Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY TŘENÉ | TYKVOVÝ KOLÁČ

INGREDIENCE: 120 g másla nebo Hery, 2 vejce, 70 g cukru, 250 g hladké mouky, l lžička prášku do pečiva 3 lžíce meruňkové marmelády. Náplň: 500 g oloupané a pokrájené tykve, šálek vody na podlití, 3 lžíce cukru, 1/2 lžičky kyseliny citrónové nebo l citrón, l lžička rumu, 1-2 lžíce Solamylu rozmíchaného v trošce vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo utřeme s cukrem a vejci (včetně bílků) do pěny, pak přidáme mouku s práškem do pečiva a těsto rozložíme do vymaštěné a hrubou moukou vysypané větší dortové f ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | VALAŠSKÉ BRAMBORY

INGREDIENCE: 1 kg vařených brambor, 100g sádla se škvarky, 100g cibule, zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené brambory nakrájíme na plátky, opečeme je na osmažené nakrájené cibulce se škvarky a sádlem. Do opečených brambor vmícháme nakrájenou pažitku. Podáváme k plněným minutkám. ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | ŘEZY S PUDINKEM

INGEREDIENCE: 200 g krystalového cukru, 4 celá vejce, 200 g hladké mouky,1dl oleje ,    2 vanilkové pudinky, 1prášek do pečiva, 2 kysané smetany, 3/4 l mléka do pudinku, 1dl mléka do těsta, mletá skořice a kakao. POSTUP PŘÍPRVY: V míse ušleháme cukr s vejci, přidáme mouku, mléko, olej a prášek do pečiva a promícháme. Uvaříme si puding a osladíme podle chuti. Na vymazaný a vysypaný plech nalejeme těsto a na něj uvařený puding a dáme péci. Pečeme asi 30 minut při 180 stupních. Po upečení na hork ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | OŘECHOVÁ BÁBOVKA III

INGREDIENCE: ¼ l šlehačky, ¼ l cukru krupice a vanilkový cukr, 4 celá vejce, 50 g rozpuštěného másla, polohrubá mouka, prášek do pečiva, vlašské ořechy (nasekané), máslo na vymazání, 2 lžíce kakaa. POSTUP PŘÍPRAVY: ¼ l šlehačky promícháme se ¼ l cukru krupice a vanilkovým cukrem, přidáme 4 celá vejce a 5 dkg rozpuštěného másla. Vše ušleháme, přidáme polohrubou mouku (množství dle konzistence – mírně tekuté) a prášek do pečiva, vmícháme ještě hrst nasekaných vlašských ořechů ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | JOGURTOVÝ ZÁVIN

INGREDIENCE: 250 g polohrubé mouky, 125 g Hery, l bílý jogurt, l kg jablk, pískový cukr, strouhanka osmažená na másle, skořice, vejce na potření závinu. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku rozdrobíme se změklou Herou a zaděláme jogurtem. Vypracujeme těsto, rozdělíme ho na poloviny, podsypeme ho moukou a vyválíme do obdélníku, jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Rozehřejeme máslo, přidáme trochu oleje a strouhanku osmažíme. Polovinu dávky jablk rozprostřeme na vyválené těsto, jablka posypeme smaženou str ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | MLÉČNÁ BÁBOVKA S KAKAEM

INGREDIENCE: 300 g polohrubé mouky, 200 g moučkového cukru, l lžíce kakaa, l prášek do pečiva, 100 g rostlinného tuku, 1/4 l mléka, tuk a mouka na formu. POSTUP PŘÍPRAVY: Změklý tuk ušleháme s cukrem, přidáme kakao a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a mléko. Husté těsto vlijeme do vymaštěné a hrubou moukou vysypané formy a bábovku pečeme v předehřáté, středně teplé troubě asi 40 minut. Před koncem pečení špejlí vyzkoušíme, zda je těsto dostatečně propečené. Pokud je špejle po vyjmu ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | ZÁVIN Z JOGURTOVÉHO TĚSTA

INGREDIENCE: 400 g polohrubé mouky, 250 g rostlinného tuku, 1 bílý jogurt, mouka na vyválení. Náplň: jablka, strouhanka, skořicový cukr. Na potření: 1 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, jogurtu a změklého tuku vypracujeme hladké těsto. Vyválíme ho, rozdělíme na 2 větší nebo 4 menší díly, naplníme je jablky, osmaženou strouhankou, ochutíme skořicovým cukrem a svineme. Položíme na pomaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme dozlatova v dobře vyhřáté troubě. ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | ČOKOLÁDOVÝ ZÁVIN

INGREDIENCE: 100 g tvrdé žemle, mléko, 50 g mandlí nebo ořechových jader, 180 g másla, 8 vajec, 100 g cukru, 150 g čokolády, sůl. Těsto: 400 g jemné krupičkové mouky, 60 g másla, l celé vejce, l dl vlažné vody, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle zbavíme tvrdé kůrky, nakrájíme na plátky, namočíme do mléka a změklé vymačkáme. Rozsekáme mandle (nebo ustrouháme ořechy), utřeme máslo se žloutky, přidáme cukr, změklou čokoládu a špetku soli. Vše promícháme, vymícháme dohladka a pak zkypříme sněhem z ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | JABLEČNÝ ZÁVIN

INGREDIENCE: 350 g hladké mouky, l vrchovatá lžíce sádla nebo ztuženého tuku, l vejce, l lžička octa, špetka soli, 1/8 l vlažné vody, l vejce na potření závinů. Náplň: l kg jablk, 2 šálky osmažené strouhanky, skořice, cukr, máslo. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku osolíme, rozdrobíme s tukem a zaděláme vodou, v níž jsme rozšlehali vejce a ocet. Zpracováváme nejdříve nožem, a když se přísady spojí, vypracujeme rukama hladké a nelepivé těsto. Přikryjeme ho nahřátým kastrůlkem a necháme půl hodiny odpočívat ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | DROBENKOVÝ KOLÁČ

INGREDIENCE: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek pískového cukru, 1/8 tuku (máslo nebo Hera apod.), 3/4 prášku do pečiva, 2 vejce, šálek mléka, 5 větších jablk, skořicový cukr, citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Z polohrubé mouky, cukru a tuku si připravíme drobenku. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, pokapeme citrónem a smícháme se skořicovým cukrem. Z připravené drobenky odebereme 2 hrnky, vmícháme prášek do pečiva, 2 vejce a zředíme šálkem mléka. Umícháme těsto a vlijeme ho na dobře ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz