INGREDIENCE: 5 kedluben nebo 1/2 kedlubny gigant, 2 rajčata, 3 žampiony, 1 cibule, vařené hovězí žebro z polévky, zálivka ze 4 lžic olivového oleje, 2 lžic citrónové stavy, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře a trochy vývaru z masa. POSTUP PŘÍPRAVY: Kedlubny oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme do salátové mísy. Rajčata spaříme, sloupneme a nakrájíme na kousky. Žampiony nakrájíme na plátky a společně s cibulí osmažíme na troše oleje. Necháme vychladnout a přidáme ke kedlubnám. Vařené hověz ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Větší množství ředkviček nastrouháme na slzičkovém struhadle , přidáme hodně mladé cibulky i s natí. Spojíme se zakysanou smetanou, osolíme a kořeníme jen sekaným čerstvým koprem. ..
INGREDIENCE: 250 g vařených těstovin, orestované kuřecí maso, 3 vejce uvařená natvrdo, sůl,pepř, smetana, 4 lžíce bílý jogurt, 4 lžíce majonézu, 150 g tvrdý sýr, 150 g šunku, rajčata, okurku, petrželku.POSTUP PŘÍPRAVY: Sýr, šunku nakrájíme na tenké stejné nudličky, přidáme do smíchaného jogurtu, majonézy a smetany. Zelené okurky a rajčata nakrájíme bez jádřince na tenké nudličky, přidáme nasekanou petrželku a kuřecí maso, přidáme těstoviny uvařené do poloměkka, promícháme a na závěr přidáme vejc ..
INGREDIENCE: 500g makarónů nebo makaronetek, 250g tuňáka v oleji, 1 dl olivového oleje, 50g vypeckovaných černých oliv, 50g oliv plněných ančovičkami, 2 papriky v octě, 1 křehká snítka celerové natě, 3 vejce natvrdo, 2 rajčata, 1/2 lžičky dobromysli, sůl a pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Těstoviny dáme vařit do velkého množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena, scedíme ji a propláchneme studenou vodou. Pak těstovinu vhodíme do hluboké mísy a o ..
INGREDIENCE: 60 g karotky, 20 g celeru, 20 g jablka, cukr, sůl, citrónová šťáva, 5 g oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně nastrouhanou mrkev s jablkem a syrovým celerem zalijeme sladkokyselou zálivkou a zakapeme olejem. Mrkev můžeme také promíchat se lžicí konzervovaného hrášku, s několika kousky na nudličky krájených kompotovaných meruněk, s nakrájeným banánem a jablkem, a vytvořit tak různé nové druhy salátu. Místo sladkokyselé zálivky můžeme použít několika lžic sladké nebo kyselé smetany. ..
INGREDIENCE: 700g brambor, 200g hub naložených v octě, 200g salámu, 5 vajec, olej, nastrouhaný křen, okurky, mrkev petržel, celer, mletý pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory, zeleninu a vejce uvaříme, nakrájíme na kostky. Přidáme nastrouhaný křen, pepř, sůl, nakrájené houby , přilijeme olej a vše dobře promícháme. ..
INGREDIENCE: 50 g brambor, 150 g mrkve, 1 zelená paprika, 1 menší petržel, 250 g celeru, 200 g hrášku (i konzervovaný), 1 cibule, ocet, sůl, pepř, worcester, 1 majolka, petrželka, 1citron, 2 rajská jablíčka.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce, zvlášť uvaříme mrkev, petržel a celer. Do mísy dáme hrášek, přidáme nakrájenou cibuli, papriku a brambory s ostatní zeleninou. Vše promícháme a zalijeme 4 polévkovými lžícemi vinného octa. Osolíme, opepříme a přidáme trochu worcesterové omáčky. Zam ..
INGREDIENCE: 100 g kořenové zeleniny, 300 g brambor, jablko, okurku, 30 g cibule, 2 lžíce hrášku. Majonéza: 1 žloutek, 70 g oleje, sul, cukr, štávu z 1/2 citronu. POSTUP PŘÍPRAVY: Dětem uděláme bramborový salát jemný a ne ostrý. Uvaříme zvlášť zeleninu a brambory. Vše nakrájíme na kostičky, rovněž i okurku, jablko a čerstvou cibuli, přidáme hrášek. Salát spojíme jemnou olejovou majonézou. Aby byl salát výživnější, můžeme do něho nastrouhat část zeleniny syrové. Místo olejové můžeme udělat majoné ..
INGREDIENCE: 80 g čínského zelí, citrónová šťáva, sůl, dia sladidlo.POSTUP PŘÍPRAVY: Čínské zelí nakrájíme. Citrónovou šťávu, sůl a dia sladidlo smícháme a touto zálivkou zaléváme čínské zelí. ..
INGREDIENCE: 250g šunkového nebo jiného měkkého salámu, 2-3 větší sladkokyselé okurky, šálek sterilovaného hrášku, 200 g majolky, 1 šálku smetany, sůl, citrónová šťáva, mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupaný salám a okurky nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do salátové mísy, přidáme okapaný hrášek a majolku smíchanou se smetanou, ochucenou solí, citrónovou šťávou a pepřem. Salát zlehka promícháme a necháme asi hodinu odležet. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA