Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY DORTY | JABLEČNÝ DORTÍK

INGREDIENCE: 500 g hrubě strouhaných jablk, 250 g polohrubé mouky, l prášek do pečiva, 200 g moučkového cukru l vejce, 5 lžic oleje, 100 g strouhaných mandlí nebo ořechů, jablečná marmeláda. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku s práškem do pečiva smícháme s vejcem, olejem, cukrem, jablky a částí strouhaných mandlí nebo ořechů. Směs vařečkou zpracujeme na hladké těsto a vlijeme ho do vymaštěné a hrubou moukou vysypané formy na dort. Povrch posypeme zbylými mletými mandlemi, vložíme do trouby vyhřáté na 180° ..

POMAZÁNKY | DRŮBEŽÍ POMAZÁNKA

INGREDIENCE: 200 g grilovaného nebo pečeného kuřecího masa, 70 g másla, l vejce, špetka kari koření, sůl, šťáva z masa. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí maso umeleme a zvlhčíme dvěma lžícemi šťávy z masa. Osolíme a okořeníme kari kořením. Směs necháme odležet a mezitím utřeme do pěny změklé máslo, vmícháme nakrájené vejce a nakonec přidáme připravené okořeněné a osolené maso. ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | KUKUŘICE NA SLADKOKYSELO

INGREDIENCE: Malé kukuřičné klásky cca 10 cm dlouhé, l l vody, 2 dl octa, l lžíce soli, 3 lžíce cukru, do každé sklenice l bobkový list, po dvou zrnkách pepře a nového koření, l cibule, l červená paprika, l lžička hořčičných semínek. POSTUP PŘÍPRAVY: Z kukuřičných klásků stáhneme okvětí, vložíme je do vařící osolené vody a vaříme asi 5-10 minut. Pak je opláchneme studenou vodou, naskládáme do sklenic, proložíme kolečky cibule nebo proužky červené papriky, zalijeme teplým nálevem, uzavřeme víč ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | HOVĚZÍ PEČENĚ S ČERSTVÝMI HŘÍBKY

INGREDIENCE: 1 kg hovězího masa z kýty, ořechu nebo z kulaté plece, sůl, 300 g čerstvých hříbků, mletý pepř, 2 dl sladké smetany, 20 g hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravujeme stejným způsobem jako hovězí pečeni v přírodní šťávě a když je maso napolo udušené, vložíme očištěné a nakrájené hříbky. Když jsou maso i houby měkké, přidáme smetanu rozkverlanou s moukou, povaříme a dokončíme podle předpisu hovězí pečeně v přírodní šťávě. Podáváme s vařenými brambory, těstovinami a různou zeleninou. ..

VEPŘOVÉ PLECKO | OVAR

INGREDIENCE: 1500 g vepřové plece, 2 vepřová kolena, 2 cibule, 2 mrkve, půlka menšího celeru, 20 g sušených hub, 4 stroužky česneku, několik kuliček celého pepře, 1 bobkový list, 3 zrnka nového koření, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Do studené osolené vody vložíme dobře očištěné vepřové maso, včetně oprané a čisté zeleniny a vše uvedeme do varu. Dále vaříme zvolna, až je maso poloměkké. Potom vyjmeme měkkou zeleninu a ve vývaru dovaříme doměkka. Teplé maso rozdělíme na porce a podáváme s hořčicí, křenem ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | DRUBKOVÁ POLÉVKA S KVĚTÁKEM

INGREDIENCE: 1 kg drůbežích drůbků (srdíčka, žaludky, křídla), 1 malý květák, 2 lžíce másla, 2 lžíce hl. mouky, špetka muškátového květu, 1 1 l vývaru z masoxu, 50 g nudlí. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vývaru z masoxu vložíme očištěné drůbky a uvaříme je doměkka. Měkké drůbky vyjmeme, obereme z kostí, nakrájíme na kostičky a vrátíme zpět do polévky. Než se maso uvaří, očistíme a uvaříme květák, rozebereme ho na růžičky a přidáme do polévky Z másla a mouky usmažíme na pánvi světlou jíšku, za stálého mích ..

VEPŘOVÉ KÝTA | JIHOČESKÉ VEPŘOVÉ ZÁVITKY V MLÉCE

INGREDIENCE: 4 větší plátky z vepřové kýty, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 1 cibule, bobkový list, 1 citrón, olej, 1 lžíce hladké mouky, 1 l mléka, 1 dl zakysané smetany. Náplň: 50 g slaniny, 100 g salámu, 4 sterilované okurky, 2 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso naklepeme, osolíme, poklademe kolečky salámu, potřeme vejci usmaženými na rozehřáté slanině a na každý plátek položíme podélně rozkrájenou okurku. Závitky stočíme a zajistíme nití, aby se nerozevřely. Na oleji osmahneme nadrobno nakráj ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY | NÁLEV NA OKURKY

INGREDIENCE: 2 l vody, 1 l octa 8%, 1 sáček nakládáčku, 300g cukru, 20 koleček cukerínu. Tato dávka stačí na 9 sklenic litrových. ..

RÝŽE | RIZOTO SE ŠAFRÁNEM

Do většího kastrolu dáme 3 plátky másla a drobně nasekanou větší cibuli, kterou necháme zpěnit. Přidáme rýži, zamícháme, aby se zamastila. Zalijeme sklenkou bílého vína , mícháme. Osolíme, přidáme hovězí vývar nebo bujónovou kostku a vodu, postupně po naběračkách, a občas mícháme. Asi po 7 min. přidáme malý sáček šafránu /jeden na 2 porce rýže/ a mícháme. Až je rýže uvařená, tj al dente, tj. ne rozvařená, zhasneme, přidáme 2-3 plátky másla a hodně strouhaného parmazánu. Mícháme. Necháme v kast ..

VEPŘOVÉ KÝTA | VEPŘOVÉ RAŽNIČI

INGREDIENCE: 600 g vepřové kýty nebo panenky, 80 g slaniny, 80 g salámu, několik bobkový listů, tuk na opékání, plnotučná hořčice, cibule a zelenina na oblohu, sůl, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso z vepřové kýty nebo z vepřové panenky nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme a opepříme a napichujeme na špíz nebo špejli. Prokládáme plátky nakrájené slaniny, měkkého salámu a můžeme přidat i bobkový list. Opékáme na rozpáleném tuku nebo v mikrovlnné troubě, přeléváme vypečenou šťávou a podá ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz