Recepty na xkuchtik.cz

ZELENINA | PIKANTNÍ FAZOLKY

INGREDIENCE: 200 g fazolových lusků (nejlépe mražených), česnek, 3 cibule, 100 g anglické slaniny, 125 g rajského protlaku, 1 dl ostrého kečupu, olej, mletý pepř,sůl, vegeta. POSTUP PŘÍPRAVY: Do kastrolu dáme olej, nakrájenou slaninu, cibuli na kostičky a česnek nakrájený nadrobno. Necháme chvíli podusit, přidáme fazolky a protlak, sůl, pepř, vegetu a dle chuti kečup. Ještě dusíme asi 1/2 hodiny za občasného podlití vodou. Podáváme s chlebem, rýží, výborné jsou ke špagetám, dle chuti sypeme st ..

ZELENINA | KAPUSTA S MASEM A HOUBAMI

INGREDIENCE: 1 kapusta, 2 lžíce na plátky pokrájených hub, 2 lžíce na kostky pokrájené uzeného masa, 1 cibule, 4 vejce, kmín, 50g másla, pepř, 1 snítka libečku, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kapustu uvaříme v osolené vodě se snítkou libečku.Vyjmeme jí, scedíme, necháme okapat a nadrobno nakrájíme. Na másle zpěníme usekanou cibuli, přidáme plátky hub, podusíme, osolíme, okořeníme tlučeným kmínem a vmícháme kostičky masa. Společně osmáhneme, přidáme,přidáme kapustu a dodusíme. Nakonec zalijeme ..

ZELENINA | HRACHOVÉ PLACIČKY

INGREDIENCE: 250 g hrachu, 2 vejce, 50 g strouhanky, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, sladká paprika, 150 g kysaného zelí, olej na smažení. Na obalení: 50 g hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Přebraný hrách namočíme přes noc do studené vody, uvaříme do měkka, scedíme a necháme vychladnout. Hrách semeleme nebo a přidáme vejce, strouhanku, sůl, pepř a utřený česnek. Vše promícháme a tvoříme malé placičky, které obalujeme v mouce a smažíme v oleji. Podáváme se studným kysaným zelím. ..

ZELENINA | LEČO

INGREDIENCE: 500 g paprikových lusků, 50 g rajčat, 75 g cibule, sůl, mletý pepř, 10 vajec, 100 g tuku. POSTUP PŘÍPRAVY: Na dávce tuku osmažíme do růžova drobně krájenou cibulku, přidáme očištěnou, omytou a na nudličky nakrájenou papriku, na kolečka krájená omytá rajčata, sůl, pepř a dusíme ve vlastní šťávě. Při dušení, je-li potřeba, můžeme přidat trochu horké vody nebo vývaru z masa, aby se paprikové lusky lépe udusily do měkka. Do tuku vydušenou zeleninu zalijeme rozšlehanými vejci a za voln ..

ZELENINA | JAK SPRÁVNĚ VAŘIT ZELENINU

POSTUP PŘÍPRAVY: Zeleninu uvařím hned, jakmile jí sklidíme nebo koupíme – i když jí budeme jíst až další dny. Zeleninu nakrájíme na kousky, čím je zelenina tužší, tím ji nakrájíme menší. Uvedeme vodu do varu asi 3 l vody s lžičkou soli. Zeleninu dáváme do vody po částech, aby voda stále vřela. Podle tuhosti zeleniny vaříme jen několik sekund nebo několik minut. Zelenina je uvařená je-li sklovitá nebo podle chuti více či méně křupavá. Ihned vmícháme máslo a podáváme. Můžeme též zeleninu hned ochl ..

ZELENINA | KVĚTÁK SE SLANINOU.

POSTUP PŘÍPRAVY: Dáme rozpustit slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme drobně sekanou cibulku a napolo uvařený květák rozdělený na růžičky. Osolíme a osmažíme. Na talíři je  posypeme jemně nasekanou petrželkou, pažitkou nebo koprem. ..

ZELENINA | ZAPÉKANÉ CUKETY S RAJČATY

INGREDIENCE:  2 cukety nakrájené na plátky, sůl, pepř, 3–4 větší rajčata nakrájená na plátky, nasekaný tymián. Bílá omáčka: 60 g másla, 60 g hl. mouky, 300 ml mléka, špetka muškátového oříšku, 3 lžíce zakysané smetany, 250 g eidamu. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené cukety narovnáme na dno ohnivzdorné mísy. Osolíme a opepříme. Na cukety poklademe vrstvu rajčat, okořeníme a posypeme nastrouhaným sýrem. Takto pokračujeme do spotřebování surovin. Bílá omáčka: Rozpustíme v kastrolku máslo. Přid ..

ZELENINA | ZELNÁ ROLÁDA (masové závitky)

INGREDIENCE: 250 ml mléka, 50 g dlouhozrnné rýže, po 150 g hovězího, vepřového a skopového masa, 30 g špeku, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 30 g másla, 3 polévkové lžíce nasekané petrželky, 1/2 čajové lžičky oregana, 2 žloutky, špetka soli, čerstvě mletý pepř, 12 až 18 plátků nejlépe čínského zelí, 250 ml masového vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Mléko svařte s 1/8 l vody, rýži ve směsi na mírném plameni uvařte (asi 20 min.). Maso i špek rozemelte. Cibuli a česnek nakrájejte, v 10 g másla lehce osmažte ..

ZELENINA | KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY

INGREDIENCE: 1 středně velká kapusta, sůl, 20 g másla, 150 g housky, 1/16 l mléka, 2 vejce, 4 zrnka tlučeného pepře, 60 g vařeného uzeného masa, 30 g cibule, 150 g strouhanky dovnitř, 2 vejce a strouhanka na obalení, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustu zbavíme zvadlých listů, spaříme ji a pak vložíme do čisté a vařící osolené vody. Uvaříme doměkka a dáme na síto dobře okapat. Potom kapustu jemně usekáme nebo umeleme na masovém strojku. V míse si umícháme máslo se solí, přidáme vejce, v ml ..

ZELENINA | CUKEŤÁKY

INGRDIÁENCE: 600 g cukety, 2 celá vejce, 3 větší brambory, 150 g polohrubé mouky, majoránka, sůl, česnek podle chuti. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou cuketu si rozdělíme na menší kousky, a pokud má malá semínka, můžeme ji nastrouhat celou. Pokud je však už cuketa větší a má semínka velká, tak celý vnitřek i se semínky lžící vydlabeme a nastrouháme pouze tvrdý kraj, který nám zbude. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme brambory, které také nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme celá vej ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz