INGREDIENCE: 150g hlaviček různých hub, 2 stroužky česneku, majoránka, špetka mletého pepře, špetka mletého nového koření, špetka mletého hřebíčku, sůl, 1/2 l mléka, 15g droždí, špetka cukru, 200g hladké mouky, 1 vejce, tuk na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Houby nakrájíme nadrobno a smícháme je s prolisovaným česnekem, majoránkou, mletým pepřem, novým kořením,hřebíčkem a solí. Necháme uležet. Mezitím si připravíme kvásek tak, že do poloviny množství vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme špetku cu ..
INGREDIENCE: (Pro 5 osob),10 vajec,50g sušených hříbků nebo jiných hub, 75g tuku, 50g cibule, sůl, zelená petrželová nať, 1/4 l mléka.POSTUP PŘÍPRAVY: Sušené houby namočíme do studeného mléka a necháme 6 hodin máčet, aby dostaly svůj původní objem. Pak je necháme na cedníku dobře odkapat. Na celé dávce tuku osmáhneme do růžova cibuli, přidáme hříbky, osmažíme, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a zvolna mícháme až se vejce srazí. Ihned podáváme a každou porci posypeme drobně sekanou zelenou pe ..
INGREDIENCE: 500g světlejší směsi hub, cibule, 40g rostlinného másla, 1 l kysané smetany, 1 lžíce hl, mouky, 6 ztracených vajec, ocet, kopr, kmín, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: houby nakrájíme na plátky. Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme houby, sůl a kmín a dusíme, až je šťáva vydušená. Potom houby podlijeme a dusíme doměkka. Smetanu rozkvedláme s moukou, přidáme k houbám a povaříme. Hotovou omáčku dochutíme převařeným octem a jemně nakrájeným koprem. Podáváme se ztracenými vejci a vař ..
INGREDIENCE: 15 hlaviček japonských hub (lze použít u nás rostoucí Jidášovo ucho nebo i jiné běžné houby, 2 lžíce oleje, kmín, 3 lžíce sójové omáčky, glutasol, 1/2 stroužku česneku (nebo křen podle chuti.POSTUOP PŘÍPRAVY:Používáme-li sušené houby, předem je na 1 5 minut namočíme. Čerstvé houby očistíme. Rozehřejeme olej a houby v něm rychle z obou stran opečeme. Při opékání je mírně pokmínujeme. Opečené houby vyndáme z pánve a položíme na filtrační papír, aby se přebytečný olej odsál. Připravíme ..
INGREDIENCE: 250 g čerstvých hub, 500 g brambor, 40 g hladké mouky, 1 vejce, kmín, pepř, majoránku, tuk na smažení, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané a nastrouhané syrové brambory osolíme. Houby jemně rozsekáme, osolíme a udusíme ve vlastní šťávě. Pak je zchladíme a promícháme s nastrouhanými brambory a menším vejcem, kořením a solí. Směs osmažíme na pánvi v tenké vrstvě dohněda, aby byla křupavá. ..
INGREDIENCE: 80g sušených hub, 8 housek, 1/2 l mléka, 30g krupice, sůl, pepř, stroužky česneku, 1 malá cibule, majoránka, 4 vejce, 30g másla sádla. POSTUP PŘÍPRAVY: Sušené houby necháme nejdříve nabobtnat, potom je uvaříme i měkka a rozsekáme. Housky rozřežeme na kostky, přelijeme mlékem, vmícháme do nich vejce, přidáme krupici a necháme vykynout. jednom dílu másla zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme houby, dusíme, potom ochutíme česnekem rozetřeným v soli a majoránkou, nakonec vše dám ..
INGREDIENCE: 300g hřibů, 100g majonézy, 100g jablk, 50g křenu, 1 lžíce smetany, 1 dl bílého vína, mouč. cukr, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Mladé hříbky rozkrájíme na větší kousky a povaříme 15 minut v osolené vody. Dáme je okapat, rozložíme na talíře a necháme vychladnout. Pak je přelijeme majonézou, do níž jsme přimíchali strouhaná jablka, křen, víno, smetnu, cukr a sůl. Příloha: bílé pečivo. ..
INGREDIENCE: 16 větších hub, olej, sůl, strouhaný sýr. Náplň: 200g pečeného masa, 50g salámu, 2 lžíce másla, 2 lžíce hl. mouky, asi 1, 1 l vývaru, 2 vejce, kousek cibule, petrželka, ml. pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z hub odstraníme třeně, kloboučky osolíme, naplníme, vložíme do vymaštěného a upečeme do růžova. Při dopékání posypeme houby sýrem a necháme ho roztavit. Příloha: brambory. ..
INGREDIENCE: 2 hrsti sušených hub, 4 celá vejce, 1 velká cibule, 3 hrsti strouhanky, česnek podle chuti, pepř, sůl, majoránka, sklenka mléka, tuk na pekáč.POSTUP PŘÍOPRAVY: houby spaříme v horké vodě a podusíme. Cibuli zpěníme a přidáme k ní podušené houby, rozetřený česnek a ostatní přísady. Zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci, hmotu vlijeme do tukem vymaštěného pekáče a pečeme v mírně rozehřáté troubě. ..
INGREDIENCE:600 g čerstvých hub, 4 rohlíky, 4 vejce, 2 cibule, drcený kmín, pepř, sůl, 150 g slaniny, strouhanka, mléko, hladká mouka, rostlinný olej na smažení POSTUP PŘÍPRAVY:Oloupanou cibuli uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Do vývaru z cibule namočíme žemle. Očištěné houby pokrájíme a osmažíme na rozškvařené slanině s mletým kmínem a pepřem. K houbám přidáme vařenou, rozsekanou cibuli, důkladně vyždímané žemle, 3 vejce a dobře promícháme. Je-li směs příliš řídká, přidáme strouhan ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA