POSTUP PŘÍPRAVY: Kapusta se nakrájí na jemné nudličky, opaří, udusí na másle, zaleje se polévkou z kostí nebo zeleninovou vodou, zahustí světlejší jíškou, osolí, přidá se trochu se solí utřeného česneku, pepře a nechá povařit. Podává se k ní osmažená houska pokrájená na kostičky. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Králičí zadek se protáhne slaninou, osolí a dá na omastek se zapěněnou cibulkou napřed dusit a pak v troubě dopéci. Králičí játra (nebo vepřová) se usekají nebo uškrábou, udusí neosolené na trošce omastku, okoření špetkou pepře a nového koření, zapráší moukou a přidají do procezené omáčky, která se ještě dobře povaří. K tomu brambory a nějaký zeleninový salát. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Asi stejné množství kapusty, mrkve, brukve (kedlubnu), květáku a celeru se pokrájí na malé kostky. Přidá zelený hrášek a vše dusí na másle s čerstvými pokrájenými hříbky nebo žampiony do měkka. Smíchá se s přiměřeným množstvím dušené rýže nebo krupek, přidá dle libosti trochu strouhaného parmezánu a dobře promíchá. Čajový šálek se vypláchne studenou vodou, část směsi se do něj vtlačí, vyklopí na mísu tolikrát, kolik je osob. Podává se s chlebem a zvlášť v omá ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Z 3 žloutků, ¼ l kyselé smetany a krupičkové mouky dle potřeby se zadělá těsto asi jako na houskové knedlíky. Osolí se, dobře vypracuje, pak se přidá z 3 bílků sníh, lehce vmíchá a těsto se vleje do suchého vyššího kastrolu, postaveného ve větším kastrole s vařící vodou, přikryje pokličkou a vaří, až špičaté dřívko, vpíchnuté do těsta, zůstane suché a nelepí. Lžící se vykrajují noky velikosti menších vajíček, dávají do kastrolu s rozpuštěným máslem, v němž ..
INGREDIENCE: 800 g libové vepřové plece s kůží, sůl, pepř, 1 lžička mletého kmínu, 1 mrkev, 1 menší pórek, 50 g celeru, 1/2 svazku petrželky, 1 malá cibule, 200 ml vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme a osušíme. Kůži nakrájíme na kosočtverce do hloubky asi 1 cm. Hodně osolíme, opepříme, posypeme kmínem a vložíme do pekáče kůží nahoru. Pečeme, dokud kůže není křupavá. Mezitím zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme nahrubo. Petrželku omyjeme a nasekáme. Asi po půlhodině pečení přidáme zelenin ..
INGREDIENCE: 600 g mraženého lístkového těsta, 340 g kukuřice z konzervy, l konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, dvě natvrdo vařená vejce, l syrové vejce, jeden svazek kopru, sůl, mletá sladká paprika, l lžíce vody, mouka na posypání pracovní plochy, eventuálně papír na pečení. POSTUP PŘÍPRAVY: Lístkové těsto necháme rozmrazit. Maso z tuňáka jemně posekáme a smícháme s Okapanou kukuřicí. Vajíčka uvařená natvrdo nakrájíme na drobné kousky, kopr pokrájíme najemno. Vše smícháme a dochutíme solí a p ..
INGREDIENCE: 3 lžíce oleje, 4 cibule na kolečka, 2,5cm zázvorového kořene, 3 mrkve na kolečka,1 červená paprika na tenké nudličky, 1 žlutá paprika na nudličky, 4 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce sherry, 4 kuřecí prsíčka na proužky, 125 ml vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Na pánvi rozpálíme 1 lžíci oleje, přidáme cibuli a nakrájený zázvor a 1 min. mícháme a smažíme. Rozpálíme i zbylý olej, přidáme mrkev, papriky a 2 - 3 minuty zprudka smažíme - nepřestáváme míchat. Přelijeme sójovou omáčkou, she ..
INGREDIENCE: 8 zelných listů, 2 párky, sůl, 2 vejce, hladká mouka, strouhanka, rostlinný olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelné listy opláchneme a spaříme ve vroucí osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Na každý list položíme polovinu párku a zavineme. Obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Osmažíme na oleji dozlatova. ..
INGREDIEICE: 500g bramborové kaše, 100g karotky, lžíce másla, 100g strouhaného sýra, lžička nasekané pažitky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Mrkev uvaříme a vychladlou nastrouháme na malé nudličky. Hustší bramborovou kaši smícháme s polovinou sýra, mrkví a nasekanou pažitkou. Dochutíme a dáme do vyhřáté trouby zapéci asi na 15 minut. Posypeme zbylým sýrem a pečeme dalších 10 minut ..
INGREDIENCE: l kg brambor, 2 vejce, l cibule, 1/4 l mléka, 20 g másla, 400 g drůbežího masa, pažitka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory uvaříme a rozšťoucháme, přilijeme teplé mléko a rozpuštěné máslo, přidáme vejce, osolíme a dobře propracujeme. Ohnivzdornou misku vymažeme máslem, na dno navrstvíme připravenou bramborovou kaši, kterou poklademe masovou nádivkou. Jemně umleté drůbeží maso okořeníme, osolíme a přimícháme ke zpěněné cibuli. Navrch dáme opět vrstvu bramborové kaše. Upe ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA