INGREDIENCE: 150g brambor uvařených a oloupaných, 15g másla, 2 žloutky, 20g strouhanky, 1/16 l mléka, 25g strouhaného eidamu, 2 bílky, sůl, máslo a strouhanka na vymazání misky. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo utřeme se žloutky, přidáme strouhanku zvlhčenou mlékem, uvařené nastrouhané brambory a strouhaný sýr. Těsto opatrně rozmícháme se sněhem z bílků a dáme do misky z jenského skla péci asi na 20 min. Misku musíme vymazat máslem a vysypat strouhankou. ..
INGREDIENCE: 250 g brambor, 1 vejce, 70 g hrubé mouky, 50 g telecího nebo libového vepřového masa, 10g šunky, 1 vejce, 15g másla, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z uvařených nastrouhaných brambor, mouky, vejce a soli uděláme těsto, které vyválíme asi na 1 cm silně. Sklenicí nebo tvořítkem vykrajujeme kolečka. Ta plníme dušeným, umletým, osoleným masem spojeným vejcem. Tašky dobře uzavřeme a uvaříme v osolené vodě. Uvařené pokapeme máslem a podáváme se špenátem nebo kompotem. ..
INGREDIENCE: 100g slaniny 1 kg brambor, sůl, mletý pepř, tymián, petrželka, 150g rajčat. POSTUP PŘÍPRAVY: Polovinu slaniny pokrájíme na kostky a škvaříme, až pustí tuk. Očištěné brambory pokrájená na kolečka osolíme, přidáme vyškvařené kostky slaniny a vložíme do nádoby z jenského skla. Poprášíme je mletým pepřem, drobné rozsekaným tymiánem a petrželkou, poklademe plátky rajčat a tenkými plátky slaniny, zakryjeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Když brambory změkly, odkryjeme ..
INGREDIENCE: 2 cibule, 2 lžíce másla, 2 snítky tymiánu, 500g ve slupce uvařených brambor, 170 ml kuřecího vývaru, 150g koktejlových párečků (nebo běžných párků nakrájených na kousky), sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme na malé kousky. Osmáhneme ji na másle. Z jedné snítky tymiánu otrháme lístky a posypeme jimi cibuli. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostičky. Nasypeme je na osmáhnutou cibulku a krátce opečeme. Pokrm zalijeme vývarem, osolíme opepříme a asi 10 minut povaříme. K ..
INGREDIENCE: 500 g brambor, 100 g brynzy, sůl, máslo, cibule, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme a uvaříme. Scezené rozmačkáme a rozmícháme s brynzou a s kouskem másla s cibulkou, popřípadě posypeme pažitkou. ..
INGREDIENCE: 150g brambor, 1 dl vody nebo mléka, 15 g másla, 50 g hrubé mouky, vejce, sůl, muškátový květ. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vařící osolené vody s máslem zavaříme mouku, odstavíme ohně a mícháme, až je těsto stejně husté. Znovu postavíme na oheň a mícháme, až se těsto nechytá vařečky ani nádoby. Po vychladnutí zamícháme po troškách rozkvedlané vejce, strouhané uvařené a prochladlé brambory a nepatrně okořeníme květem. Z těsta vykrajujeme malé noky, dáváme je na pomaštěný plech v horké troubě ..
INGREDIENCE: Na 1 kg brambor 250 g uvařeného uzeného masa, 3 vejce natvrdo, 100 g sádla nebo tuku, sůl; na zalití: 1/3 l mléka, 2 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a po vychladnutí nakrájíme na plátky. Naskládáme je na vymazaný pekáč nebo na zapékací misku, pak dáme vrstvu plátků uvařených vajec a posypeme usekaným uzeným masem. Jednotlivé vrstvy kropíme rozpuštěným tukem a solíme. Zakončíme vrstvou brambor. Zalijeme vejci rozkvedlanými v mléce a zapečeme v troubě ..
INGREDIENCE: 500 g brambor, 6 vajec, 1 lžička mouky, sůl, 100 g nastrouhaného sýra, 50 g másla, petrželka, 4-6 lžic mléka POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Prochladlé nakrájíme na plátky. Vejce rozkvedláme s trochou mouky a mléka. Na pánev dáme vždy kousek másla a plátky brambor, které opečeme. Brambory zalijeme vždy části vaječného těstíčka a hustě posypeme strouhaným sýrem. ..
INGREDIENCE: 750 g brambor, 2 lžíce másla, 1/4 l mléka, sůl, pepř, l kapusta. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme, propláchneme vodou a uvaříme v osolené vodě doměkka. Ještě horké je rozmačkáme, dáme do kastrole a zalijeme teplým mlékem. Kapustu omyjeme, nakrájíme na drobné kousky (jako zelí), spaříme horkou vodou a v osolené vodě uvaříme doměkka. Okapanou kapustu přidáme k bramborům a promícháme. Směs osolíme, opepříme a na másle dusíme tak dlouho, až brambory dostanou zlatou barvu. Podáváme s ..
INGREDIENCE: 5 syrovích brambor čtvrtka másla sůl. Bylinky: Tymián,Bazalka POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory okrájíme a omyjeme. Nakrájíme na malé kostičky. Nasekáme bylinky najemno. Vezmeme alobal a přeložíme na půlku. Na alobal naklademe brambory,na brambory bylinky,na bylinky máslo,osolíme. Úprava: V troubě na 180°C. Na grilu Necháme až brambory změknou. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA