POSTUP PŘÍPRAVY: 1 kg mletého masa ještě jedou přemeleme najemno. Přidáme na kostičky nakrájenou 1 červenou, 1 zelenou a 1 žlutou papriku, 200g na kostičky nakrájený točený salám, 200g na kostičky nakrájený tvrdý sýr, 1 větší nakrájenou a osmaženou cibuli, 2 vejce, trochu strouhanky a trochu hl. mouky, osolíme, opeříme a dle chuti přidáme koření Harmonie. Uděláme jednu nebo dvě šišky které vložíme na pekáč vyloženy příčně špejlemi (sekaná se nepřichytne). Pečeme v předehřáté troubě za občasného ..
INGREDIENCE: 800g mletého masa (hovězí a vepřové), 2 žemle, 1 dl mléka, 1 lžíce hl. mouky, pepř, sůl, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 vejce, 100g slaniny, Majoránka, 1 kapie, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle nakrájíme n kostičky, zalijme mlékem a necháme rozmočit. Mezitím nakrájíme slaninu, polovinu přidáme k mletému masu, druhou polovinu rozškvaříme a osmáhneme na ní nadrobno nakrájenou cibuli (můžeme přidat i kousek nakrájeného salámu). Žemle vymačkáme a vmícháme k mletému masu, přidáme i os ..
INGREDIENCE: 1 tvrdší houska, 1 kg bílého zelí, 1 cibule, 1 kg mletého masa, 1 vejce, sůl, pepř, 1 lžíce rajčatového protlaku, 500g brambor, 1 lžíce tuku, trochu kmínu, 200g rajčat, 2 snítky petržele na ozdobu. POSTUP PŘÍPRAVY: Housku namočíme. Cele zelí vložíme do vroucí vody a počkáme, dokud se okrajové listy nezačnou uvolňovat. To opakujeme tak dlouho, dokud se neuvolní 6-8 listů. Zbývající zelí rozčtvrtíme a nakrájíme na kousky. Cibuli nasekáme, dobře prohněteme s vymačkanou a vyždímanou hou ..
INGREDINCE: 200g hovězího předního masa, 400g vepřové plece nebo bůčku, 2 cibule, sůl, pepř, 1 lžíce hl. mouky, 2 vejce, hlávka kapusty, 200g vařené rýže, kečup, olej, máslo. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí i vepřové maso pokrájíme a semeleme. V kastrole rozehřejeme trochu oleje, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, osmáhneme ji, přidáme mouku, kečup, vařenou rýži a trochu vody. Směs promícháme s mletým masem, osolíme, opepříme a vyklepneme vejce. Opět důkladně promícháme. Kapustové listy ponoříme na chv ..
POSTUP PŘÍRAVY: Z 500g mletého masa a 2 v mléce rozmočených žemlí, vymačkaných a utřených, uhněteme těsto. Zapracujeme do něj vejce, sůl, podle chuti ml. pepř a 2 stroužky lisovaného česneku. Prohněteme hustší hmotu a na mikrotenu rozválíme na placku. Tu potřeme 2 vejci umíchanými na cibulce, osolenými a ochucenými 3 lžícemi sekané čerstvé petrželky. Na to položíme 2 nožičky dlouhých tenkých párků ( 4 nožičky krátkých ), 3 sterilované okurky podélně nakrájené na proužky. Stočíme do rolády pomocí ..
INGREDIENCE: 600g rybího filé, sůl, pepř, 100g rohlíků, 50g mléka, 100g zakysané smetany, sekaný kopr nebo pažitka, muškátový květ, 2 cibule, 100g žampionů, 100g másla, 2 vařená vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté a osušené rybí filé nakrájím na kousky, osolíme a opepříme. Rohlíky nakrájíme na kolečka a namočíme do mléka. Filé dvakrát umeleme na masovém strojku, přidáme namočené a vymačkané rohlíky, žloutky, polovinu zakysané smetany, důkladně promícháme a prošleháme. Můžeme přidat sekanou petrželku. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 1 kg hovězího masa, 1 kg bůčku, 2x pomlít, osolit přidat 1 l vody a maso našlehat, dá se na 2 hod. uležet. Pak se okoření – nové koření, pepř, majoránka, trochu hl. mouky, trochu strouhanky a nakonec se vmíchá nakrájená slanina a cibule. ..
INGREDIENCE: 250g ml. Peřového a hovězího masa, 125g vařeného uzeného masa, 100g slaniny, 100g strouhanky, 1/8 l mléka, 2 vejce, 2 likérové skleničky koňaku , 1 lžičky paštikového koření, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu pokrájíme na kostičky a pomeleme s uzeným. Promícháme s mletým masem, vejci rozšlehanými v mléce, strouhankou, osolíme, opepříme a ochutíme koňakem. Pečeme ve vymazané a strouhankou vysypaném kastrolu nebo pekáčku asi 1 hod. Příloha sladkokyselé okurky, hořčice, kousky oliv, k ..
INGREDIENCE: 500g směsi mletého masa, 60g strouhanky, 1 středně velká cuketa, 2 lžíce bramborového škrobu, 1 vejce, 2 lžíce rajského protlaku, sůl, pepř, česnek, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vymícháme mleté maso s vejcem, protlakem a kořením do hladké hmoty. Nastrouháme nahrubo oloupanou cuketu, přidáme strouhanku, škrob a vše důkladně promícháme. Tvoříme kulaté placičky, které pečeme na oleji nebo sádle.Podáváme s bramborami. ..
INGREDIENCE: 10 kg zelí, 3 l svařené vody, 1 l octa, 2x deko, 200g soli, 60 tablet sacharinu, 4 cibule, 1 balíček pyrosiřičitanu draselného.POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny ingredience promícháme a necháme v laku 24 hod. namořené. Potom naplním do sklenic a zavařujeme 15 minut. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA