INGREDIENCE: Cibule, mrkev, celer, petržel, růžičková kapusta, hrst sojového granulátu, sůl, mleté nové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle zpěníme cibuli, osmahneme nakrájenou zeleninu, granulát, osolíme, přidáme nové koření, zalijeme vodou a vaříme. Když je zelenina měkká, přidáme do polévky nudle nebo vařenou rýži a dochutíme. ..
INGREDIENCE: 1/2 brokolice (může být i mražená), kousek celeru, 5 lžíce ovesných vloček, 1 kostka masoxu, 2 lžíce másla, sůl, asi 1,5 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Brokolici rozebereme na malé růžičky, celer hrubě nastrouháme. V kastrůlku rozpustíme máslo, na kterém osmahneme ovesné vločky a nastrouhaný celer, rozředíme vodou, přidáme masox, sůl a růžičky brokolice. Vaříme, až zelenina změkne. ..
INGREDIENCE: 200 g bílých fazolí, 40 g slaniny, 1 cibule, 4 rajčata, 4 lžíce rajčatového protlaku, sůl, pepř 2 lžíce polévkového koření, 2 lžíce neslazeného kondenzovaného mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole propláchneme a necháme přes noc namočené. Druhý den je uvaříme doměkka. Slaninu rozkrájíme na proužky a rozpustíme. Přidáme cibuli rozkrájenou na plátky a rozebranou na kroužky a osmažíme. Rajčata rozkrájíme na malé kousky a spolu s protlakem, polévkovým kořením a pepřem podusíme na cibuli. Pot ..
INGREDIENCE: 1kg kysaného zelí, 2,5 litru vody, 2,5dcl sladké smetany, 1 pár paprikové klobásy, 1 cibule, 50g sušených švestek, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, hrst sušených hub, bobkový list, mletá červená paprika, sůl, celerová nať na ozdobení. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí dáme do velkého hrnce, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, předem namočené sušené houby, na nudličky nakrájené sušené švestky, okořeníme a dolijeme polovinou vody. Vaříme asi 40 minut. Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli, z ..
INGREDIENCE: 1 lžíce oleje, 30g másla, 1 cibule, 120g vařené šunky v celku, 220g pikantní paprikové klobásy, 450g bílého kysaného zelí, 450g oškrábaných brambor, 800 ml hovězího vývaru, lžička kmínu, ml. černý pepř, 1 lahůdková cibulka s natí, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve větším hrnci rozpálíme olej a máslo. Cibuli nakrájíme nadrobno, vsypeme na tuk a osmáhneme do světle zlatova. Šunku nakrájíme na menší kostky, klobásu na kolečka a uzeniny přidáme k orestované cibuli. Za občasného promíchání je n ..
INGREDIENCE: 160 g kořenové zeleniny, 2 brambory, 1 kedluben, 1 cibule, 50 g hrášku, lžíce sádla, lžíce hl. mouky, 50 g pórku, Vegeta, ml. pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kořenovou zeleninu, kedluben a brambory pokrájíme na kostičky. Vložíme do 1,2 l vody, osolíme a vaříme do poloměkka. Poté přidáme hrášek, pokrájený pórek a vaříme doměkka. Ze sádla a hl. mouky připravíme světlou jíšku, zředíme trochou studené vody a za stálého míchání vlijeme do polévky. Ochutíme Vegetou, opepříme a krátce povaří ..
INGREDIENCE: 300 g kysaného zelí, 300 ml šťávy z kysaného zelí, 3 stroužky česneku, 1 cibule, 200 g moravské klobásy, hrst sušených hub, ml. pepř, sůl, 2 bobkové listy, majoránka. Kuličky: 250 g mletého vepřového masa, 1 vejce, 2 stroužky česneku, sůl, ml. pepř, drcený kmín, 2 lžíce smetany, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Šťávu ze zelí dolijeme do 1,2 l vodou a uvedeme do varu. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, houby a vaříme do poloměkka. Do vroucí polévky vložíme ..
INGREDIENCE: 100 g cibule, 40 oleje, 1 kostka masoxu, sůl, pepř, ocet, 4 krajíc chleba, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme na kolečka, rozebereme na kroužky a zpěníme na oleji. Potom zalijeme polévkou připravenou z kostky masoxu, opepříme, přikyselíme, přisolíme a povaříme. Na oleji opečeme malé topinky, položíme je na talíře a zalijeme polévkou. Topinky v polévce změknou a krájejí se lžící. ..
INGREDIENCE: 1,5 l vývaru z masoxu, 1 nožička klobásy, 100 g prorostlého bůčku, 1 párek, 1 velká cibule, 5 brambor, 1 lžička sladké papriky, 3 lžíce kysaného zelí, 2 lžíce hl. mouky, 1 paličky česneku, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček pokrájíme na kostičky a rozškvaříme. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Vsypeme mouku, osmažíme ji, odstavíme z plotny, vsypeme papriku a už jen promícháme. Jíšku zalijeme vývarem z masoxu, vložíme zelí (pokud je příliš kyselé, prop ..
INGREDIENCE: 1,25 l vývaru z kostí a zeleniny, 50g rostlinného tuku, 1,5 dl mléka (3%), 250 g zmrazeného špenátu, 75g hladké mouky, pepř, mletý květ, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: V přiměřeně velkém hrnci rozpustíme celou dávku tuku, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku, zalijeme přecezeným vývarem, dobře rozšleháme, aby nezůstaly hrudky, přidáme mletý pepř a květ a dobře provaříme. Hotovou polévku zalijeme mlékem a přidáme krátce podušený špenát. Polévka musí být světle zelené barvy ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA