Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | VINNÉ CUKROVÍ (Od Zdenky)

INGREDIENCE: 280 g hl. mouky, 250 g másla, 4 lžíce bílého vína, 2 žloutky. POSTUP PŘÍPRAVY: Vypracujeme těsto které necháme v lednici odpočinout, poté vyválíme plát z kterého vykrajujeme  kolečka nebo kosočtverce. Kolečka nebo kosočtverce přeložíme na půl a pečeme v předem vyhřáté troubě. Ještě teplé obalujeme v mouč. cukru. ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | VOSÍ ÚLY (Od Marty)

INGREDIENCE: 160 g mletých piškot, 150 g cukr moučka, 90 g másla Hera, 2 lžíce kakaa, rum, 2 lžíce mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Zpracovat v těsto a nechat odpočinout v lednici. Krém: 1 bílek ušlehat s 80 g cukru ve vodní lázni a přidat do – 100 g másla , 80 g cukru, 1 žloutek (vše utřít). ..

STARÉ RECEPY | LÍNECKÉ VÁNOČNÍ OČKA (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: 280 g hladké mouky se dá na vál, do ní se rozmělní 210 g čerstvého másla, přidá se 140 g cukru, z ½ citronu kůra a vypracuje se vše na hladké těsto, které se vyválí a vypíchají se malá kolečka, polovina se nechá celých, z druhé poloviny se uprostřed vypíchne asi jako náprstek velké očko. Na čistém, nepomazaném plechu se upekou. Po upečení se vždy dva slepují k sobě dobrou zavařeninou a po vrchu posypou vanilkovým cukrem. ..

STARÉ RECEPY | LÍNECKÉ VÁNOČNÍ ČOKOLÁDOVÉ CUKROVÍ (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: I. Na vál se dá 380 g hladké mouky, do ní se rozmělní 200 g másla, poté se přidá 1 žloutek, 100 g cukru, 70 g strouhané čokolády. Těsto se dobře vypracuje, tence vyválí, pak se vypichují formičkami různé tvary a na plechu se při mírném ohni pekou. Po vychladnutí se slepují dobrou marmeládou. II. 450 g hladké mouky, 150 g másla, 1 vejce, 200 g cukru, 2 tabulky čokolády se zpracuje v těsto. Rozválí se tence, vypichují různé tvary, potírají bílkem, omáčejí se ve strouhaných o ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | VÁNOČNÍ ČAJOVÉ CUKROVÍ S ČOKOLÁDOU

INGREDIENCE: 100 g moučkového cukru, 300 g hl. mouky, 80 g hořké čokolády, 250 g změklého másla, 1 vymačkaný vanilkový lusk, 1 špetka soli, 2 vejce (bílky), 50 g čokolády na zdobení. POSTUP PŘÍPRAVY: Čokoládu rozpustíme nad párou a necháme mírně vychladnout.Pak všechny ingredience smícháme dohromady a nalijeme do pečivového sáčku. Na plechu s pečícím papírem stříkáme 5 cm dlouhé tyčinky, které by měli býti na konci o něco silnější, než na druhé straně.Pečeme při 150°C asi 8 minut. Po vychla ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | VANILKOVÉ ROHLÍČKY XI

INGREDIENCE: 250 g másla, 120 g nastrouhaných vlašských ořechů nebo mandlí, 60 g mouč. Cukru, 280 g hl. mouky, 1 vanilkový cukr, smíchaný vanilkový a práškový cukr na obalení. POSTUP PŘÍPRAVY: Vypracujeme těsto z mouky, másla, strouhaných ořechů a cukru. Těsto necháme chvíli odpočinout a potom tvarujeme rohlíčky, které pečeme na suchém plechu v dobře vyhřáté troubě cca10-15 minut dožluta. Upečené obalíme ve vanilkovém a práškovém cukru.   ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | RUMOVÉ KOULE (od Jiřinky)

INGREDIENCE: 200 g másla, 200 g mouč. cukru, 70 g kakaa, 400 g piškotů, 1/8 l rumu, rozinky, pomleté ořechy, kandované ovoce (nebo sušené meruňky a sušené švestky nasekané najemno). POSTUP PŘÍPRAVY: Vypracujeme tužší hmotu, ze které tvoříme kuličky, které obalujeme v kokosu.   ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | ŠUMAVSKÉ KOULE (od Jiřinky)

INGREDIENCE: 250 g másla, 100 g kokosu, 100 g mouč. cukru, 2 žloutky, z 2 bílků sníh, 1 sáček dortových opatků, 2 balíky piškotů, rum. POSTUP PŘÍPRAVY: Piškoty umeleme, přidáme máslo a kokos. Rukama drobíme máslo i se směsí tak dlouho, až je máslo rozdrobené. Zalijeme rumem, přidáme sníh, na větší kousky rozdrobené oplatky a promícháme. Děláme hrudky, které namáčíme do čokolády.   ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | ÚLY OŘECHOVÉ (od Jiřinky)

INGREDIENCE: 1 bílek, 200 g mouč. cukru, 200 g mletých ořechů, piškoty na slepování. POSTUP PŘÍPRAVY: Vypracujeme těsto a tvoříme ve formičkách úly, které plníme různými krémy a na spodek přilepíme piškot.   ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | ŠPIČKY NEPEČENÉ (od Jiřinky)

INGREDIENCE: 250 g sušených pomletých švestek, 100 g pomletých ořechů, 6 lžic rumu, 100 g pomerančové kůry (kterou v hrnci s trochou vody a 4-5 lžícemi cukru povaříme a poté pomeleme), 1 bílek, 20 g kakaa, vanilka nebo 1 vanilkový cukr, 2 lžíce marmelády, 250 g mouč. cukru, dle potřeb mleté piškoty. Poleva: 100 g čokolády na vaření, 50 g 100% pokrmový tuk. POSTUP PŘÍPRAVY: Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme špičky, necháme je dva dny odpočinout a poté je máčíme v čokoládo ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz