INGREDIENCE: 400 žampiónů, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce másla, svazek petrželky, 80 g jitrnicového prejtu, 4 lžičky strouhanky, sul, pepř, špetka nastrouhaného muškátového oříšku, 4 silné plátky vepřového masa z kýty nebo pečeně, 4 lžíce přepuštěného másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Žampióny očistíme a otřeme papírovým ubrouskem. Dvanáct malých houbiček nakrájíme na tenké plátky ` a lehce pokapeme citrónovou šťávou. Ostatní houby nakrájíme a pokapeme zbytkem citrónové šťávy. Na pánvi necháme roz ..
INGREDIENCE: 250 g měkkého tvarohu, l cibule, 2 sterilované feferonky, 100 g másla, 1 dl piva, mletý kmín, mletá paprika, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: V misce pečlivě rozmícháme měkký tvaroh s rozměklým máslem. Postupné za stálého míchání přidáváme pivo. Cibuli a feferonky nakrájíme najemno, přidáme do pomazánky a opět vše dobře promícháme. Ochutíme mletým kmínem, paprikou, osolíme a podáváme. ..
INGREDIENCE: 250 g polohrubé mouku, 100 g hořké čokolády na vařeni, 200 g másla, 175 g cukru, l baliček vanilkového cukru, 4 vejce, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 1/8 l suchého červeného vína, l lžička mleté skořice, l lžička kakaa, špetka čerstvě strouhaného muškátového oříšku, máslo a trochu strouhanky na vymazání formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Formu důkladně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Čokoládu nastrouháme najemno. Do pěny našleháme máslo, cukr a vanilkový cukr. Postupně přidáváme va ..
INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, 2 nožičky párku, 4 plátky šunky, 4 lžíce oleje, 2 kapie, trochu hladké mouky, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné kotlety naklepeme u kosti a na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a z obou stran poprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném oleji je z obou stran zprudka opečeme dočervena. Pak oheň stáhneme a maso dopečeme doměkka. Ke konci pečení přidáme přepůlené a ozdobně proříznuté nožičky párků a dopečeme. Na talíři upravíme na porce masa plátky prohřáté š ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 6 housek se nakrájí a poleje mlékem, aby nabobtnaly. Vymačkají se, přidají k nim 3 vejce, osolí a zamíchá strouhané housky nebo krupičkové mouky tolik, aby nebylo příliš tuhé těsto. Asi 300 g uzeného masa se nakrájí na drobné kostičky, není-li čerstvě vařené, prohřeje se na kastrole s kouskem omastku, vmíchá do knedlíku a nechá se aspoň ½ hodiny odpočinout. Pak se tvoří menší kulaté knedlíky, vaří se 15 minut, mastí se cibulkou a sádlem a podávávají s kysel ..
INGREDIENCE: 400 g čerstvých hub, 200 g papriky, 150 g rajčat, 150 g cibule, 1 palička česneku, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce hořčice, 1 kostka masoxu, 200 g šunky, 2 lžíce sádla, pepř, sůl, chléb. POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájené houby, rajčata, papriky a kostku masoxu. Za častého míchání dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Před dokončením přidáme kečup, hořčici, sójovou omáčku a dochutíme. Topinky opečené ..
INGREDIENCE: 500 g hub, 1 menší cibule, 3 lžíce másla, šálek kysané smetany, sůl, lžička polohrubé mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby očistíme, nakrájíme a osolíme. Pod pokličkou je necháme dusit ve vlastní šťávě, až tekutina vysmahne. Potom přidáme na kostičky nakrájenou cibulku zpěněnou na másle a houby dusíme doměkka. Zahustíme smetanou smíchanou s moukou a chvíli povaříme. Osolíme a podáváme s chlebem. ..
INGREDIENCE: 600 g čerstvých hub, 2 cibule, 1 rajče, 1 červená paprika, sůl, špetka drceného kmínu, 2 lžíce rostlinného oleje, šálek smetany, lžíce polohrubé mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné a pokrájené houby podusíme na tuku a osmahnuté cibulce. Pak přidáme oloupané rajče a na kostičky nakrájenou papriku. Osolíme, přidáme drcený kmín a dusíme do měkka. Pak guláš zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou. ..
INGREDIENCE: 500g čerstvých hub (pečárky, hřiby pravé, májovky. holubinky, hřiby hnědé, křemenáče, klouzky, čirůvky zelánky), 40g másla, 30g cibule, petrželka, 2 žemle, 1/4 l mléka, 100g anglické slaniny, sůl, mletý pepř, 2 vejce, podle potřeby strouhanka, 80g sádla na pečeni a trochu vývaru na podlití. POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole rozehřejeme máslo, do něho vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a jemně rozsekanou petrželku a trochu osmahneme. K osmahnuté cibuli přidáme na kostičky nakrájené houby, ..
INGREDIENCE: 40 g hrubé mouky, 50 g másla, 2 dl mléka, křen, citrónová šťáva, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: V misce rozmícháme v mléce mouku a vejce. Dáme do vodní lázně a mícháme, až směs zhoustne. Nesmíme vařit. Do zhoustlé hmoty přidáme rozpuštěné máslo, citrónovou šťávu a sůl. Promícháme a necháme vychladnout. Nakonec vmícháme strouhaný křen. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA