Recepty na xkuchtik.cz

HOUBY | TEPLÉ HOUBOVÉ TOASTY.

INGREDIENCE. 500g hub, 1/2 citrónu, 300g bílé veky, 80g másla, mletý pepř, tvrdý sýr, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Celé houby opláchneme a uvaříme v mírné osolené vodě s přídavkem citrónové šťávy. Nakrájíme je včetně třeňů na tenké plátky. Plátky veky potřeme změklým máslem, poklademe houbami, opepříme, posypeme strouhaným sýrem a pečeme několik minut v grilu nebo v horké troubě. Ozdobíme petrželkou a podáváme. ..

HOUBY | HOUBY S BRAMBORY.

INGREDIENCE:250g čerstvých hub, 1 malá cibule, 50 g másla, petrželové nať, mletý pepř, sůl, 1,5 dl kysané smetany, 400g vařených oloupaných brambor, 2 vejce uvařená natvrdo, 40g tvrdého sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné, opláchnuté houby pokrájené na hranolky nebo na plátky podusíme na drobné pokrájené cibuli a másle. Směs osolíme, opepříme a přidáme rozsekanou petrželku. Sejmeme z plotýnky a vmícháme smetanu. Vše nalijeme na pokrájené brambory, rozložené v nádobě z ohnivzdorného skla, vymazané más ..

HOUBY | OBALOVANÉ SMAŽENÉ HOUBY

INGREDIENCE: 600g smržů nebo hřibů, sůl, hladké mouka, 2 vejce, strouhanka, tuk na smaženi.POSTUP PŘÍPRAVY: Tímto způsobem lze upravit jen velké druhy hub. Houby očistěme a povaříme 15 minut ve slané vodě. Vyjmeme je z vody, necháme odkapat a vychladnout. Obalíme je v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance a usmažíme v horkém tuku. ..

HOUBY | ZELENÉ FAZOLKY S BEDLAMI (ZADĚLÁVANÉ).

INGREDIENCE: 40 g slaniny, 20 g másla, 20 g cibule, 400 g očištěných čerstvých bedel, 150 g lančmítu, sůl, mletý pepř. Na jíšku: 40 g másla, 40 g hladké mouky, 3 dl světlého vývaru z hovězího masa nebo vývaru připraveného z kostky hovězího bujónu, 300 g sterilovaných zelených fazolek a citrónová šťáva.POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme máslo, zpěníme v něm nadrobno nakrájenou cibuli, k tomu vložíme na větší kusy pokrájené bedly, na nudličky nakrájený ..

HOUBY | CHŘEST ZADĚLÁVANÝ S HOUBAMI.

INGREDIENCE: 200 g očištěných čerstvých hub (žampióny, hřiby pravé nebo světlé houby hřibovité), 10 g másla a petrželka, 700 g čerstvého nebo 500 g sterilovaného chřestu a sůl. Na jíšku: 40 g másla a 40 g hladké mouky, 3 dl vývaru z chřestu, trochu muškátového květu, petrželka, citrónová šťáva, 2 čerstvé žloutky a 1 dl mléka na zjemněni.POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole na rozehřátém másle zpěníme jemně rozsekanou petrželku, k ní přidáme na plátky nakrájené houby, osolíme a doměkka udusíme. Oloupaný c ..

HOUBY | PÓRKOVÁÉ LÍVANEČKY S HOUBAMI.

INGREDIENCE: 200 g hladké mouky 4 vejce, 1/4 l mléka, sůl, 200 g čerstvých hub (mimo ryzce všechny druhy jedlých hub), 40 g másla na dušeni hub, 200 g póru, 700 g uzeného vařeného masa nebo zbytků z pečeně a 100 g sádla nebo oleje na pečení.POSTUP PŘÍPRAVY: Z rozkvedlaných vajec, mouky, mléka a soli si připravíme řídké těstíčko, které metlou dobře prošleháme. Houby nakrájíme na tenké plátky a na rozehřátém másle je podusíme. Očištěný a omytý pór nakrájíme na tenká kolečka, a to hlavně jeho bílou ..

HOUBY | KARBANÁTKY Z HUB.

POSTUP PŘÍRAVY: Pevné houby, které při dušení nepouštějí příliš slizu, nakrájíme, osolíme a udusíme, až všechna šťáva vysmahne. Ke konci musíme bedlivě míchat, aby se houby nepřipalovaly. Pak je na masovém strojku umeleme. Používáme-li hub větších a slizkých, pak je raději zasyrova jemně usekáme jen maličko osolíme, dáme na kastrol na omastek dusit a dusíme je tak dlouho, až šťáva vysmahne. K houbám přidáváme strouhanou housku, vejce, podle potřeby sůl, pepř; můžeme přidat trochu smažené cibulky ..

HOUBY | HOUBY ZAPEČENÉ S FLÍČKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené a s kmínem, udušené houby smícháme s uvařenými flíčky, přidáme trochu pepře, sekané zelené petrželky a dáme do vymaštěného, jemnou strouhankou vysypaného pekáče na chvíli zapéci. Pak je zalijeme rozkvedlanými vajíčky s mlékem a zapečeme.Někdo rád tento pokrm i nezapečený, s každou jemnější, těstovinou (kolínky, hrubší strouhankou, s těstovinnými. mušličkami). K houbám jsou také dobré malé nočky ze syrových brambor, tzv. chlupaté, které po odcezení ihned vklá- dáme do u ..

HOUBY | HOUBY ZAPEČENÉ S KAPUSTOU.

POSTUP PŘÍPRAVY: Udušené houby smícháme s vařenou kapustou, kterou jsme usekali, přidáme v mléce namočené a dobře vymačkané rohlíky, vajíčka, sůl, trochu pepře a zázvoru, dobře pro mícháme a dáme zapéci do vymaštěného pekáčku. ..

HOUBY | ŽAMPIÓNY VE VINNÉM TĚSTÍČKU.

POSTUP PŘÍPRAVY: V misce vyšleháme 100ml mléka se 2 vejci a 100ml bílého vína. Osolíme a podle potřeby přidáme trochu polohrubou mouku. Vymícháme jemné těstíčko, ve kterém obalíme 500g očištěných žampiónů. Smažíme na směsi másla a oleje do zlatova. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz