještě horké sypeme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem. ..
INGREDIENCE: 420 g hladké mouky, 40 g kakaa, 140 g moučkového cukru, 80 g ořechů, 280 g másla, polovinu vanilového cukru, citronová kůra, na špičku nože skořice. Krém: 200 g cukru, 6 žloutků, vanilkový cukr, šleháme do pěny a přidáme po kapkách 2 lžíce rumu, 40 g marmelády a 300 g ořechů mletých. POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto rozválíme na placku a tvořítkem vykrájíme kolečka nebo hvězdičky. Upečeme na 200°C. Spojíme krémem a povrch ozdobíme citronovou polevou a oříškem. ..
INGREDIENCE: 100 g mandlí, 200 g strouhaného kokosu, 200 g mléka Salko, kokos na obalení. POSTUP PŘÍPRAVY: Kokos smícháme s kondenzovaným mlékem a necháme do druhého dne odpočinout. Poté spaříme mandle a oloupeme. Z hmoty tvoříme kuličky, do kterých zapracujeme mandli. Obalíme v kokosu a dáme do chladného prostředí ..
INGREDIENCE: 100 g strouhané čokolády, 100 g mletého cukru, 50 g mletých ořechů, 1 vajíčko, 3 lžičky rumu. Náplň: 1 lžička másla, 1 vařený prolisovaný žloutek, 3 lžičky rumu a 1 lžička cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto. Vytvoříme z něho tenčí váleček a krájíme z něho stejně velké kousku. Zploštíme je v dlani a do středu dáváme nádivku. Zabalíme je do kuličky a obalujeme je ve strouhané čokoládě. ..
INGREDIENCE: 150 g mletého cukru, 2 cela vajíčka, 60 g kakaa, 1 tuk Lukana, 250 g piškotu, baliček kandovaného ovoce, sekané mandle nebo ořechy, trocha rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Piškoty rozvalíme ale ne moc nadrobno. Cukr rozmíchaný se 2 vejci, přidáme do piškotu. Rozehřejeme tuk a vychladlý ho pomalu přikapáváme do mísy. Přidáme tam ostatní ingredience a těsto rukama vypracujeme a vytvarujeme váleček. Ten pak zabalíme do pergamenového papíru a dáme ztuhnout do chladna. Ztuhle krájíme na plátky. ..
INGREDIENCE: 250 g dětských piškotů, 1 žloutek, 50 g másla, vanilkový cukr, 10 g kávy, 3 lžíce rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Dětské piškoty umeleme, přidáme žloutek, rozpuštěné máslo, kávu, rum a vše dobře promícháme. Z masy vytvarujeme kuličky, které obalíme pode vlastní chuti v ořechách, kokosové moučce nebo v kakau. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA