INGREDIENCE: 600 červené řepy, 200 g kořenové zeleniny, 1 velká cibule, 600 g hlávkového zelí, 2 l vývaru z hovězího masa, 500 g vařeného hovězího masa, 150 g párků, 100 g šunky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 100 g másla, 2 lžíce octa, trochu cukru, světlá jíšku na zahuštění, bobkový list, 5 zrnek pepře, lžíce sekaného kopru, kysaná smetana, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole rozpustíme polovinu dávky másla, přidáme nastrouhanou červenou řepu, trochu zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak a oc ..
INGREDIENCE: 1,2 l vývaru z kostí ze zvěřiny, 200 g čočky, 50 g mrkve, 40 g petržele, 40 g cibule, 50 g šunky, pepř, 1 stroužek česneku, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Přebranou vypranou čočku dáme vařit s mrkví, petrželí a s cibulí. Uvařenou čočku prolisujeme se zeleninou, přidáme vývar z kostí, nakrájenou šunku a necháme povařit. Polévku okořeníme solí, pepřem, česnekem a přidáme usekanou petrželku. ..
INGREDIENCE: 1,2 l vody, 70 g rostlinného tuku, 1 cibule, 200 g čerstvých hub, sůl, 40 g hl. mouky, lžička ml. sl. papriky, drcený kmín, 40 g těstovinového strouhání, 2 str. česneku, majoránka, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Na polovině tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli přidáme očištěné, na tlustší plátky nakrájené houby, sůl a dusíme do vysmahnutí. V hrnci rozehřejeme zbylý tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, vmícháme papriku (můžeme přidat i nepatrně papriky pálivé) a kmín. Zalijeme vodou, r ..
INGREDIENCE: 10 g oleje, 10 g rajského protlaku, 10 g cibule, 3 g hladké mouky, 10 g polévkových nudlí.POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zpěníme cibulku, přidáme mouku a vytvoříme tak cibulovou jíšku. V hrnci orestujeme rajský protlak, zalijeme vodou, přidáme cibulovou jíšku a řádně provaříme. Polévkové nudle vaříme zvlášť a před podáváním dáme do polévky. ..
INGREDIENCE: 200g kostí, 500g hovězího masa, 1 uzené koleno nebo klobása, sůl, 50g másla, červená řepa, 1 velký brambor, kousek celeru. 1 mrkev, půl petržele, 200 g kysaného zelí, 1 cibule, hrst šťovíku. 200 ml kysané smetany, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, bobkový list, petrželka, cukr, popřípadě ocet.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso s kostmi uvaříme doměkka. Na másle podusíme pokrájenou zeleninu (kromě šťovíku) a brambor, přidáme nakrájené maso, zalijeme vývarem, osolíme, přidáme koř ..
INGREDIENCE: 30g másla, 30g cibule, 10g česneku, 20g karotky, 20g hladké mouky, 2 dl vývaru z bílých. kostí, 20g celeru, sůl, půl žloutku, smetana, bílá veka.POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně krájená cibule se podusí na másle přidá se drobně krájený česnek a karotka, vše se znovu podusí, zapráší moukou, osmaží a za stálého šlehání zalije vývarem a nechá provařit. Do procezené polévky - krému se přidá na jemné nudličky krájený celer a uvaří se téměř do měkká. Polévka se dochutí solí a zjemní žloutkem rozšle ..
INGREDIENCE: 6 větších brambor, 200 g českého salámu, 3 lžíce oleje, 1 cibule, 2 lžičky práškové papriky, pepř, sůl, 1 masox, 2 lžíce octa, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky celého pepře, 3 l vody.Noky kudlásky: 1 vejce, 4 lžíce hrubé mouky, 1 lžíce sádla, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Do hrnce dáme na olej nakrájenou cibulku, zpěníme. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, salám. Přidáme koření, zalijeme vodou a povaříme. Ke konci přidáme masox a lžičkou postupně dáváme těstíčko do vr ..
INGREDIENCE: 300 g brambor, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 1 list kapusty, 1 pórek, 2 stroužky,česneku, hrst sušených hub nebo několik čerstvých, 2 lžíce sádla, 2 lžíce hl. mouky, 1 masox, 1 lžičky kmínu, pepř, sůl, 1 lžičky majoránky, petrželová a celerová nať.POSTUP PŘÍPRAVY: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky Cibuli nakrájíme nadrobno, vhodíme na rozehřáté sádlo a osmahneme. Přidáme zeleninu a rovněž ji trochu osmahneme. Vsypeme mouku, promícháme, zalijeme vodou, přidáme houby, na kostky ..
INGREDIENECE: 400 g kyselého zelí, 50 g slaniny, 50 g hladké mouky, 100 ml zakysané smetany, 250 g uzené krkovice, 1 cibule, 2 lžíce sladké papriky, ocet, voda, sůl, pepř, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí propláchneme, nasekáme a dáme vařit spolu s uzenou krkovicí. Vaříme asi 45 minut. Mezitím si připravíme jíšku. Na oleji rozpustíme slaninu, přidáme cibuli, hladkou mouku a na závěr sladkou papriku. Necháme vychladnout. Z polévky vyjmeme krkovici, zahustíme jíškou a vaříme asi 20 minut. Maso nakrájíme ..
INGREDIENCE: 1 uzené koleno, 500 g kysaného zelí, 80 g zeleniny, 50 g hladké mouky, cibuli, lžíci mleté papriky, lžíci oleje, 2 dl kysané krémovité smetany, pepř, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí překrájíme na menší kousky a dáme vařit s očištěným uzeným kolenem. Když je koleno měkké, vyjmeme ho. Z rozškvařené slaniny a mouky připravíme jíšku, kterou polévku zahustíme a necháme na malém ohni provařit. Mezitím na oleji krátce zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou, zamícháme, přidáme do polévky, ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA