Recepty na xkuchtik.cz

PŘEDKRMY | JABLKA SE ŠUNKOU A SÝREM.

INGREDIENCE: 4 silné plátky vařené šunky, 4 stejné plátky sýra, 1 kyselé jablko, 20g mouky, sůl, paprika, 20g strouhaného sýra, 2 lžíce rajského protlaku, 150g oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Jablko oloupeme, zbavíme jaderníku a pokrájíme na tenké plátky. Každý kroužek položíme na plátek sýra a přikryjeme šunkou. Z mouky, vajec, soli, papriky, strouhaného sýra a rajského protlaku si připravíme těstíčko. Nyní plátky spojíme, pomoučíme, obalíme v těstíčku a smažíme na oleji. ..

PŘEDKRMY | MARIÁNSKOLÁZEŇSKÁ ŠUNKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Ze šunky ukrojíme silnější plát a opečeme jej na pánvi na másle po obou stranách, anebo na rožni. Takto opečenou šunku obkládáme velkými sušenými povařenými a vychladlými švestkami, které vypeckujeme a plníme pečenými prolisovanými husími játry. Švestky sypeme sekanými praženými mandlemi. Jako přílohu podáváme smažené hranolky. Zdobíme hlávkovým salátem. ..

PŘEDKRMY | KACHNÍ CHLEBÍČKY DE LUXE.

INGREDIENCE: 2000g kachny, 400g banánů, 400g bílého chleba, 1 citrón, 50g jader vlašských ořechů.POSTUP PŘÍPRAVY: Z upečené kachny vyřízneme prsíčka a necháme je vychladnout. Zbylé maso obereme z kostí a umeleme asi s 5 banány. Tuto směs promícháme se šťávou, kterou jsme získali při pečení, ale bez tuku. Dochutíme ji citrónovou šťávou. Nyní osmažíme krajíčky bílého chleba po obou stranách na kachním sádle, potřeme je směsí, obložíme řezy z kachních prsíček a nakonec posypeme nasekanými jádry vla ..

PŘEDKRMY | PLNĚNÝ HUSÍ KRK.

INGREDIENC ..

PŘEDKRMY | TOPINKY S KAPŘIM MLÍČÍM.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle se sardelovou pastou odusíme na plátky nakrájené kapří mlíčí s přidáním citrónové šťávy. Horké klademe na osmažený černý chléb, sypeme strouhaným parmazánem a pokapeme rozpuštěným máslem. ..

PŘEDKRMY | TOPINKY S MOZEČKEM.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný a odblaněný mozeček povaříme ve slané a kyselé vodě. Vychladlý nakrájíme na silnější plátky po délce mozečku, osolíme a obalíme v hladké mouce a pečeme na másle po obou stranách. Na osmažené krajíčky bílého chleba klademe plátky šunky, mozečku, přelijeme zbylým máslem a obložíme sladkokyselou okurkou, nakládanými hříbky a oloupanými opečenými rajskými jablíčky. ..

PŘEDKRMY | PLNĚNÉ PAPRIKY SE SÝREM.

INGREDIENCE: 8 zelených paprik, 400g tvrdého sýra, 2 žloutky, 1/4 l kyselé smetany, 30g másla, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Velké zelené. papriky umyjeme a opatrně vyřízneme semeník. Ze strouhaného sýra, žloutků a soli připravíme směs, kterou dochutíme, naplníme papriky, vložíme do vymaštěné ohnivzdorné nádoby, zalijeme smetanou a zapečeme. ..

PŘEDKRMY | KAPUSTOVÉ ZÁVITKY SE SÝREM.

INGREDIENCE: 300g tvrdého sýra, 8 listů kapusty, 50g mouky, sůl, 2 vejce, 50g strouhanky, 150g oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustové listy povaříme, scedíme a položíme na vál. Tvrdší části trochu naklepeme. Sýr pokrájíme, položíme na listy, které zatížíme. Každý závitek obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Rychle smažíme, aby sýr nevytekl. ..

PŘEDKRMY | RACLETTE SE SARDELKOU.

INGREDIENCE: 1 chlebíčková veka, 200 g sardelového másla, 600g sýra Přimda nebo Eidam, pepř.POSTUP PŘÍRAVY: Chlebíčkovou veku nakrájíme na plátky, každý potřeme sardelovým máslem a opečeme v horké troubě nebo pod grilem dozlatova. Hotové rozdělíme na porce nebo upravíme na oválnou mísu na stůl. Sýr necháme natavit, až bublá, a potom ho oškrabujeme na jednotlivé topinky, opepříme a podáváme. Doplníme chutným salátem, zelným, zeleninovým, mandarinkovým apod. ..

PŘEDKRMY | ASPIK.

INGREDIENCE: 1 telecí noha, 1 vepřová noha, 50dkg vepřových kůží, 15dkg hovězí kližky, 5 l vody, sůl, 10dkg cibule, 10dkg kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel),15 zrn celého pepře, 3 zrna nového koření, bobkový list, tymián, citrónová kůra, 1/4 l octa, 3 bílky.POSTUP PŘÍPRAVY: Rozsekanou telecí nohu, vepřovou nohu, vepřové kůžičky a hovězí kližku opereme, zalijeme studenou vodou a zvolna vaříme 2 hodiny. Pak přidáme zeleninu, sůl, koření, kousek citrónové kůry, na kolečka nakrájenou cibuli a ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz