INGREDIENCE: 1 hrnek rýže (1/4 l), 1/2 l vody, 1 malá konzerva sterilovaného hrášku, 300 g mletého vepřového masa 3 stroužky česneku, 1 velká cibule, 1 lžička kari koření, 1/2 lžičky drceného kmínu, větší špetka zázvoru, malý kelímek bílého jogurtu, olej, sůl, 2 naběračky vývaru z masoxu, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži připravíme podle předchozích receptů. Ve větším kastrole rozehřejeme olej, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a všechno koření, promícháme, přidáme ..
INGREDIENCE: 2 šálky rýže, 4 šálky vody, 1/2 vařené slepice, kuřete nebo grilovaného kuřete, 100 g šunky, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžíce sójové omáčky, sůl, špetka glutasolu, 1 lžička papriky, balíček zmrazených krevet, 2 vejce, několik krabích tyčinek na ozdobu, rajčata, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži připravíme podle předešlého předpisu. Ve velkém kastrole rozehřejeme olej, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, lehce osmahneme, přidáme na kousky nakrájené maso ..
INGREDIENCE: 350g rýže, 40g rozinek, olej, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 5 lusků di cardamomo, 1 tyčinka skořice, peperončino, 4 hřebíčky, půl lžičky šafránu, sůl, 20g oloupaných mandlí.POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži několikrát propláchneme a necháme asi 3 hodiny namočenou ve studené vodě. Namočíme asi na 15 minut rozinky, poté je na troše oleje opražíme. Na pánvi osmažíme nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidáme semena di cardamomo, na kousíčky nasekanou skořici, peperončino a hřebíček. Zamícháme a ..
INGREDIENCE: 300 g rýže, 40 g másla, 1 cibule, 500 g čerstvých hub, sůl, pepř, kmín.POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvé nakrájené houby dusíme na tuku s cibulkou asi 20 minut. Pak přidáme trochu pepře, soli a kmínu. Měkké houby smícháme s dušenou rýží a podle potřeby přimastíme. Máme-li houby sušené, necháme je napřed v malém kastrůlku přejít varem, pak je teprve dusíme jako čerstvé a rozsekáme. ..
INGREDIENCE: 250g aromatické rýže (např. směsi rýže basmati a thajské), po 1 lilku a cuketě, 2 stroužky česneku, 4 rajčata, 2 lžíce oleje, 200g kostek dýně (sterilované), 200g cizrny (sterilované), 400 ml zeleninového vývaru (z kostky), sůl, pepř, chilli koření, římský (křížový) kmín, ml. paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Aromatickou rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu. Lilek a cuketu nakrájíme na kosočtverce. Česnek nadrobno nasekáme. Rajčata spaříme, oloupeme, odsemeníme a rozčtvrtíme. Lilek a cu ..
INGREDIENCE: 600g kuřecích řízků, 2 cibule, 2 stroužky česneku, kousek zázvoru, 2 lžíce oleje, 500 ml slepičího bujónu, 400g rýže basmati, strouhaná kůra citrónu, sůl, pepř, špetka ml. kardamonu, po 100g bílého a modrého hroznového vína.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí řízky nakrájíme na větší kostky. Cibuli, česnek a zázvor nadrobno nasekáme. Maso prudce opečeme ze všech stran na oleji. Přidáme cibuli, česnek a zázvor a krátce osmáhneme. Troubu zahřejeme na 200°C. Ohřejeme vývar se smetanou. Ke kuřeti p ..
INGREDIENCE: 250g směsi rýže a obilovin, 4 vepřové řízky (po 120g), sůl, pepř, hrubě ml. pepř, 4 lžíce solního oleje, 1 červená, zelená a žlutá paprika, 2 cibule, 4 snítky petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Rýžovou směs vaříme podle návodu na obalu. Řízky okořeníme pepřem. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a řízky na něm opékáme po každé straně 4 min. Poté osolíme. S paprik odstraníme semeníky a bílí přepážky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, papriky na kosočtverce. Oboje osmáhneme na zbylém oleji, okoř ..
INGREDIENCE: 250 g uzené krkovičky, 200 g uzeného jazyka, 100 g párků, 280 g rýže, 3 lžíce rostlinného tuku, 1 větší cibule, 4 lžíce strouhaného sýra, špetka soli, pepř, oregano, POSTUP PŘÍPRAVY: Uzenou krkovičku a jazyk uvaříme doměkka. Rýži vypereme v teplé vodě, krátce ji orestujeme na 1 lžíci tuku a pak zalijeme vodou v poměru na 1 díl rýže 1 1/2 dílu vody. Osolíme, přivedeme do varu, vložíme do trouby a 20 minut dusíme. Občas je nutné rýži promíchat. Cibuli nakrájíme na kolečka. Zpěníme ji ..
INGREDIENCE: 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 mrkve, 150g žampiónů, 5 lžic olivového oleje, 300g rýže, 250 ml suchého cidru (jablečné víno), sůl, pepř, 750 ml zeleninového vývaru z kostky, 1 lahůdková cibulka, 250g hrášku, svazek petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli a česnek posekáme nadrobno. Mrkev oloupeme. Žampióny nakrájíme na plátky. Rozehřejeme olivový olej a cibuli na něm osmáhneme. Přidáme mrkev, žampióny a česnek a také osmáhneme. Vmícháme opranou rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme jableč ..
INGREDIENCE: 3 varné sáčky s rýží, sůl, 4 středně velké cibule, 400 g žampionů, 1 pórek (asi 150 g), 2 lžíce oleje, 115 ml zeleninového vývaru (z kostky), 150 g mraženého hrášku (příp. sterilovaného), pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Poté sáčky vyjmeme a necháme je okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Žampiony nasucho očistíme, pórek, očistíme, omyjeme a osušíme. Žampiony pouze rozpůlíme a pórek pokrájíme na tenké plátky. Olej rozehřej ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA