Recepty na xkuchtik.cz

RYBY KAPR | KAPR NA SARDELI

INGREDIENCE: 1 středně velký kapr, půl lžičky sardelové pasty, 100g másla, pepř, sůl, lžíce nakrájené zelené petrželky. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra očistíme, vykucháme, omyjeme a osolíme. Polovinu másla utřeme se sardelovou pastou a kapra jí uvnitř potřeme (část necháme na pozdější potření kapra i z vnějšku). Podle chuti můžeme ještě opepřit, ale ne příliš. Pekáček vytřeme zbytkem másla a dáme na něj kapra péci za občasného podlévání. Když už je ryba skoro měkká, potřeme ji ještě zbytkem sardelovéh ..

RYBY KAPR | KAPR NA PIVĚ II

INGREDIENCE: 6 očištěných porcí kapra sůl mletý pepř 250 ml světlého piva 2 polévkové lžíce oleje 1 středně velká cibule citronová šťáva 50 g másla mletý kmín sladká paprika   POSTUP PŘÍPRAVY: Kousky ryby osolíme, opepříme, pokapeme pivem (ne vším) a vložíme asi na hodinu do chladničky. Na oleji osmahneme na tenká kolečka pokrájenou cibuli a vložíme na ni porce kapra. Zalijeme zbylým pivem, mírně pokapeme citronovou šťávou, okořeníme kmínem a paprikou, přidáme máslo a na mír ..

RYBY KAPR | MARINOVANÝ KAPR

INGREDIENCE: 500 gramů kapra, olej, 150 gramů cibule, pepř, 50 gramů kysané smetany, 100 gramů karotky, 100 gramů petržele a celeru, 100 gramů sterilovaného hrášku,cukr, sůl, citrón, ocet.   POSTUP PŘÍPRAVY: Do majonézy vmícháme kysanou smetanu, dochutíme solí, cukrem a octem. Vychladlou uvařenou zeleninu nakrájíme na kolečka a společně s hráškem přidáme do majonézy. Cibuli nakrájíme na kolečka, spaříme horkou vodou a po vychladnutí přidáme do omáčky. Porce kapra osol ..

RYBY KAPR | Kapor s mandľami (Od Katariny z Trenčína)

INGREDIENCE: 100 g kapra, soľ, 80 g oleja, 30 g masla, 40 g mandlí, citrónová šťava   POSTUP PŘÍPRAVY: Očisteného, rozpolteného a z kože stiahnutého kapra narežeme na porcie, osolíme a necháme chvíľu postáť, aby soľ vnikla do mäsa. Potom ho na oleji opečieme do ružova. Po opečení olej zalejeme, pridáme maslo a opečeného kapra chvíľu v masle opekáme. Hotové porcie kapra podávame tak, že na tanier dáme kapra, posypeme obielenými, posekanými a opraženými mandľami, pokvapkáme ci ..

POLÉVKA RŮZNÁ | Rybacia polievka s kyslou kapustou (Od Katariny z Trenčína)

INGREDIENCE: 300 g kapra, 40 g masla, 1 cibuľa, 200 g kyslej kapusty, 40 g hladkej múky, 1 liter vody, 50 g paradajkového pretlaku, 1,5 dl kyslej smotany. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybu očistíme a podusíme v troche osolenej vody. Na masle osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno pokrájanú kapustu, zaprášime múkou a osmažíme. Potom zriedime vývarom z húb, pridáme horúcu vodu a chvíľu povaríme Nakoniec ochutíme pretlakom. Na tanier položíme kúsok ryby, lyžicu hustej kyslej smotany a zalejeme horú ..

POLÉVKA RŮZNÁ | Vianočná hríbovica (Od Mariky z Prešova)

INGREDIENCE: 750 g domácej klobásy, 750 g údeného mäsa, sušené huby, cesnak, cibuľu, bobkový list, celé čierne korenie, mlieko, 0,5 l kyslej smotany, hladkú múku, olej, mletú červenú papriku. POSTUP PŘÍPRAVY: Do veľkého hrnca dáme klobásu a údené mäso, zalejeme vodou, pridáme cesnak, cibuľu, korenie, bobkový list a nadrobno posekané huby. Varíme, pokým nie je všetko mäkké. Mäso a klobásu vyberieme a prikryjeme. Vyberie aj korenie a bobkový list. Na oleji opražíme múku, pridá ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | Medvědí tlapky (Od Eržiky z Košic)

INGREDEINCE: 6,5 dag hladká mouka, 4,5 dag másla, 3 dag cukru, 2,5 dag ořechy, 1 žloutek, skořice, lžIčka kakaa, tuk na vymazání formiček. POSTUP PŘÍRVY: Suroviny zpracujeme necháme těsto půl hodiny odpočnout. Naplníme do poloviny formičky a dáme péct do dobře vyhřáté trouby. Po upečení horké vyklepneme z formiček a obalujeme v cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | MANDLOVÉ KULIČKY

INGREDIENCE: 2 vejce, 125 g mouč. cukru, 65 g strouhané čokolády, 175 g mletých mandlí 40 g hl. mouky, 15 g strouhanky, 2 kapky mandlového aroma. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce a cukr vyšleháme do pěny, potom přidáme zbývající přísady a vše promícháme. Z této hmoty tvoříme kuličky o něco větší než třešně, které obalíme v mouč. cukru. Bílé kuličky v dostatečné vzdálenosti rozložíme na plech a ihned v předehřáté troubě pečeme asi 20 min. při 150 °C. Uvnitř mají po pečení být ještě ně ..

DOBRÁ RADA ZDRAVÍ | OČISTA OD SOLÍ (pomocí bobkového listu)

 Jeho podstata je horká a suchá. Má schopnost rozpouštět a drobit. Rozpouští kámen a pomáhá při všech nemocech močového měchýře. Pomáhá při trombose jater a rozpouští zatvrdliny sleziny“. Rozhání otoky. Pro nejrůznější jedy působí jako protijed. Pomáhá při bolestech v kostech, kříži a při bolestech sedacího nervu. Pro naše účely připravujeme odvar bobkového listu následujícím způsobem: 5 g bobkového listu dáme do 300 ml vody a po dobu pěti minut vaříme a pak necháme odstát v term ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | BANANKY (Od Zdenky)

INGREDIENCE: 3 žloutky, 150 g ml. cukru, 300 g másla, 500 g hl. mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Vypracujeme těsto, které necháme přes noc v lednici odpočinout. Potom přes strojek tvoříme tyčinky, které na plechu pečeme v předem vyhřáté troubě. Můžeme je máčet v čokoládě.   ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz