INGREDIENCE: 100g strouhaného sýra, 50g másla, 100g strouhané housky, 1 l hovězího vývaru, 2 vejce, špetka muškátového oříšku, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Nastrouhaný sýr smícháme se strouhankou osmaženou na másle a pak zalijeme vývarem. Polévku povaříme, rozmícháme do ní vejce a hotovou okořeníme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku. Přisolíme a připepříme. Podáváme s krajíčky bílé veky. ..
INGREDIENCE: 500 g vepřového masa z kýty,1 lžička soli, 2 lžíce Solamylu, 1 vejce, olej, 2 pórky, 1 hlávky bílého zelí, 1 l vývaru z masoxu, 1 lžičky glutasolu, sklenka vína vermutu, 4 lžíce sójové omáčky, 1 lžičky ostré papriky nebo chilli, 1 lžička škrobu namočeného v troše studené vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na velmi tenké plátky, osolíme, posypeme škrobem, vyklepneme vejce a dobře promícháme. Vložíme do chladničky a necháme půl hodiny až několik hodin rozležet. Občas zam ..
INGREDIENCE: 1 kachna, 400g mletého vepřového bůčku, 2 vejce. 2 žemle, 40g másla, asi 1 dl mléka, 1 stroužek česneku, mletý pepř, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle nakrájíme na tenké plátky, zvlhčíme je mlékem a necháme prosáknout. Pak dobře rozmělníme. Máslo utřeme se solí, přidáme mleté maso, vejce, pepř, utřený česnek, drobně nakrájenou petrželku, rozmácháme a vmícháme rozmělněné žemle. Kachnu osolíme na povrchu i uvnitř, naplníme nádivkou a zašijeme. Kachnu dáme na pekáček a za častého ..
INGREDIENCE: 300 g hovězího masa, 100 g mletého vepřového masa, 1/2 cibule, 30 g tuku, trochu mouky, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí plátek dobře naklepeme menší placičku. Mleté vepřové maso osolíme, přidáme osmaženou cibuli a namažeme na plátek. Ten stočíme a pevnou nití dobře ovážeme. Dáme péci na tuk a během úpravy mírně podléváme. Když je maso měkké, zaprášíme ho moukou, podlijeme a povaříme. Hotovou balenku zbavíme nitě a příčně nakrájíme na malé závitky. Podáváme s rýží. ..
INGREDIENCE: 2 vejce, 500 g měkkého tvarohu, 200 g hrubé mouky, 30 g tuku, 40 g žemle na krájení, sůl, 20 g strouhanky a 20 g tuku na osmažená, 60 g másla na pomaštění. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozšleháme se solí, přidáme jemný tvaroh, mouku, rozpuštěný tuk a dobře vypracujeme. Pak vpracujeme do těsta na kostičky nakrájené žemle, tvoříme malé kulaté knedlíky a vaříme. je asi 15 minut. Uvařené roztrhneme, posypeme osmaženou strouhankou a mastíme máslem. Můžeme podávat se šlehaným žervé nebo s ovoc ..
INGREDIENCE: 300g libového hovězího masa 300g libového vepřového masa, 2 1 vody, 100 g kysaného zelí, 100 g syrového hlávkového zelí, 1 cibule, 250 g kořenové zeleniny, 1 kedluben, 1 červená řepa, 2 lžíce rajčatového protlaku, nové koření, bobkový list, sůl, celý pepř, tuk na smažení, kysaná smetana. POSTUP PŘÍPRAVY: Červenou řepu omyjeme a vaříme vcelku asi 40 minut. Oloupanou cibuli ponecháme vcelku. Hlávkové zelí nastrouháme na nudličky Ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Do ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřové kýty, 200 g slaniny. Náplň: 150 g žampiónu, 2 rohlíky, 1 vejce, 2 vejce natvrdo, 1 cibule, 1 červená paprika, 1 dl oleje, petrželka, sůl, pepř, Vegeta. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso rozřežeme na plát a rozdělíme na dvě části. Naklepeme, osolíme a trochu okořeníme. Rohlíky nakrájíme, smícháme se žampióny, které jsme podusili na cibulce. Do vychladlé hmoty vmícháme vejce. Polovinu náplně rozetřeme na 1 plát, do středu položíme rozpůlená vejce a na ně navršíme zbytek náplně do t ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Rozpůlené kuře se dá do horké slané vody do poloměkka ovařit. Přidá se též polévková zelenina. Poté se kuře vyndá, rozseká na menší kousky. Na kastrole se osmaží drobně krájená cibulka, vsype se asi 400 g přebrané spařené rýže, zaleje jen málo polévkou z kuřete a nechá vysmáhnout. Pak se přidá nakrájené kuře, zaleje se dle potřeby polévkou a dá do trouby přikryté dusit do měkka. Na míse se posype strouhaným tvrdým sýrem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 300 g prohřáté polohrubé mouky se dá na vál, osolí a rozdrobí se do ní 200 g umletých nebo nožem dobře utřených škvarků. Poté se přidají 2 žloutky, 3 lžíce smetany, 2 lžíce bílého vína, z 10 g kvasnic s 8 lžícemi mléka zakynutý kvásek. Vypracuje se tužší těsto a vyválí se na prst silně, přeloží se jako těsto máslové. Vždy se na prst tence rozválí, přeloží se na třikrát, nechá asi 5 minut odpočinout, zase rozválí, přeloží a to se opakuje třikrát. Poté se z vyválené ..
INGREDIENCE: 100 g šunky, 1/2 pomazánkového másla, 2 lžíce bílého jogurtu, l cibule, 5 ředkviček, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Šunku nakrájíme na tenké nudličky a smícháme ji s pomazánkovým máslem a bílým jogurtem. Přimícháme nadrobno nakrájenou cibuli a podle chuti osolíme. Před podáváním do pomazánky přidáme na malé kousky nakrájené ředkvičky (pokud jsou v pomazánce delší dobu, pouštějí barvu). Pomazánku můžeme ozdobit zelenou petrželkou nebo nasekanou pažitkou. Podáváme se sýrovým pečivem neb ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA