INGREDIENCE: 4 porce kapra, sůl, hladká mouka, 2 lžíce oleje, kmín, šalvěj, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 80 g másla, 750 g brambor, petrželka, citrón.POSTUP PŘÍPRAVY: Porce kapra osolíme, lehce obalíme v mouce a po obou stranách opečeme v oleji, potom okmínujeme a maličko okořeníme sušenou šalvějí. Vedle kapra zpěníme na plátky nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek. Přidáme polovinu másla. Okolo kapra rozložíme oloupané syrové na plátky nakrájené brambory, které také osolíme a okm ..
INGREDIENCE: Kapr, olej, máslo, cibule, žampiony, sterilovaná paprika, citron, hladká mouka, smetana, brambory. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra vykucháme, zbavíme šupin a vykostíme. Z osušených filetů uděláme porce, které osolíme, opepříme a posypeme hladkou moukou. Takto připravené porce kapra opečeme na oleji po obou stranách dozlatova a vyjmeme. Do výpeku vložíme nadrobno pokrájenou cibulku a očištěné na plátky nakrájené žampiony. Podusíme, přidáme ušlehanou smetanu, dochutíme citrónovou šťávou a doso ..
INGREDIENCE: 600 g kapra, 80 g oleje, 40 g másla, 80 g mandlí, 80 g šlehačky, 60 g cibule, citrón, pepř, sůl, petrželkaPOSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné, omyté porce kapra osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Necháme asi 2 hodiny uležet. Pak vložíme na rozpálený olej a po obou stranách opečeme, přidáme máslo, na plátky nakrájené oloupané mandle, nadrobno nakrájenou cibuli. Krátce podusíme, zalijeme smetanou a znovu povaříme se zbylou citrónovou šťávou. Podáváme se smaženými bramboram ..
INGREDIENCE: 1 větší kapr, l mrkev, l petržel, menší celer, l cibule, 40 g másla, bobkový list, nové koření, celý pepř, krev z kapra, 1/4 l vody s octem, 1/2 l černého piva, 5 sušených švestek, 7 ořechových jader, 2 lžíce medu, 2 lžíce strouhaného perníku, 2 lžíce strouhaného černého chleba, 2 lžíce rybízové zavařeniny, 50 g rozinek a mandlí, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na nudličky a s kořením smažíme na másle dozlatova. Potom přilijeme krev vypláchnutou z kapra oc ..
INGREDIENCE: 4 porce kapra, sůl, hl. mouka, olej, 1 cibule, kari, š lžíce bílého vína, ml. pepř, 3 lžíce kečupu, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Porce kapra osolíme a obalíme v mouce. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, vmícháme kari, po zpěnění sejmeme z plotny, zalijeme vínem a dusíme ještě asi 4 min. Pak vmícháme pepř, kečup, usekanou petrželku, přidáme porce kapra a necháme je 1/2 hodiny proležet. Při tom je jednou obrátíme. Potom porce kapra vyjmeme, lehce osušíme, vložíme na rozehřátý olej a op ..
INGREDIENCE: l velký kapr, 2 l černého piva, 1/2 l světlého piva, trochu octa, 3 cibule, l mrkev, l petržel, 1/4 celeru, 5 stroužků česneku, kůra z 1/2 citrónu, 2 bobkové listy, tymián, 6 vlašských ořechů, 250 g sušených švestek, zázvor, celý pepř, nové koření, hřebíček, kus kůrky chleba, 60 g másla, sůl, 30 g másla a 20 g mouky na jíšku, l lžíce švestkových povidel, 2 lžíce strouhaného perníku, 4 dl červeného vína, 2 lžičky cukru, vinný ocet.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného kapra vymyjeme vinným oct ..
INGREDIENCE: 600 g kapra, 2 malé cibule, 2 lžíce oleje, 31/2 lžíce kečupu, kari, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného kapra naporcujeme, obalíme v kari a na olejem vymazané teflonové pánvi upečeme dorůžova. Než se kapr upeče, nakrájíme oloupanou cibuli. Upečené porce kapra upravíme na horké talíře. Do zbylé šťávy dáme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme kečup a dobře prohřejeme. Získanou omáčkou přelijeme porce kapra. Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem. ..
INGREDIENCE: 500 g očištěné ryby, 500 g francouzského salátu, 100 g majonézy, 200 g aspiku, vařené vejce, 25 g sterilované papriky, 25 g sterilovaných okurek, 5 celých pepřů, 3 ks nového koření, bobkový list.POSTUP PŘÍPRAVY: Oprané porce ryby vaříme ve slané vodě, do které jsme přidali lžíci octa, pepř, nové koření a bobkový list. Po mírném vaření vyjmeme porce ryby, necháme vychladnout a vykostíme. Z francouzského salátu uděláme na mísu obdélníčky, na něž klademe porce ryby a přelijeme majonézo ..
INGREDIENCE: 4 větší porce kapra, 1 citron, 1 palička česneku, sůl, drcený kmín nebo mletý kmín, hl. mouka na obalení smíchaná s trochou papriky, máslo a olej na pečení, 1 skelníce piva (2 dl), dobromysl, petrželka, bazalka a další bylinky dle chuti. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce kapra pokapeme citronovou šťávou necháme odležet. Mezitím oloupeme česnek a rozdrtíme ho se solí. Kapří maso potřeme česnekem, lehce posypeme kmínem, obalíme v mouce s trochou papriky a dáme na pekáč, němž jsme rozpálili olej ..
INGREDIENCE: 4 porce kapra, sl. ml. paprika, sůl, 40g másla, 4 lžíce nadrobno nakrájené zeleniny (rajčata, květák, sterilovaný hrášek , mrkev), 4 lžíce mléka, 2 vejce, 1 lžíce hl. mouky, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Jednotlivé porce kapra osolíme, posypeme paprikou a vložíme do pekáčku vymazaného máslem nebo do ohnivzdorné misky. Přidáme k nim drobně nakrájenou zeleninu, nepatrně podlijeme vodou a dusíme 20 minut troubě. V mléce rozšleháme vejce a hl. mouku, osolíme a vzniklým těstíčkem zalijeme ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA