INGREDIENCE: 200g majolky, 25g kečupu, 60g sterilovaných okurek, 20g cibule, 10g feferonek, hořčice, 3 cl bílého vína, ocet, sůl, pepř, worcester.POSTUP PŘÍPRAVY: Do majonézy přidáme kečup, nastrouhané okurky jemně nakrájenou cibuli a feferonky, trochu hořčice, zalijeme bílým vínem a troškou octa, okořeníme solí, pepřem a několika kapkami worcesteru. Vše dobře promícháme. Můžeme použít i poloviční dávku majonézy a polovinu bílého jogurtu. ..
INGREDIENCE: 10g šalotek, zelená petrželka, 100g žampiónů, 50g másla, 30g mouky, trochu hovězí polévky, sklenka madeiry, 1 lžička worcesteru, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Šalotky, petrželovou nať a žampióny nakrájíme na kousíčky, zapražíme na másle, zaprášíme moukou, zalijeme hovězí polévkou a dobře povaříme s madeirou či jiným dezertním vínem a lžičkou worcesteru. ..
INGREDIENCE: 1 lžíce oleje, 1 hrnek usekané cibule, sůl, čerstvě mletý pepř, 5 hrnků zralých rajčat, oloupaných a pokud možno bez semínek, 1/2 malé jalapeňo papričky(nebo feferonky bez stopky a semínek), 1/2 lžičky skořice, 1/4 lžičky mletého nového koření, 1/8 lžičky mletého hřebíčku, 2 hrnky bílého octa (5%). POSTUP PŘÍPRAVY: V nerezovém hrnku rozpalte olej, přidejte cibuli, osolte a opepřete. 1 minutu opečte, přidejte rajčata, znovu osolte a opepřete, míchejte na prudkém ohni a po další 1 min ..
INGREDIENCE: 200g jemného kečupu, 40g strouhaného křenu, 1 lžička citrónové šťávy, 1 lžičky worcesteru.POSTUP PŘÍPRAVY: Do jemného kečupu nastrouháme křen, přidáme citrónovou šťávu a worcester a promícháme. ..
INGREDIENCE: 1/2 celeru, 30g másla, 30g mouky, trochu hovězí polévky, 2 lžíce bílého vína, trochu cukru, pomerančové kůry, pepř, 2 lžíce kyselé smetany, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný celer nakrájíme na kostičky a v másle udusíme do měkka. na něj nasypeme mouku, kterou necháme zežloutnout, zalijeme hovězí polévkou, přidáme bílé víno, cukr, sekanou pomerančovou kůru, mletý pepř a omáčku povaříme. Pak ji procedíme a zamícháme jí kyselou smetanu. ..
INGREDIENCE: 100g sádla, 15 g cibule, 50g slaniny, 50g hladké mouky, hovězího vývaru, 1 dcl světlého piva, 10g zelené petrželky, zázvor, mletý pepř, 20g křenu, 50g černého chleba, 100g šunky, 30g másla, 2 vařené žloutky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Na vepřovém sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli se slaninou a hladkou moukou do zlatova. Zalijeme silným hovězím vývarem, plzeňským pivem, okořeníme nepatrnou dávkou zázvoru, mletým pepřem a strouhaným křenem a přidáme nastrouhanou kůrku černého chleba. ..
INGREDIENCE: 250g kečupu, 1 cibule, pažitku, 2lžíce kaparů, 1 str. česneku, sůl, majoránka, tabasko.POSTUP PŘÍPRAVY: Kečup nalijeme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a pažitku česnek utřený se solí a špetičku rozemnuté majoránky. Dochutíme několika kapkami tabasko a kapary. Podáváme ke studeným pečením a ke studené uzenině. ..
INGREDIENCE: 200g másla, 50g celeru, 50g petržele, 50g mrkve, 50g cibule, 100g hladké mouky, 1400 g rajských jablíček, 20g divokého koření, 1 a 1 /2 1 hovězího vývaru, sůl, ocet, 140g cukru, 2 g skořice, kousek citrónové kůry, 5 cl rumu.POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle osmažíme celer, petržel, mrkev, cibuli a hladkou mouku do světle zlatova. Přidáme rozkrájená rajská jablíčka, bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián, mletou skořici. Přikryjeme poklicí a necháme vydusit do tuku. Zalijeme hovězím vý ..
INGREDIENCE: 1 hrst sušených hub, 3 dl mléka, 2 ½ dl smetany, 40g hl. mouky, 1 lžíce másla, citr. kůra, ocet, cukr, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby namočíme na 2 hodiny do mléka, pak nakrájíme nebo rozmixujeme, osolíme a dusíme na másle. Podle potřeby podléváme vodou. Nakonec přilijeme moukou zahuštěnou smetanu. Omáčku dochutíme octem, cukrem a strouhanou citr. kůrou. ..
INGREDIENCE: 1 kg rajčat, 1 kg paprik, 1 dýně nebo cuketa, 8 cibulí, 6 mrkví, 5 pórků, 1 palice česneku, 1 ananasový kompot, 1 sojová omáčka, 1 rajský protlak, 3 lžíce cukru, 2 lžíce soli, 1-2 lžičky chilli koření, 2 dl oleje, ¾ l vývaru z 2 kostek masoxu. POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata, papriku, dýni a cibuli umeleme na masovém strojku. Mrkev pórek a ananas nakrájíme na drobné kostičky. Česnek utřeme. Vše jen chvilku povaříme, dáme do skleniček a zavařujme 15 minut. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA