INGREDIENCE: 600g předního hovězího masa, sůl mletý pepř, 5 lžic oleje, 2 cibule, 1 lžička sladké mleté papriky, několik kuliček pepře, 2 kuličky nového koření, kmín, ½ bobkového listu, majoránka,4stroužkyčesneku, 2 lžíce hladké mouky, 7 dl vývaru, 80g slaniny 200g kysaného zelí, 120g žampiónů.POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso nakrájené na kostky osolíme, opepříme; na oleji osmažíme dozlatova drobné nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmažíme je, doplníme lžičkou mleté sladké papriky, celým pepřem ..
INGREDIENCE: 600g hovězího masa, 80 sádla, 3 cibule, 2 lžičky hladké mouky,2 lžičky mleté sladké papriky, l lžíce rajčatového protlaku, vývar, 2 stroužky česneku, kmín, mletý pepř, majoránka, sůl 1 lžička másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozehřátém sádle osmažíme dozlatova polovinu dávky nadrobno pokrájené cibule, přidáme na kostky pokrájené maso a osmahneme. Zaprášíme hladkou moukou, zamícháme, přidáme sladkou mletou papriku a opět osmahneme. Potom přidáme rajčatový protlak, opět osmahneme a vše zalij ..
INGREDIENCE: 500g hovězího masa, 4 lžíce oleje, 1 větší cibule, 5 velkých paprik, 5 velkých rajčat, sůl,1 lžička másla, 1 lžička hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na kostky nakrájené maso, prudce je opečeme a osolíme: Za občasného promíchání a podlévání vodou dusíme do poloměkka. Pak přidáme na proužky nakrájené papriky a oloupaná na čtvrtky nakrájená rajčata. Nakonec zahustíme moukou smíchanou s máslem, promícháme a dodusíme Podáváme s chlebem. ..
INGREDIENCE: 500g hovězího masa, 4 lžičky oleje, 1 cibule, 5 rajčat, 100 fazolek, sůl papriková vegeta.POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozehřátém oleji po všech stranách opečeme na kostky nakrájené maso. Asi v polovině doby opékání přidáme na tuk také nakrájenou cibuli, aby zezlátla. Maso okořeníme paprikovou vegetou, eventuálně podle chuti ještě přisolíme. Rajčata spaříme vařící vodou, sloupneme slupku a nakrájíme na kousky. Fazolky opereme, nožem částečně nakrojíme stopku a potom jí rychle trhneme, abycho ..
INGREDIENCE: 500g předního hovězího masa, 2 lžíce sádla, i cibule, sladká mletá paprika, sůl, 500g kysaného zelí, 1 bílý jogurt, kmín, 320g vařených brambor.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, papriku a osmahneme. Maso osolíme, podlijeme vodou a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme polovinu kysaného zelí a dusíme dál. Nakonec zalijeme rozšlehaným jogurtem a přidáme zbytek zelí, které nadrobno rozsekáme, trochu pokmínujeme a již nevaříme. Podáváme s vaře ..
INGREDIENCE: 600g hovězího masa, 1 větší cibule, 1 lžíce sádla, sůl, 1 větší stroužek česneku, tlučený kmín, špetka tymiánu, 1/8 l bílého vína, 1 lžička sardelové past,y 1 lžíce kaparů, 1/8 l smetany, 1 lžička hladké mouky, 1 lžička másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky a opečeme. Potom mírně osolíme, přidáme nahrubo rozsekaný česnek, kmín, tymián a dusíme mírné podlité téměř do měkka. Pak podlijeme vínem a dusíme asi pět minut. Př ..
INGREDIENCE: 600g libového hovězího masa, 60g sádla, 1 větší cibule, 1 stroužek česneku, 3 rajčata, strouhaný chléb, 4 dl vývaru (z masoxu), sůl, mletý pepř event. špetka tymiánu.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky a na rozehřátém sádle po všech stranách opečeme. Pak vsypeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme utřený česnek a krátce s masem podusíme. Přidáme rajčata, která jsme oloupali a nakrájeli na čtvrtky, trochu strouhaného chleba, okořeníme, osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme nej ..
INGREDIENCE: 500g předního hovězího masa, sůl, 2 vetší cibule, 1 stroužek česneku, hladká mouka, 2 lžičky másla, 2 lžíce rajčatového protlaku, kapary, citrónová šťáva.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájené na kostky opečeme nasucho, osolíme, přidáme hrubě nakrájenou cibuli a stroužek česneku, podlijeme a chvíli podusíme; když se šťáva vydusí, přidáme máslo rozetřené s moukou, osmažíme, podlijeme trochou vody, přidáme rajčatový protlak, rozmícháme a dusíme. Když je maso měkké, přidáme do šťávy rozsekané ..
INGREDIENCE: 500-600 g hovězí kližky nebo jiného předního masa, 60g slaniny, 3 cibule, sůl, kmín, 1 menší celer, ½ lžičky kuliček pepře, 4 kuličky nového koření.POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozškvařené slanině zpěníme nakrájenou cibuli do růžova, pak přidáme maso nakrájené na kousky, osolíme, okmínujeme a dusíme do vysmahnutí šťávy, potom přidáme celer nakrájený na kousky, pepř, nové koření, podlijeme jednou naběračkou horké vody a dusíme do měkka za občasného přilévání horké vody. Měkké maso vyndám ..
INGRDIENCE: 70g sádla, 3 cibule, 500-600g předního hovězího masa, 2 lžičky hladké mouky, 2-3 lžičky mleté sladké papriky,rajčatový protlak,7 dl vývaru z kostí, koření kari, sůl, 1 stroužek česneku kmín, mletý pepř, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Na části sádla osmahneme dozlatova jemné nakrájenou cibuli, přidáme na menší kostky pokrájené maso a za stálého míchání osmahneme. Zaprášíme trochou mouky, zamícháme a přidáme mletou sladkou papriku, osmahneme, přidáme trochu rajčatového protlaku a po opětné ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA