Recepty na xkuchtik.cz

SALÁTY | KEDLUBNOVÝ SALÁT

INGREDIENCE: 5 kedluben nebo 1/2 kedlubny gigant, 2 rajčata, 3 žampiony, 1 cibule, vařené hovězí žebro z polévky, zálivka ze 4 lžic olivového oleje, 2 lžic citrónové stavy, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře a trochy vývaru z masa. POSTUP PŘÍPRAVY: Kedlubny oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme do salátové mísy. Rajčata spaříme, sloupneme a nakrájíme na kousky. Žampiony nakrájíme na plátky a společně s cibulí osmažíme na troše oleje. Necháme vychladnout a přidáme ke kedlubnám. Vařené hověz ..

SALÁTY | ŘEDKVIČKOVÝ RUSKÝ SALÁT.

POSTUP PŘÍPRAVY: Větší množství ředkviček nastrouháme na slzičkovém struhadle , přidáme hodně mladé cibulky i s natí. Spojíme se zakysanou smetanou, osolíme a kořeníme jen sekaným čerstvým koprem. ..

SALÁTY | SALÁT Z TĚSTOVIN S KUŘECÍM MASEM.

INGREDIENCE: 250 g vařených těstovin, orestované kuřecí maso, 3 vejce uvařená natvrdo, sůl,pepř, smetana, 4 lžíce bílý jogurt, 4 lžíce majonézu, 150 g tvrdý sýr, 150 g šunku, rajčata, okurku, petrželku.POSTUP PŘÍPRAVY: Sýr, šunku nakrájíme na tenké stejné nudličky, přidáme do smíchaného jogurtu, majonézy a smetany. Zelené okurky a rajčata nakrájíme bez jádřince na tenké nudličky, přidáme nasekanou petrželku a kuřecí maso, přidáme těstoviny uvařené do poloměkka, promícháme a na závěr přidáme vejc ..

SALÁTY | MAKARÓNOVÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 500g makarónů nebo makaronetek, 250g tuňáka v oleji, 1 dl olivového oleje, 50g vypeckovaných černých oliv, 50g oliv plněných ančovičkami, 2 papriky v octě, 1 křehká snítka celerové natě, 3 vejce natvrdo, 2 rajčata, 1/2 lžičky dobromysli, sůl a pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Těstoviny dáme vařit do velkého množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena, scedíme ji a propláchneme studenou vodou. Pak těstovinu vhodíme do hluboké mísy a o ..

SALÁTY | MRKVOVÝ SALÁT S CELEREM.

INGREDIENCE: 60 g karotky, 20 g celeru, 20 g jablka, cukr, sůl, citrónová šťáva, 5 g oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně nastrouhanou mrkev s jablkem a syrovým celerem zalijeme sladkokyselou zálivkou a zakapeme olejem. Mrkev můžeme také promíchat se lžicí konzervovaného hrášku, s několika kousky na nudličky krájených kompotovaných meruněk, s nakrájeným banánem a jablkem, a vytvořit tak různé nové druhy salátu. Místo sladkokyselé zálivky můžeme použít několika lžic sladké nebo kyselé smetany. ..

SALÁTY | BRAMBOROVÝ SALÁT S HOUBAMI.

INGREDIENCE: 700g brambor, 200g hub naložených v octě, 200g salámu, 5 vajec, olej, nastrouhaný křen, okurky, mrkev petržel, celer, mletý pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory, zeleninu a vejce uvaříme, nakrájíme na kostky. Přidáme nastrouhaný křen, pepř, sůl, nakrájené houby , přilijeme olej a vše dobře promícháme. ..

SALÁTY | FRANCOUZSKÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 50 g brambor, 150 g mrkve, 1 zelená paprika, 1 menší petržel, 250 g celeru, 200 g hrášku (i konzervovaný), 1 cibule, ocet, sůl, pepř, worcester, 1 majolka, petrželka, 1citron, 2 rajská jablíčka.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce, zvlášť uvaříme mrkev, petržel a celer. Do mísy dáme hrášek, přidáme nakrájenou cibuli, papriku a brambory s ostatní zeleninou. Vše promícháme a zalijeme 4 polévkovými lžícemi vinného octa. Osolíme, opepříme a přidáme trochu worcesterové omáčky. Zam ..

SALÁTY | BRAMBOROVÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 100 g kořenové zeleniny, 300 g brambor, jablko, okurku, 30 g cibule, 2 lžíce hrášku. Majonéza: 1 žloutek, 70 g oleje, sul, cukr, štávu z 1/2 citronu. POSTUP PŘÍPRAVY: Dětem uděláme bramborový salát jemný a ne ostrý. Uvaříme zvlášť zeleninu a brambory. Vše nakrájíme na kostičky, rovněž i okurku, jablko a čerstvou cibuli, přidáme hrášek. Salát spojíme jemnou olejovou majonézou. Aby byl salát výživnější, můžeme do něho nastrouhat část zeleniny syrové. Místo olejové můžeme udělat majoné ..

SALÁTY | SALÁT Z ČÍNSKÉHO ZELÍ (dieta).

INGREDIENCE: 80 g čínského zelí, citrónová šťáva, sůl, dia sladidlo.POSTUP PŘÍPRAVY: Čínské zelí nakrájíme. Citrónovou šťávu, sůl a dia sladidlo smícháme a touto zálivkou zaléváme čínské zelí. ..

SALÁTY | POCHOUTKOVÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 250g šunkového nebo jiného měkkého salámu, 2-3 větší sladkokyselé okurky, šálek sterilovaného hrášku, 200 g majolky, 1 šálku smetany, sůl, citrónová šťáva, mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupaný salám a okurky nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do salátové mísy, přidáme okapaný hrášek a majolku smíchanou se smetanou, ochucenou solí, citrónovou šťávou a pepřem. Salát zlehka promícháme a necháme asi hodinu odležet. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz