Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA PAŠTIKY | PAŠTIKA Z KRÁLÍKA

INGREDIENCE: 1 králičí předek, 300 g vepřového bůčku, 1 játra z králíka, 200 g slaniny, 1 cibule, 2 vejce, 2 žemle, 1 lžička koňaku, paštikové koření, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na kousku slaniny zpěníme cibuli a potom na ní udusíme maso z králíka. Měkké maso umeleme se syrovým vepřovým masem a se syrovými játry Ke směsi přidáme namočené a vymačkané žemle, vejce, koňak, koření a sul. Dobře promícháme. Zbylou slaninou vyložíme tvořítko. Naplníme směsí, uzavřeme a vaříme hodinu až hodinu a půl. ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | PAŠTIKA Z KRÁLÍKA

INGREDIENCE: 1 králičí předek, 300 g vepřového bůčku, 1 játra z králíka, 200 g slaniny, 1 cibule, 2 vejce, 2 žemle, 1 lžička koňaku, paštikové koření, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na kousku slaniny zpěníme cibuli a potom na ní udusíme maso z králíka. Měkké maso umeleme se syrovým vepřovým masem a se syrovými játry Ke směsi přidáme namočené a vymačkané žemle, vejce, koňak, koření a sul. Dobře promícháme. Zbylou slaninou vyložíme tvořítko. Naplníme směsí, uzavřeme a vaříme hodinu až hodinu a půl. ..

POMAZÁNKY | CIBULOVÁ VAJEČNÁ POMAZÁNKA

INGREDIENCE: l velká cibule, 4 natvrdo vařená vejce, 150 g salámu, lžička hořčice, olej, citrónová šťáva, majolka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibulku zpěníme na oleji, přidáme vařené žloutky, na kostičky nakrájené bílky, nadrobno nakrájený salám, zamícháme hořčici, majolku a podle chuti citrónovou šťávou. ..

MOUČNÍKY DORTY | BANÁNOVÝ DORT

INGREDIENCE: 200 g polohrubé mouky, 100 g cukru, 100 g rostlinného tuku (Hera), 3 žloutky, citrónová kůra. Náplň: 1/2 l mléka, l banánový pudink, 3 lžíce cukru, 3 banány. Na povrch: 2 vejce, 2 lžíce cukru, 2 lžíce polohrubé mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, cukru, tuku, žloutků a citrónové kůry vypracujeme těsto, vložíme do mikrotenového sáčku a dáme do chladničky asi na l hodinu odležet. Mezitím si z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink a necháme ho zchladit. Banány rozmixujeme ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | BULHARSKÁ ZELENINOVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 500 g zelených fazolových lusků, 1 jogurt, 2 rajčata, kopr, 2 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 80 g másla, pepř, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazolové lusky zbavíme vláken, opereme, pokrájíme a povaříme doměkka. Usekanou cibuli osmahneme na másle, zasypeme moukou, zasmahneme a přidáme k polévce. Před dokončením vložíme omytá rajčata pokrájená na kolečka a nasekaný kopr. Osolíme, opepříme a zjemníme ušlehaným jogurtem. Porce na talířích ozdobíme petrželkou. ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | KOTLETY NA VÍNĚ SE STROUHANÝM SÝREM

INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, 60 g másla, 1 l bílého vína, 40 g strouhaného sýra, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Naklepané kotlety nařízneme u kosti a na okrajích, aby se nekroutily. Osolíme je a na másle dozlatova opečeme. Pak zalijeme vínem a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme strouhaným sýrem a povaříme. Přeléváme přes porce masa na talířích. Podáváme s rýží. ..

MOUČNÍKY SLANÉ | PIROŽKY

INGREDIENCE: 500 g polohrubé mouky, l lžička soli, l vejce a l žloutek, kvásek z 2 dl mléka, l kostka droždí (42g), 1/2 lžičky cukru, tuk na smažení. Náplň: 300 g mletého masa, 100 g měkkého salámu, l cibule, l stroužek česneku, petrželka nebo pažitka, sůl, pepř, tuk. POSTUP PŘÍPRAVY: Z droždí, vlažného mléka, cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek. Vlijeme ho do mouky, v níž jsme rozmíchali sůl, přidáme vejce a žloutek a vypracujeme hustší hladké těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme asi ..

STARÉ RECEPY | FLÍČKY S UZENÝM MASEM (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Ze 3 vajec, 2 lžic vody a potřebné mouky s udělá nudlové těsto, vyválí nepříliš tence, a když oschne, nakrájejí se větší flíčky, které se uvaří v polévce z uzeného masa nebo ve slané vodě. Asi 300 g vařeného uzeného masa se nakrájí na kostky, zamíchá do flíčků, dle potřeby přisolí a vše se dá do máslem vymazaného pekáče. Asi ve ¼ l mléka se rozkvedlají 2 vejce, vlije se to na flíčky, pokladou se kousky másla nebo slaniny a v troubě do zlatova upekou ..

STARÉ RECEPY | KŘENOVÁ OMÁČKA MLÉČNÁ (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: Z ½ l mléka odleje se trochu do šálku a ostatní se dá vařit s kostkou cukru. Ve studeném mléce rozkvedlá se asi lžíce mouky, vleje do vařícího mléka a za stálého míchání povaří. Osolí se dle potřeby, nakonec se vmíchá jemně strouhaný křen a omáčka se hned podává. Hodí se k hovězímu masu. ..

STARÉ RECEPY | PEČENÁ ŠTIKA SE SMETANOU (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: Štika se stáhne z kůže, osolí a peče na másle se sekanou zelenou petrželkou. Podleje se polévkou a kyselou smetanou, ke konci se posype strouhaným parmezánem a dopeče. Podává se obložená brambory, s omáčkou zvlášť v omáčníku. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz