Recepty na xkuchtik.cz

RÝŽE | RÝŽE S MASEM PO INDICKU.

INGREDIENCE: 1 hrnek rýže (1/4 l), 1/2 l vody, 1 malá konzerva sterilovaného hrášku, 300 g mletého vepřového masa 3 stroužky česneku, 1 velká cibule, 1 lžička kari koření, 1/2 lžičky drceného kmínu, větší špetka zázvoru, malý kelímek bílého jogurtu, olej, sůl, 2 naběračky vývaru z masoxu, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži připravíme podle předchozích receptů. Ve větším kastrole rozehřejeme olej, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a všechno koření, promícháme, přidáme ..

RÝŽE | RÝŽE PO INDONÉSKÉM ZPŮSOBU.

INGREDIENCE: 2 šálky rýže, 4 šálky vody, 1/2 vařené slepice, kuřete nebo grilovaného kuřete, 100 g šunky, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžíce sójové omáčky, sůl, špetka glutasolu, 1 lžička papriky, balíček zmrazených krevet, 2 vejce, několik krabích tyčinek na ozdobu, rajčata, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži připravíme podle předešlého předpisu. Ve velkém kastrole rozehřejeme olej, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, lehce osmahneme, přidáme na kousky nakrájené maso ..

RÝŽE | PILAV BASMAČŮ.

INGREDIENCE: 350g rýže, 40g rozinek, olej, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 5 lusků di cardamomo, 1 tyčinka skořice, peperončino, 4 hřebíčky, půl lžičky šafránu, sůl, 20g oloupaných mandlí.POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži několikrát propláchneme a necháme asi 3 hodiny namočenou ve studené vodě. Namočíme asi na 15 minut rozinky, poté je na troše oleje opražíme. Na pánvi osmažíme nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidáme semena di cardamomo, na kousíčky nasekanou skořici, peperončino a hřebíček. Zamícháme a ..

RÝŽE | RÝŽE S HOUBAMI.

INGREDIENCE: 300 g rýže, 40 g másla, 1 cibule, 500 g čerstvých hub, sůl, pepř, kmín.POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvé nakrájené houby dusíme na tuku s cibulkou asi 20 minut. Pak přidáme trochu pepře, soli a kmínu. Měkké houby smícháme s dušenou rýží a podle potřeby přimastíme. Máme-li houby sušené, necháme je napřed v malém kastrůlku přejít varem, pak je teprve dusíme jako čerstvé a rozsekáme. ..

RÝŽE | AROMATICÁ RÝŽE SE ZELENINOU.

INGREDIENCE: 250g aromatické rýže (např. směsi rýže basmati a thajské), po 1 lilku a cuketě, 2 stroužky česneku, 4 rajčata, 2 lžíce oleje, 200g kostek dýně (sterilované), 200g cizrny (sterilované), 400 ml zeleninového vývaru (z kostky), sůl, pepř, chilli koření, římský (křížový) kmín, ml. paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Aromatickou rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu. Lilek a cuketu nakrájíme na kosočtverce. Česnek nadrobno nasekáme. Rajčata spaříme, oloupeme, odsemeníme a rozčtvrtíme. Lilek a cu ..

RÝŽE | KUŘECÍ RIZOTO.

INGREDIENCE: 600g kuřecích řízků, 2 cibule, 2 stroužky česneku, kousek zázvoru, 2 lžíce oleje, 500 ml slepičího bujónu, 400g rýže basmati, strouhaná kůra citrónu, sůl, pepř, špetka ml. kardamonu, po 100g bílého a modrého hroznového vína.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí řízky nakrájíme na větší kostky. Cibuli, česnek a zázvor nadrobno nasekáme. Maso prudce opečeme ze všech stran na oleji. Přidáme cibuli, česnek a zázvor a krátce osmáhneme. Troubu zahřejeme na 200°C. Ohřejeme vývar se smetanou. Ke kuřeti p ..

RÝŽE | PAPRIKOVÝ ŘÍZEK S RÝŽOVOU SMĚSÍ.

INGREDIENCE: 250g směsi rýže a obilovin, 4 vepřové řízky (po 120g), sůl, pepř, hrubě ml. pepř, 4 lžíce solního oleje, 1 červená, zelená a žlutá paprika, 2 cibule, 4 snítky petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Rýžovou směs vaříme podle návodu na obalu. Řízky okořeníme pepřem. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a řízky na něm opékáme po každé straně 4 min. Poté osolíme. S paprik odstraníme semeníky a bílí přepážky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, papriky na kosočtverce. Oboje osmáhneme na zbylém oleji, okoř ..

RÝŽE | RIZOTO BABY KOŘENÁŘKY.

INGREDIENCE: 250 g uzené krkovičky, 200 g uzeného jazyka, 100 g párků, 280 g rýže, 3 lžíce rostlinného tuku, 1 větší cibule, 4 lžíce strouhaného sýra, špetka soli, pepř, oregano, POSTUP PŘÍPRAVY: Uzenou krkovičku a jazyk uvaříme doměkka. Rýži vypereme v teplé vodě, krátce ji orestujeme na 1 lžíci tuku a pak zalijeme vodou v poměru na 1 díl rýže 1 1/2 dílu vody. Osolíme, přivedeme do varu, vložíme do trouby a 20 minut dusíme. Občas je nutné rýži promíchat. Cibuli nakrájíme na kolečka. Zpěníme ji ..

RÝŽE | ZELENINOVÉ RIZOTO.

INGREDIENCE: 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 mrkve, 150g žampiónů, 5 lžic olivového oleje, 300g rýže, 250 ml suchého cidru (jablečné víno), sůl, pepř, 750 ml zeleninového vývaru z kostky, 1 lahůdková cibulka, 250g hrášku, svazek petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli a česnek posekáme nadrobno. Mrkev oloupeme. Žampióny nakrájíme na plátky. Rozehřejeme olivový olej a cibuli na něm osmáhneme. Přidáme mrkev, žampióny a česnek a také osmáhneme. Vmícháme opranou rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme jableč ..

RÝŽE | RIZOTO SE ZELENINOU.

INGREDIENCE: 3 varné sáčky s rýží, sůl, 4 středně velké cibule, 400 g žampionů, 1 pórek (asi 150 g), 2 lžíce oleje, 115 ml zeleninového vývaru (z kostky), 150 g mraženého hrášku (příp. sterilované­ho), pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži uvaříme v osolené vodě podle ná­vodu na obalu. Poté sáčky vyjmeme a necháme je okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Žampiony nasucho očistíme, pórek, očistíme, omyjeme a osušíme. Žampiony pouze rozpůlíme a pórek pokrájíme na tenké plátky. Olej rozehřej ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz