POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme na plátky 1/4 kg rajčat, po obou stranách je na oleji osmažíme, posypeme nasekanou petrželkou a přikryté chvíli dusíme. Pak na ně opatrně rozklepneme 4 vejce na způsob ok, vedle sebe. Osolíme, posypeme rozstrouhaným ementálem, opepříme a několik minut zapékáme v horké troubě. ..
INGREDIENCE:80 g slaniny, 2-3 cibule, mletá sladká paprika, sůl, 4 dl kysané smetany, 8 vajec.POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nakrájenou na tenké plátky vložíme do kotlíku a na mírném ohni škvaříme tak dlouho, až vyteče tuk. Na slanině zpěníme drobné pokrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, osolíme a zalijeme smetanou. Uvedeme do varu. Mezitím rozšleháme vejce a přilijeme ke smetaně. Dusíme, až vejce ztuhnou a hned podáváme s čerstvým chlebem. ..
INGREDIENCE: 8 vajec, kopr petrželová nať, 1 cibule mletý pepř, 1,5dl. kysané smetany sůl, 20 g sádla. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozklepneme do mísy, přidáme drobně rozsekaný kopr, petrželku, drobné pokrájenou cibuli, pepř a smetanu, osolíme a důkladné ušleháme metlou. Sádlo rozehřejeme na velké pánvi (nebo v pekáčku), vlijeme vaječnou směs, upečeme a podáváme horké s chlebem. ..
INGREDIENCE: 8 natvrdo uvařených vajec, 20 g sádla, 1 malá cibule 180 g čerstvých hub, pepř, sůl, 1 dl bílého vína,lžička smetany, hladká mouka, 3 vejce, strouhanka, tuk na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Z vařených vajec odkrojíme na jednom konci špičky a lžičkou vydlabeme žloutky. Vejce naplníme touto směsí: Na troše sádla zpěníme drobně pokrájenou cibuli, vložíme drobné pokrájené houby, opepříme, osolíme, zalijeme vínem a podusme. Pak. vmícháme dva rozmačkané žloutky a lžičku smetany. Odkrojené špič ..
INGREDIENCE: 80 g slaniny, 1 cibule,300g čerstvých hub, petrželová nať, sůl, mletá sladká paprika, 8 vajec, opečené plátky bílé veky. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu pokrájíme na tenké plátky a škvaříme, až vyteče tuk. Přidáme drobně pokrájenou cibuli, na kousky pokrájené houby, sekanou petrželku, osolíme, opaprikujeme a přikryté dusíme. Potom rozklepneme vejce, rozšleháme, vlijeme do pánve a dusíme ještě 1-2 minuty. Podáváme poprášené paprikou s opečenými plátky veky. ..
INGREDIENCE: 50g cibule, 250g mladých výhonků, 200g šunky nebo 200g vařeného uzeného masa, hrst pažitky nebo petrželky, 2 lžíce oleje, sůl, špetka cukru, mletý pepř, 40g másla nebo rostlinného tuku, 8 vajec. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli oloupáme a nakrájíme na tenké kroužky. Mladé výhonky opláchneme, zbavíme ulpívajících slupek a dáme je okapat. Šunku nebo uzené maso nakrájíme na kostičky. Na pánvi na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme asi dvě třetiny výhonků a jednu minutu, za stál ..
INGREDIENCE: 500g mladých výhonků, 500g pórku, 200g celeru, 150g uzené slaniny, sůl, mletý pepř, tuk na vysypání formy, 2 lžíce strouhanky, 6 vajec, 250 g smetany ke šlehání, 1-2 lžíce pikantní hořčice, 100g sýra (ementál, čedar apod.) POSTUP PŘÍPRAVY: Mladé výhonky opláchneme a dáme okapat. Pórek očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka. Celer oloupeme, opereme a nakrájíme na tenké nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky, které na pánvi opečeme. Po chvilce k nim přidáme celer a na mír ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Na špeku usmažíme řidší vaječinu, mírně přisolíme a vmícháme drobně nakrájené kyselé zelí. Ještě jednou prohřejeme a podáváme s vekou ..
INGREDIENCE: 3 stroužky česneku, sůl, 2 lžíce oleje, 6 zelených masitých paprik, 8 pevných rajčat, 8 sázených vajec.POSTUP PŘÍPRAVY: Česnek utřeme se solí, přidáme na pánev do oleje a vtom prudce opečeme, na osminky nakrájené papriky a rozpůlené rajčata rozdělíme na talíře a navrch položíme horká sázená vejce. Podáváme s chlebem. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA