INGREDIENCE: 1,5 kg brambor, 100 g másla, 2 žloutky, 150 g strouhaného ementálu, 125 ml zakysané smetany, petrželka, sladká mletá paprika, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, po vychladnutí je oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme vnitřky. Máslo a žloutky utřeme do pěny, přidáme sýr a vnitřek z brambor, sůl, koření a smetanu. Směs dobře promícháme a naplníme jí vydlabané půlky brambor. Posypeme sýrem a petrželkou a dáme zápeci do trouby. ..
INGREDIENCE: 5 větších brambor, 5 vajec, 50 g másla, petrželka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory omyjeme a ve slupce položíme na vymaštěný plech. V troubě je upečeme téměř doměkka. Pak oloupeme, odřízneme vršek a vnitřek vydlabeme. Brambory uvnitř vymažeme máslem, do každého bramboru rozklepneme opatrně vejce, osolíme, posypeme petrželkou a pečeme, dokud vejce neztuhne. Podáváme se salátem. ..
INGREDIENCE: 12 velkých brambor, 250 g bůčku, 100 g anglické slaniny, l cibule, l šálek kyselého mléka nebo smetany, sladká paprika, 2 vejce, 80 g másla, petrželka, pepř, sůl, 2 párky. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme, krátce povaříme v osolené vodě, rozpůlíme a část dužiny vydlabeme. Anglickou slaninu drobně pokrájíme, osmahneme na ní jemně na kostičky nakrájenou půlku cibule, přidáme vykostěný umletý bůček, osmahneme a spojíme s nakrájenou dužinou z brambor. Touto náplní naplníme 6 brambor ..
INGREDIENCE: 600 g moučných brambor, l stroužek česneku, l lžička másla, l cibule, l svazek petrželky, 150 g smetany, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek, 125 g tvrdého sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Česnek oloupeme, rozpůlíme a vytřeme jím vnitřek ploché zapékací mísy. Zároveň ji vymažeme máslem, brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemná kolečka. Plátky brambor a cibule střídavě klademe do mísy jako střešní tašky. Petrželku omyjeme, osušíme a ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 100 g hladké mouky, 80 g strouhaného sýra, 2 stroužky česneku, špetka majoránky, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené brambory nastrouháme, přidáme strouhaný sýr, prolisovaný česnek a majoránku a osolíme. Přidáme mouku a utvoříme těsto, z kterého tvoříme placičky. Smažíme je na oleji a podáváme k čaji nebo pivu. ..
INGREDIENCE: 12 větších brambor, 250 g mletého masa, 1-2 žemle, 1/2 šálku mléka, l vejce, tuk na vymaštění pekáčku, 2 stroužky česneku, majoránka, pepř, sůl POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme a 7 minut vaříme v osolené vodě. Pak je vyjmeme, vršky seřízneme a vnitřky brambory vydlabeme ostrou lžičkou. Mleté maso osolíme, opepříme a 20 minut opékáme na pánvi. Pak přidáme žemle namočené v mléce, nastrouhané nebo umleté vnitřky brambor a vejce, dochutíme česnekem utřeným s majoránkou a naplníme do ..
INGREDIENCE: 750 g vařených brambor, 500 g rajčat, 250 g mletého syrového masa nebo zbytek pečeného masa, l velká cibule, 100 g másla, 5 vajec, strouhaná houska, sůl, pepř, citrón, 1/4 l sladké smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Na polovině másla osmažíme dorůžova jemně pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osmahneme je a udusíme doměkka (použijeme-li zbytek pečeného masa, pouze jej prohřejeme). Osolíme, opepříme, zakapeme citrónem, vmícháme 3 rozšlehaná vejce a přidáme trochu strouhané housky. Předem ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 200 g šunky, 100 g strouhaného sýra, sůl, pepř, muškátový květ, hovězí vývar, máslo, petrželová nať. POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené oloupané studené brambory nakrájíme na plátky a dáme na dno vymaštěné zapékací misky nebo pekáče. Posolíme a na ně dáme vrstvu nakrájené šunky, promíchané s nastrouhaným sýrem. Posypeme špetkou muškátového květu a přidáme další vrstvu brambor. Zakapeme rozpuštěným máslem a zapečeme 20 minut v troubě. Pak zalijeme šálkem osoleného a opepřeného v ..
INGREDIENCE: 800 g vařených brambor, 300 g dětské krupičky, 200 g bramborového škrobu, sůl, cibule, sádlo nebo olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené brambory nastrouháme a přidáme do nich krupici a škrobovou moučku, osolíme a vymícháme hladké těsto. Z něho vyválíme dlouhé válečky, které obalíme v hrubé mouce a překrájíme na stejnoměrné špalíky. Ty vaříme v osolené vodě přibližně 15 minut. Podáváme je omaštěné sádlem s osmaženou cibulkou. ..
INGREDIENCE: 750 g syrových brambor, 125 g másla, 250 g brynzy, drcený kmín, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané a umyté brambory pokrájíme na kolečka a uvaříme v osolené vodě. Brynzu nastrouháme a smícháme s kmínem a pepřem. Uvařené brambory scedíme a na talíři polijeme rozpuštěným máslem a posypeme brynzou. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA