INGREDIENCE: 500 g rybího filé, 3 vejce, 1 velká cibule, 2 mrkve, 1/2 celeru, 2 dl rybího vývaru, 1 kg vařené rýže, sůl, pepř, sladká mletá paprika, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájenou cibuli orestujeme dosklovita, přidáme nakrájené rybí filé, orestujeme a před koncem restování posypeme paprikou a zalijeme vývarem. Vložíme na nudličky nakrájenou, ve vývaru povařenu kořenovou zeleninu, sůl a pepř. Směs odstavíme, vmícháme do ní žloutky a studenou uvařenou rýži. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do sm ..
INGREDIENCE: 160 g rýže, sáček mražené zeleniny, 1 cibule, trocha oleje, sůl, 4 vejce, lžička másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zpěníme cibuli, přidáme rýži a trochu ji opražíme, zalijeme dvojnásobným množstvím vody, osolíme, přisypeme zeleninu a asi 20 minut dusíme. Mezitím uděláme na másle míchaná vajíčka a ta pak smícháme s rýží. ..
INGREDIENCE: 15 dkg na kostičky nakrájené vařené šunky, 2 lžíce oleje, 2/3 hrnku na plátečky nakrájených hub, mohou být z konzervy, ale nekyselé! přiměřeně vařené studené rýže (pro přiměřeně lidí, tedy 4-6), 1 lžíce najemno nakrájené zelené cibulky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 zcela ušlehané ale syrové vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji opečte šunku, přidejte houby, po chvíli rýži, cibulku a sojovku. Smažte 10 minut, za usilovného míchání. Vlijte tam vejce a míchejte dál, až se vejce srazí. Pokud to m ..
INGREDIENCE: 400g kuřecích jater, olej, 1 cibule, 100g žampiónů, kari, citrónová šťáva, 300g rýže, rozinky, sůl, kousek bujónové kostky, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí játra odblaníme, nakrájíme na stejně velké kousky, vložíme na drobně nakrájenou, na oleji zpěněnou cibuli, okořeníme kari a dusíme, až játra, přitom je pokapeme několika lžícemi vody. Žampióny nakrájíme na plátky, pokapeme citrónem a dusíme doměkka. Rýži uvaříme ve vodě s přidáním bujónové kostky a solí, měkkou scedíme, přidáme ..
INGREDIENC: 250g rýže, 300g zeleniny (mrkev, hrášek, fazolky, květák, cuketu, lilek), 4 lžíce oleje, 1 cibule, sůl, 150g podušených hub, oregano, česnek, 1 kostka masoxu, 2 vařená vejce, strouhaný sýr.POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži propláchneme horkou vodou a scedíme. Zeleninu nakrájíme nadrobno. Na oleji zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme zeleninu, sůl, podlijeme horkou vodou a 5 minut dusíme. Potom přidáme rýži, houby, koření, na plátky nakrájený česnek, zalijeme vývarem z masoxu, promícháme a dus ..
INGREDIECE: 100 g másla, 4 lžíce zeleného hrášku, 2 mrkve, 2 petržele, kousek celeru, 2 cibule, 4 lžíce kečupu, 320 g rýže, špetka mletého pepře a špetka mleté papriky, sůl, 40 g tvrdého sýra na strouhání.POSTUP PŘÍPRAVY: Kořenovou zeleninu očistíme, opereme, nakrájíme na malé kostičky, podlijeme vodou tak, aby zelenina nebyla úplně potopená, osolíme a dusíme pod pokličkou do měkka. Na másle osmažíme jemně nakrájenou cibulku, přidáme papriku, pepř, vypranou odkapanou rýži, orestujeme a zalijeme ..
INGREDIECE: 240g rýže, lžíce másla do rýže, 1 cibule, špetka soli, 3 dl vody. Vložka do rýže - 100g párků, 40g zeleného hrášku, 1 hlávkový salát, 1 kapie, lžíce másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozpuštěném másle podusíme jemně krájenou cibuli, přidáme vypranou rýži a zalijeme vodou (1 díl + 1 1/2 dílu vody). Zavaříme, osolíme a necháme v troubě asi dvacet minut dusit. Na másle podusíme na kolečka nakrájený párek, čerstvý hrášek, hlávkový salát nakrájený na nudličky a na malé čtverečky nakrájenou červ ..
INGREDIENCE: 80g másla, 20g cibule, l stroužek česneku, 150g šunky, 300g rýže, 200g zeleného hrášku, masový vývar; sůl, mletý pepř; 100g strouhaného čedaru.POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozpuštěné máslo dáme drobně nakrájenou cibuli, česnek, šunku a krátce opečeme. Pak přidáme přebranou propláchnutou rýži, zelený, hrášek, vše zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Hotové rizoto podáváme sypané strouhaným sýrem. ..
INGREDIENCE: 20 g cibule, 4 lžíce oleje, 200 g drůbežího masa, 100 g drůbežích jater, 250 g rýže, 1 lžička sladké papriky sůl, vývar, 100 g zeleného hrášku, 100 g mrkve, 100 g strouhaného čedaru, 1 lžíce petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na malé kousky nakrájené drůbeží maso z játra, dobře je opečeme, přidáme přebranou propláchnutou rýži, papriku, sůl, zalijeme vývarem, zamícháme a přivedeme do varu. Nakonec přidáme zelený hrášek a drobné nakrájenou mr ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Houby nakrájíme na hrubší kousky a udusíme na tuku se soli. Když se z nich voda vydusila, podlijeme je a ještě dusíme. Zvlášť udusíme na cibulce rýži. Když je oboje měkké, smícháme dohromady, popřípadě přidáme na růžičky rozebraný uvařený květák, udušené nakrájené bobule paprik a udušená rajčata. Podáváme sypané strouhaným sýrem. Pro hezký vzhled vyndaváme rýži vypláchnutou sběračkou přímo na talířek. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA