INGREDIENCE: 1 hlávky zelí, 500 g vařených brambor, 80 g sádla, kousek uzené pečeně, 40 hladké mouky, 2 lžíce sekaného libečku, kmín, 1 lžička octa, 2 žloutky, sů1. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné zelí pokrájíme na nudličky a prosolíme. Vmícháme nasekaný libeček, promícháme a necháme odležet. Oloupané vařené brambory nakrájíme na kostky, dáme do hrnce, přidáme připravené zelí a zalijeme vodou. Vaříme doměkka. Ze sádla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme vodou slitou z brambor, a dohladka v ..
INGREDIENCE: Základní těsto na pizzu I až VIII, l malá konzerva žampionů, 6 rajčat, 2 natvrdo vařená vejce, 2 papriky, kečup, sardelová pasta podle chuti, oregano, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto položíme na vymazaný plech a povrch potřeme Polejem, sardelovou pastou a kečupem. Potom poklademe plátky rajčat a vajec, proužky paprik a pokrájenými l žampiony. Osolíme a posypeme oreganem a dáme péci. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 3,5 l vody, 7 dl octa, 1,2 kg cukru, 2 balíčky přípravku Deko, malou hrst, nového koření, malou hrst celého pepře, a přidávám ještě trochu hořčicového semínka. Mám to vyzkoušené a snachy říkají že to je dobré. ..
INGREDIENCE: l kg zralých broskví, 350 g cukru, 3 dl koňaku (nebo rumu) POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté broskve vhodíme postupně do vařící vody, hned je vyjmeme a sloupneme. Nepůlíme je. Naskládáme do větší sklenice, prosypeme cukrem a zalijeme alkoholem. Uzavřeme a každý den obracíme, aby se cukr rozpustil. Pak sklenici s broskvemi uložíme do chladnější a temné místnosti (nejlépe do komory) a necháme v klidu do Vánoc. Na Vánoce jsou lákavým dezertem buď se šlehačkou, nebo jako součást ovocných salátů ..
INGREDIENCE: 5 kg vyzrálých vypeckovaných švestek, l kg cukru, 3 lžíce octa, l lžička skořice, 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku, sklenka rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Vypeckované švestky semeleme na masovém strojku nebo je rozmixujeme, vlijeme do mísy nebo do širokého kastrole, zasypeme cukrem, pokapeme octem a přikryjeme poklicí nebo utěrkou. Dáme je na tři dny do studeného sklepa nebo do chladničky a občas jimi zamícháme. Před tepelnou úpravou přidáme skořici a hřebíček a na mírném ohni za častého pr ..
INGREDIENCE: 1a1/2 kg očištěné cukety, 1a1/2 dcl oleje, 1/2kg cibule, 1/2dcl sojové omáčky, 8dkg Vegety, 1 velký protlak, 1/2 lžičky chilli, 3/4 lžičky zázvoru, bobkový list, 10 stroužků česneku vylisovat.POSTUP PŘÍPRAVY: Cukety nastrouháme,přidáme přísady, kromě rajského protlaku. Dusíme asi 20 minut.Přidáme rajský protlak a dusíme 5 minut. Dáme do skleniček a 10 minut sterilizujeme. ..
INGREDIENCE: l kg borůvek, l dl vody, 500 g pískového cukru, 1/2 lžičky kyseliny citrónové, l balíček Pektogelu. POSTUP PŘÍPRAVY: Borůvky vsypeme do širšího kastrole, podlijeme vodou a za občasného promíchání rozvaříme. Přidáme cukr, opět přivedeme k varu, povaříme, přidáme Pektogel, kyselinu citrónovou a špetku Sorbanu proti plísni. Horkou, tekutou marmeládu vlijeme do skleniček, dobře zavíčkujeme, obrátíme, aby se vysterilovala víčka, a necháme částečně vychladnout. Pak obrátíme a uklidíme ..
INGREDIENCE: 2 l vody, 4 větší brambory, 1 cibule, sůl, kmín, 150g kysaného zelí, 1 pár klobásy, 40 hladké mouky, 40 g tuku, sl. paprika, chléb. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky Připravené brambory a kmín dáme do osolené vody a uvaříme je. Okapané zelí překrájíme, klobásu nakrájíme na kolečka. Z mouky a tuku připravíme jíšku a vmícháme do ní papriku. K poloměkkým bramborám přidáme kysané zeli. Polévku zahustíme jíškou, doplníme ji nakrájenou klobásou a povař ..
INGREDIENCE: 300 g zadního hovězího (kližky), 300 g vepřového plecka, 60 g tuku, 300–400 g cibule, 1 střední zelená paprika, 2 rajčata, 2 až 3 lžíce hladké mouky, 1 větší stroužek česneku, trochu mletého kmínu, vrchovatá lžička sladké mleté papriky, pepř, hovězí vývar nebovývar z 1/2–3/4 kostky masoxu, 2 špetky soli, 1–2 lžíce kečupu (rajského protlaku). POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí a vepřové maso pokrájíme na větší kostky. Na rozeh ..
INGREDIENCE: 1 kg zelených rajčat,1 kg cibule, 500 g mrkve, 1 menší květák, 10 červených paprik, 1 menší hlávka bílého zelí, l malá hlávka červeného zelí, l kg okurek nebo oloupaných a semeníků zbavených cuket, 2 lžíce soli. Nálev: připravený podle návodu na sáčku Deko, 1/2 l oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechnu zeleninu dobře omyjeme, vadné části vykrájíme a rajčata nakrájíme na osminky, cibuli nasekáme najemno, mrkev nahrubo nastrouháme, květák rozebereme na růžičky a košťály nastrouháme, pa ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA