INGREDIENCE: 300 g vepřových škvarků, 2 vejce, 2 lžíce strouhanky, 2 stroužky česneku drcený kmín, sůl, zelená petrželka, cibulka a paprika na ozdobu.POSTUP PŘÍPRAVY: Škvarky semeleme spolu s česnekem. Vmícháme strouhanku, vařená jemně nasekaná vejce, dochutíme drceným kmínem, sekanou petrželkou a soli. Mažeme na plátky černého chleba a zdobíme plátkem cibule a červené papriky. ..
INGREDIENCE: 300g brambor vařených ve slupce, sůl, pepř, drcený kmín, 2 cibule, 2 sterilované okurky, 2 stroužky česneku, 1 lžička pálivé papriky, 2 lžíce kečupu, 2 žloutky1 lžíce kremžské hořčice, 1 lžíce sójové omáčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Vychladlé vařené brambory oloupeme, nastrouháme , smícháme se solí, kmínem, pepřem, nakrájenou cibulí, nasekanými okurkami, prolisovaným česnekem a hořčicí. Přidáme pálivou papriku, kečup, žloutky a pokapeme sójovou omáčkou. Směs promícháme a natíráme na opečené ..
INGREDIENCE: 250 g měkkého tvarohu, 60 g másla, asi 2 dl biokysu, sůl, 3 stroužky česneku, hrst jader vlašských ořechu, petrželka nebo kopr.POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo utřeme do pěny, přidáme prolisovaný tvaroh, česnek utřený se solí, nadrobno rozsekané ořechy a za postupného přilévání biokysu vyšleháme pomazánku. Nakonec vmícháme jemně nakrájenou zelenou nať. Mažeme na chléb i na bílé pečivo. ..
INGREDIENCE: 250g měkkého tvarohu, 60 g másla, asi 2 dl biokysu, sůl, 3 str. česneku, kmín, pažitka.POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo utřeme, přidáme prolisovaný tvaroh, česnek utřený se solí, drcený kmín a za postupného přilévání biokysu vyšleháme hladkou pomazánku. Nakonec vmícháme pažitku. Mažeme na chléb nebo podáváme k bramborům na loupačku. Je vhodná i k plnění rajčat a paprik ..
INGREDIENCE: 1 středně velký celer, 250g tvrdého sýra, 100g salámu, 1 majolka.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný celer jemně nastrouháme a zakapeme citr. šťávou aby nezhnědl. Nastrouháme sýr a sálám a vše promícháme s majolkou. Ochutíme pepřem i solí podle chuti a necháme uležet. ..
INGREDIENCE: 100g sušených hub, 1 cibule, olej, trochu octa, sůl.POSTUP PŘPRAVY: Houby povaříme půl hodiny na mírném ohni, pomeleme, přidáme k ním cibulku osmaženou na oleji, lžičku oleje a octa a dobře promícháme. ..
INGREDIENCE: 100 g nivy, 50g másla, 1/2 dl šlehačky.POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo ušleháme do pěny, přidáme třenou nivu a šlehačku a promícháme. ..
INGREDIENCE: 6 vajec uvařených natvrdo, 3 lžíce strouhaného křenu, 1 jablko, 50g šunkového salámu, sůl, 1 bílý jogurt, petrželová nať.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce, křen a jablko jemně nastrouháme, salám nakrájíme nadrobno, osolíme a lehce vmícháme jogurt. Necháme chvíli uležet, potřeme silnější vrstvou plátky veky a petrželkou. ..
INGREDIENCE: 2 šálky studeně pečeně zvěřiny (jelení, srnčí nebo divokého králíka), 1 šálku nadrobno nakrájené cibule, 1 lžička hořčice, sů1 a pepř, 2 vejce, 5-10 dkg másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Na masovém mlýnku umeleme studenou pečenou zvěřinu, přidáme nakrájenou cibuli, hořčici, osolíme, opepříme, důkladně promícháme, přidáme syrová vejce a ještě chvíli mícháme. Do vymazaného pekáčku vložíme připravenou směs a opečeme do zlatohněda. ..
INGREDIENCE: Krabička sardinek v oleji, 250 g tvarohu, lžíce citrónové šťávy, sůl, středně velká cibule.POSTUP PŘÍPRAVY: Sardinky i s olejem rozmačkáme vidličkou, silnější kosti odstraníme a smícháme s tvarohem na jemnou pomazánku. Ochutíme ji citrónovou šťávou, osolíme a smícháme s jemně pokrájenou cibulí: Podáváme s tmavým chlebem. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA