INGREDIENCE: 800g očištěného kapra, podle chuti sůl, špetka ml.pepře, 2 menší cibule, zelená petrželka, 2 lžíce oleje, 2 citróny, 100 g zelených paprik, 100 g rajčat. POSTUP PŘÍPRAVY: Vyprané porce kapra osušíme, v každé uděláme nožem hlubší zářez, osolíme a opepříme. Cibuli rozstrouháme, smícháme petrželkou a touto směsí potřeme jednotlivé porce a naplníme zářezy, pak potřeme ze všech stran olejem a pečeme na rozpáleném roštu. Během pečení maso obrátíme a znovu potřeme olejem. Porce jsou pečené ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra očistíme, rozporcujeme, osolíme. Každou porci na hřbetě dvakrát nařízneme a do řezů vložíme plátek citrónu s kůrou, ale bez jader. Smažíme na másle asi deset minut. Potom uvaříme dvě vejce natvrdo, rozstrouháme je, smícháme s usekanou petrželkou a posypeme smaženého kapra. Podáváme nejlépe s pomfrity, nebo s bramborem. ..
INGREDIENCE: 6 porcí kapra, 1 dl bílého vína, 1 lžíce oleje, 2 vejce, sůl, 100 g hl. mouky, na smažení 12 g oleje 1 citron. POSTUP PÍPRAVY: Porce kapra osušíme a lehce osolíme. Těstíčko připravíme z bílého vína, které rozšleháme s vejci a špetkou soli. Postupně přidáváme a zašleháme mouku. Těsto musí být hladké a akorát husté, protože příliš řídké by stékalo z ryb, příliš husté zase utvoří tvrdý povlak a ryby nešpatně prosmažují. V hotovém těstíčku namáčíme porce ryb a z prudce je z obou stran s ..
INGREDIENCE: 1 kapr asi 1, ½ kg, 350 g másla, sůl, kmín, 800 g brambor . POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra očistíme stáhneme a vykucháme. Větší hluboký plech vytřeme až k okraji 1/3 dávky másla. Kapra osolíme zvně i zevnitř. Zbylou část máslaři zkrájíme na plátky a 4 plátky vložíme dovnitř. Potom kapra posypeme kmínem a položíme do středu plechu. Brambory omyjeme, osušíme a nakrájíme n kolečka. Brambory rozložíme kolem kapra. Nejdříve vytvoříme jednu vrstvu kterou osolíme a pokmínujeme. Potom položíme ..
INGREDIENCE: 750 g očištěného kapra, 75 g tuku, 25 g celeru, 25 g petržele, 25 g mrkve, 50 g citrónu, 25 g rajčatového protlaku, 100 g rajčat, trochu hladké mouky, trochu cukru, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou, no plátky nakrájenou zeleninu zalijeme vlažnou vodou, přisolíme a vaříme asi 30 minut, přidáme porce vypraného kapra, zmírníme teplotu a zvolna vaříme asi 15 minut. Vařené porce kapra vyjmeme a vývar zahustíme na sucho opraženou moukou, přidáme rozmačkaná rajčata, rajčatový protlak, cukr, ..
INGREDIENCE: 750 g očištěného kapra 1 lžička hladké mouky, sůl, kmín, 75 g rostlinného tuku, půlka citrónuPOSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné a vyprané porce kapra necháme okapat nebo vysušíme v čisté utěrce, osolíme po všech stranách, okmínujeme, vložíme do rozehřátého tuku a zvolna opékáme po všech stranách do zlatova, až jsou porce měkké. Pečeného kapra vyjmeme a podáváme přelitého s následovně připravenou šťávou.ŠŤÁVA: do zbývajícího tuku od pečení dáme mouku, osmahneme do zlatova, zalijeme vlažným vý ..
INGREDIENCE: Vykostěná ryba, (kapr), brambory, mléko, olej, pepř, drcený kmín, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěnou rybu nakrájíme na drobné kousíčky a doměkka udusíme na másle. Potom najemno nasekáme. Uvaříme obyčejnou bramborovou kaši, do které vmícháme kousíčky udušené ryby a okořeníme. Lžící nabíráme kousky, které klademe do rozpáleného oleje. Trošku je uplácneme. Osmažíme rychle po obou stranách a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít zeleninové saláty. ..
INGREDIENCE: l kapr, citrónová šťáva, sůl, pepř, 2 vejce, hladká mouka a strouhanka na obalení, olej na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchaného kapra bez hlavy nakrájíme na tzv. podkovy, pokapeme je citrónovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet. Mezitím si připravíme tři talíře. Do jednoho vsypeme hladkou mouku. Do druhého strouhanku a ve třetím rozšleháme vejce s trochou mléka nebo piva. Jednotlivé porce obalíme nejprve v mouce, ve vejcích a pak ve strouhance. Ryby smažíme ve vyšší vrstvě ol ..
INGREDIENCE: 4 porce kapra, 4 lžíce hladké mouky na obalení, 2 citróny, sůl, olej, 2 lžíce másla, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra rozdělíme na porce, osolíme a pokapeme citrónem. Dva citróny nakrájíme na plátky a vložíme je do proříznutých porcí. Naplněné porce obalíme v mouce a opečeme po obou stranách na oleji s máslem. Posypeme petrželkou a podáváme s bramborem. ..
INGREDIENCE: 4 porce kapra, 100 g másla, citrón, lžíce hladké mouky, 4 stroužky česneku, sůl, kmín, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné porce kapra pokapeme citrónem, osolíme, okmínujeme, potřeme rozetřeným česnekem, poprášíme moukou a dáme péct do horkého oleje na pánev. Upečeme po obou stranách dozlatova, vyjmeme z tuku a dáme na talíře. Do vypeku dáme máslo, rozehřejeme a touto směsí porce kapra přeléváme. Podáváme s bramborem. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA