INGREDIENCE: 30dkg širokých nudlí, 10dkg tvrdého sýra,10dkg hl. mouky, 20dkg strouhanky, 2 vejce, 1 dcl mléka, olej, sůl, petrželka. POSUP PŘÍPRAVY: Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme a promícháme se strouhaným sýrem a drobně nakrájenou petrželkou. Urovnáme stejnoměrně ve slabé vrstvě do pekáče a zatížíme prkénkem.Po vychladnutí vychladnutí nakrájíme z nudlí obdélníčky, které obalujeme v trojobalu. Smažíme v oleji po obou stranách. Podáváme se zeleninovým salátem nebo s plátky dušeného hov ..
INGREDIENCE: 400g těstovin,(nap. Kolínek), 4 lžíce hl. mouky. 4 vejce, 3/8 1 mléka, sůl pepř, 150g vařeného uzené masa nebo salámu, 1 větší pórek, 3 lžíce oleje, 3 mrkve, štáva z jednoho citrónu. POSTUP PŘÍPRAVY: Těstoviny uvaříme v hojném množství prudce se vařící osolené vody dopoloměkka musí zůstat na skus pevné. Rychle je pod proudem studené vody propláchneme, aby dále neměkly. Mouku, vejce a mléko rozšleháme na hladké těstíčko, osolíme je a opepříme. Uzené maso nebo salám rozkrájíme na ten ..
INGREDIENCE: 50 g sádla, 300g tarhoní, 20g cibule, mletá sladká paprika, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY. Na rozehřáté sádlo vložíme tarhoně a upražíme je dorůžova za častého zamícháni. Tarhoně se nesměji pražit na otevřeném ohni, protože se připalují. Poté vmícháme drobně pokrájenou cibuli, krátce podusíme, poprášíme paprikou, rychle zamícháme a hned podlijeme horkou vodou, osolíme a opět mícháme. Podusíme je na prudkém ohni. Důležité je množství použité vody: tarhoně kupované ze směsi 2 vejce na 1 kg mo ..
INGREDIENCE 400g těstovin sůl,20g rostlinného tuku,100g šlehačky,50g strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Těstoviny uvaříme podle návodu výrobce, scedíme, jemně osolíme a promícháme s rostlinným tukem. Na každou porci nastříkáme 20g šlehačky a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme k drůbežím minutkám. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA