Recepty na xkuchtik.cz

BRAMBORY | BRAMBOROVÝ NÁKYP SE SÝREM

INGREDIENCE: 150g brambor uvařených a oloupaných, 15g másla, 2 žloutky, 20g strouhanky, 1/16 l mléka, 25g strouhaného eidamu, 2 bílky, sůl, máslo a strouhanka na vymazání misky. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo utřeme se žloutky, přidáme strouhanku zvlhčenou mlékem, uvařené nastrouhané brambory a strouhaný sýr. Těsto opatrně rozmícháme se sněhem z bílků a dáme do misky z jenského skla péci asi na 20 min. Misku musíme vymazat máslem a vysypat strouhankou. ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÉ TAŠKY S MASEM

INGREDIENCE: 250 g brambor, 1 vejce, 70 g hrubé mouky, 50 g telecího nebo libového vepřového masa, 10g šunky, 1 vejce, 15g másla, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z uvařených nastrouhaných brambor, mouky, vejce a soli uděláme těsto, které vyválíme asi na 1 cm silně. Sklenicí nebo tvořítkem vykrajujeme kolečka. Ta plníme dušeným, umletým, osoleným masem spojeným vejcem. Tašky dobře uzavřeme a uvaříme v osolené vodě. Uvařené pokapeme máslem a podáváme se špenátem nebo kompotem. ..

BRAMBORY | BRAMBORY PODLE KUCHAŘKY

INGREDIENCE: 100g slaniny 1 kg brambor, sůl, mletý pepř, tymián, petrželka, 150g rajčat. POSTUP PŘÍPRAVY: Polovinu slaniny pokrájíme na kostky a škvaříme, až pustí tuk. Očištěné brambory pokrájená na kolečka osolíme, přidáme vyškvařené kostky slaniny a vložíme do nádoby z jenského skla. Poprášíme je mletým pepřem, drobné rozsekaným tymiánem a petrželkou, poklademe plátky rajčat a tenkými plátky slaniny, zakryjeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Když brambory změkly, odkryjeme ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÝ KOTLÍK S ČERSTVÝM TYMIÁNEM

INGREDIENCE: 2 cibule, 2 lžíce másla, 2 snítky tymiánu, 500g ve slupce uvařených brambor, 170 ml kuřecího vývaru, 150g koktejlových párečků (nebo běžných párků nakrájených na kousky), sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme na malé kousky. Osmáhneme ji na másle. Z jedné snítky tymiánu otrháme lístky a posypeme jimi cibuli. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostičky. Nasypeme je na osmáhnutou cibulku a krátce opečeme. Pokrm zalijeme vývarem, osolíme opepříme a asi 10 minut povaříme. K ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÁ KAŠE PO SLOVENSKU

INGREDIENCE: 500 g brambor, 100 g brynzy, sůl, máslo, cibule, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme a uvaříme. Scezené rozmačkáme a rozmícháme s brynzou a s kouskem másla s cibulkou, popřípadě posypeme pažitkou. ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÉ NOKY ODPALOVANÉ

INGREDIENCE: 150g brambor, 1 dl vody nebo mléka, 15 g másla, 50 g hrubé mouky, vejce, sůl, muškátový květ. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vařící osolené vody s máslem zavaříme mouku, odstavíme ohně a mícháme, až je těsto stejně husté. Znovu postavíme na oheň a mícháme, až se těsto nechytá vařečky ani nádoby. Po vychladnutí zamícháme po troškách rozkvedlané vejce, strouhané uvařené a prochladlé brambory a nepatrně okořeníme květem. Z těsta vykrajujeme malé noky, dáváme je na pomaštěný plech v horké troubě ..

BRAMBORY | ZAPEČNÉ BRAMBORY

INGREDIENCE: Na 1 kg brambor 250 g uvařeného uzeného masa, 3 vejce natvrdo, 100 g sádla nebo tuku, sůl; na zalití: 1/3 l mléka, 2 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a po vychladnutí nakrájíme na plátky. Naskládáme je na vymazaný pekáč nebo na zapékací misku, pak dáme vrstvu plátků uvařených vajec a posypeme usekaným uzeným masem. Jednotlivé vrstvy kropíme rozpuštěným tukem a solíme. Zakončíme vrstvou brambor. Zalijeme vejci rozkvedlanými v mléce a zapečeme v troubě ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÁ SÝROVÁ OMELETA

INGREDIENCE: 500 g brambor, 6 vajec, 1 lžička mouky, sůl, 100 g nastrouhaného sýra, 50 g másla, petrželka, 4-6 lžic mléka POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Prochladlé nakrájíme na plátky. Vejce rozkvedláme s trochou mouky a mléka. Na pánev dáme vždy kousek másla a plátky brambor, které opečeme. Brambory zalijeme vždy části vaječného těstíčka a hustě posypeme strouhaným sýrem. ..

BRAMBORY | BRAMBORY S KAPUSTOU

INGREDIENCE: 750 g brambor, 2 lžíce másla, 1/4 l mléka, sůl, pepř, l kapusta. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme, propláchneme vodou a uvaříme v osolené vodě doměkka. Ještě horké je rozmačkáme, dáme do kastrole a zalijeme teplým mlékem. Kapustu omyjeme, nakrájíme na drobné kousky (jako zelí), spaříme horkou vodou a v osolené vodě uvaříme doměkka. Okapanou kapustu přidáme k bramborům a promícháme. Směs osolíme, opepříme a na másle dusíme tak dlouho, až brambory dostanou zlatou barvu. Podáváme s ..

BRAMBORY | BYLINKOVÉ BRAMBORY

INGREDIENCE: 5 syrovích brambor čtvrtka másla sůl. Bylinky: Tymián,Bazalka POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory okrájíme a omyjeme. Nakrájíme na malé kostičky. Nasekáme bylinky najemno. Vezmeme alobal a přeložíme na půlku. Na alobal naklademe brambory,na brambory bylinky,na bylinky máslo,osolíme. Úprava: V troubě na 180°C. Na grilu Necháme až brambory změknou. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz