INGREDIENCE: 1 králičí předek, 300 g vepřového bůčku, 1 játra z králíka, 200 g slaniny, 1 cibule, 2 vejce, 2 žemle, 1 lžička koňaku, paštikové koření, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na kousku slaniny zpěníme cibuli a potom na ní udusíme maso z králíka. Měkké maso umeleme se syrovým vepřovým masem a se syrovými játry Ke směsi přidáme namočené a vymačkané žemle, vejce, koňak, koření a sul. Dobře promícháme. Zbylou slaninou vyložíme tvořítko. Naplníme směsí, uzavřeme a vaříme hodinu až hodinu a půl. ..
INGREDIENCE: 1 králičí předek, 300 g vepřového bůčku, 1 játra z králíka, 200 g slaniny, 1 cibule, 2 vejce, 2 žemle, 1 lžička koňaku, paštikové koření, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na kousku slaniny zpěníme cibuli a potom na ní udusíme maso z králíka. Měkké maso umeleme se syrovým vepřovým masem a se syrovými játry Ke směsi přidáme namočené a vymačkané žemle, vejce, koňak, koření a sul. Dobře promícháme. Zbylou slaninou vyložíme tvořítko. Naplníme směsí, uzavřeme a vaříme hodinu až hodinu a půl. ..
INGREDIENCE: l velká cibule, 4 natvrdo vařená vejce, 150 g salámu, lžička hořčice, olej, citrónová šťáva, majolka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibulku zpěníme na oleji, přidáme vařené žloutky, na kostičky nakrájené bílky, nadrobno nakrájený salám, zamícháme hořčici, majolku a podle chuti citrónovou šťávou. ..
INGREDIENCE: 200 g polohrubé mouky, 100 g cukru, 100 g rostlinného tuku (Hera), 3 žloutky, citrónová kůra. Náplň: 1/2 l mléka, l banánový pudink, 3 lžíce cukru, 3 banány. Na povrch: 2 vejce, 2 lžíce cukru, 2 lžíce polohrubé mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, cukru, tuku, žloutků a citrónové kůry vypracujeme těsto, vložíme do mikrotenového sáčku a dáme do chladničky asi na l hodinu odležet. Mezitím si z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink a necháme ho zchladit. Banány rozmixujeme ..
INGREDIENCE: 500 g zelených fazolových lusků, 1 jogurt, 2 rajčata, kopr, 2 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 80 g másla, pepř, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazolové lusky zbavíme vláken, opereme, pokrájíme a povaříme doměkka. Usekanou cibuli osmahneme na másle, zasypeme moukou, zasmahneme a přidáme k polévce. Před dokončením vložíme omytá rajčata pokrájená na kolečka a nasekaný kopr. Osolíme, opepříme a zjemníme ušlehaným jogurtem. Porce na talířích ozdobíme petrželkou. ..
INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, 60 g másla, 1 l bílého vína, 40 g strouhaného sýra, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Naklepané kotlety nařízneme u kosti a na okrajích, aby se nekroutily. Osolíme je a na másle dozlatova opečeme. Pak zalijeme vínem a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme strouhaným sýrem a povaříme. Přeléváme přes porce masa na talířích. Podáváme s rýží. ..
INGREDIENCE: 500 g polohrubé mouky, l lžička soli, l vejce a l žloutek, kvásek z 2 dl mléka, l kostka droždí (42g), 1/2 lžičky cukru, tuk na smažení. Náplň: 300 g mletého masa, 100 g měkkého salámu, l cibule, l stroužek česneku, petrželka nebo pažitka, sůl, pepř, tuk. POSTUP PŘÍPRAVY: Z droždí, vlažného mléka, cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek. Vlijeme ho do mouky, v níž jsme rozmíchali sůl, přidáme vejce a žloutek a vypracujeme hustší hladké těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme asi ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Ze 3 vajec, 2 lžic vody a potřebné mouky s udělá nudlové těsto, vyválí nepříliš tence, a když oschne, nakrájejí se větší flíčky, které se uvaří v polévce z uzeného masa nebo ve slané vodě. Asi 300 g vařeného uzeného masa se nakrájí na kostky, zamíchá do flíčků, dle potřeby přisolí a vše se dá do máslem vymazaného pekáče. Asi ve ¼ l mléka se rozkvedlají 2 vejce, vlije se to na flíčky, pokladou se kousky másla nebo slaniny a v troubě do zlatova upekou ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Z ½ l mléka odleje se trochu do šálku a ostatní se dá vařit s kostkou cukru. Ve studeném mléce rozkvedlá se asi lžíce mouky, vleje do vařícího mléka a za stálého míchání povaří. Osolí se dle potřeby, nakonec se vmíchá jemně strouhaný křen a omáčka se hned podává. Hodí se k hovězímu masu. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Štika se stáhne z kůže, osolí a peče na másle se sekanou zelenou petrželkou. Podleje se polévkou a kyselou smetanou, ke konci se posype strouhaným parmezánem a dopeče. Podává se obložená brambory, s omáčkou zvlášť v omáčníku. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA