INGREDIENCE: 4 silné plátky vařené šunky, 4 stejné plátky sýra, 1 kyselé jablko, 20g mouky, sůl, paprika, 20g strouhaného sýra, 2 lžíce rajského protlaku, 150g oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Jablko oloupeme, zbavíme jaderníku a pokrájíme na tenké plátky. Každý kroužek položíme na plátek sýra a přikryjeme šunkou. Z mouky, vajec, soli, papriky, strouhaného sýra a rajského protlaku si připravíme těstíčko. Nyní plátky spojíme, pomoučíme, obalíme v těstíčku a smažíme na oleji. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Ze šunky ukrojíme silnější plát a opečeme jej na pánvi na másle po obou stranách, anebo na rožni. Takto opečenou šunku obkládáme velkými sušenými povařenými a vychladlými švestkami, které vypeckujeme a plníme pečenými prolisovanými husími játry. Švestky sypeme sekanými praženými mandlemi. Jako přílohu podáváme smažené hranolky. Zdobíme hlávkovým salátem. ..
INGREDIENCE: 2000g kachny, 400g banánů, 400g bílého chleba, 1 citrón, 50g jader vlašských ořechů.POSTUP PŘÍPRAVY: Z upečené kachny vyřízneme prsíčka a necháme je vychladnout. Zbylé maso obereme z kostí a umeleme asi s 5 banány. Tuto směs promícháme se šťávou, kterou jsme získali při pečení, ale bez tuku. Dochutíme ji citrónovou šťávou. Nyní osmažíme krajíčky bílého chleba po obou stranách na kachním sádle, potřeme je směsí, obložíme řezy z kachních prsíček a nakonec posypeme nasekanými jádry vla ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle se sardelovou pastou odusíme na plátky nakrájené kapří mlíčí s přidáním citrónové šťávy. Horké klademe na osmažený černý chléb, sypeme strouhaným parmazánem a pokapeme rozpuštěným máslem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný a odblaněný mozeček povaříme ve slané a kyselé vodě. Vychladlý nakrájíme na silnější plátky po délce mozečku, osolíme a obalíme v hladké mouce a pečeme na másle po obou stranách. Na osmažené krajíčky bílého chleba klademe plátky šunky, mozečku, přelijeme zbylým máslem a obložíme sladkokyselou okurkou, nakládanými hříbky a oloupanými opečenými rajskými jablíčky. ..
INGREDIENCE: 8 zelených paprik, 400g tvrdého sýra, 2 žloutky, 1/4 l kyselé smetany, 30g másla, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Velké zelené. papriky umyjeme a opatrně vyřízneme semeník. Ze strouhaného sýra, žloutků a soli připravíme směs, kterou dochutíme, naplníme papriky, vložíme do vymaštěné ohnivzdorné nádoby, zalijeme smetanou a zapečeme. ..
INGREDIENCE: 300g tvrdého sýra, 8 listů kapusty, 50g mouky, sůl, 2 vejce, 50g strouhanky, 150g oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustové listy povaříme, scedíme a položíme na vál. Tvrdší části trochu naklepeme. Sýr pokrájíme, položíme na listy, které zatížíme. Každý závitek obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Rychle smažíme, aby sýr nevytekl. ..
INGREDIENCE: 1 chlebíčková veka, 200 g sardelového másla, 600g sýra Přimda nebo Eidam, pepř.POSTUP PŘÍRAVY: Chlebíčkovou veku nakrájíme na plátky, každý potřeme sardelovým máslem a opečeme v horké troubě nebo pod grilem dozlatova. Hotové rozdělíme na porce nebo upravíme na oválnou mísu na stůl. Sýr necháme natavit, až bublá, a potom ho oškrabujeme na jednotlivé topinky, opepříme a podáváme. Doplníme chutným salátem, zelným, zeleninovým, mandarinkovým apod. ..
INGREDIENCE: 1 telecí noha, 1 vepřová noha, 50dkg vepřových kůží, 15dkg hovězí kližky, 5 l vody, sůl, 10dkg cibule, 10dkg kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel),15 zrn celého pepře, 3 zrna nového koření, bobkový list, tymián, citrónová kůra, 1/4 l octa, 3 bílky.POSTUP PŘÍPRAVY: Rozsekanou telecí nohu, vepřovou nohu, vepřové kůžičky a hovězí kližku opereme, zalijeme studenou vodou a zvolna vaříme 2 hodiny. Pak přidáme zeleninu, sůl, koření, kousek citrónové kůry, na kolečka nakrájenou cibuli a ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA