INGREDIENCE: 1 králíka, 1 malé hlávky zelí, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 pórky, 1 červená kapie, sůl, 1 lžička kari, 1 dcl bílého vína, 1 dcl vody nebo vývaru, 1 vejce, 3 lžičky Solamylu, 1 lžičky bílého mletého pepře, 1 lžičky zázvoru, 1 lžička Glutasolu, 3 lžíce Sójové omáčky, 100g burských oříšků, 3 lžíce oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Králíka vykostíme a nakrájíme na malé tenké plátky. Přidáme vejce a lžičku Solamylu, dobře promícháme a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Př ..
INGREDIENCE: 1 králík, játra z 1-2 králíků, 150g anglické slaniny na vyložení formy, 2 cibule, 2 vejce, 100g slaniny vcelku, 150g vepřového vařeného sádla, sůl, paštikové koření nebo pepř, zázvor, tymián a strouhaný muškátový oříšek. POSTUP PŘÍPRAVY: Králíka vykostíme. Játra a 100 g slaniny nakrájíme na drobné kostičky. Králičí maso s cibulkou umeleme na masovém strojku. K umleté směsi přidáme vejce, sůl, paštikové koření a vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme játra a slaninu. Plátky anglic ..
INGREDIENCE: 2 králík, 500g libovějšího vepřového bůčku nebo pecka, palička česneku, sůl, kmín, 2 cibule, 1 lžíce mouky na zahuštění šťávy. POSTUP PŘÍPRAVY: Králíka naporcujeme, potřeme česnekem utřeným se solí (nebo česnekovou pastou), posypeme drceným kmínem a vložíme do pekáče. Přidáme stejně ochucené vepřové maso, na kostky nakrájenou cibuli, vše podlijeme vodou a pečeme v troubě doměkka. Pokud je králík mladý, vepřové maso musíme péct dříve a králíka přidáváme asi o 40 minutách pečení. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji vysmažíme najemno pokrájený špek, na který pak dáme dozlatova orestovat pokrájená a solí, pepřem a kmínem ochucená králičí játra. Do pánve k orestovaným játrům přidáme oloupanou, na měsíčky pokrájenou cibuli, pokrájenou slaninu (uzené) a za občasného promíchání restujeme do změknutí a osmažení cibule. Nakonec dochutíme rozetřeným česnekem a majoránkou, případně ještě dochutíme solí a pepřem, ještě krátce orestujeme a podáváme. Podáváme nejlépe se šťouchanými bramboram ..
INGREDIENCE: 1 mladý králík, 1 lžíce másla, 2 lžíce sádla. Náplň: 300 g prorostlého vepřového masa, 1 cibulka, lžíce zelené petrželky, sůl, pepř, lžíce polohrubé mouky, 1 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nožem nahrubo rozsekáme, přidáme jemně nakrájenou cibulku a společně s ostatními přísadami vpracujeme směs, kterou vložíme do vykostěného králíka. Přidáme rozpůlené ledvinky a plát masa z králíka s náplní dobře zašijeme. Kosti ze stehen a ze hřbetu rozsekáme na menší kousky, osolíme a př ..
INGREDIENCE: Rozporcovaný králík, 1dcl oleje, 3 stroužky česneku, 3lžíce worcesterové omáčky, 1kostka hovězího bujonu, 1/4l světlého piva, 1/4l červeného vína, sůl a pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme si marinádu z oleje, prolisovaného česneku, worcesterové omáčky, soli a pepře. Porce králíka naložíme do marinády a necháme uležet do druhého dne. V hrnci si rozpálíme trochu oleje, porce králíka vyndáme z marinády a opečeme je, přidáme pivo, červené víno, hovězí bujon a zbylou marinádu a dusíme a ..
INGREDIENCE: 1 kg masa z králíka, 1 kg vepřové plece, 2 lžičky soli, 20 g sanitru, 1 dl mléka nebo smetany, 1 dl vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso z králíka umeleme velmi jemně na strojku na maso. Maso z vepřové plece nakrájíme na menší kostky Vložíme do mísy, posypeme oběma druhy soli, zalijeme mlékem nebo smetanou a vodou a rukama velmi důkladně promícháme. Směsí naplníme formu na šunku, sáček na tlačenku nebo dvojitý mikroténový pytlík, převážeme provázkem a necháme dva dny odležet v chladničc ..
Ingredience: 1 celý králík a menší kousek bůčku Na nálev potřebujeme: 4 vajíčka celá, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce worčestru, 1 lžíce magi, feferonku nebo špetku pálivé papriky, 5-10 stroužků prolisovaného česneku, 1 lžíce solamylu, 1/2 lžičky majoránky, 1/2 lžičky cukru, sůl dle potřeby. Postup přípravy:na nálev promícháme vidličkou. Králíka naporcujeme a osolíme a vložíme alespoň přes noc do připraveného nálevu. Maso a nálev opět řádně promícháme. Druhý den vložíme maso i s nálevem do sádl ..
Na rozpálený olivový olej dáme porce králíka,na hrubo nakrájenou cibuli a osmažíme.Přidáme olivy, osolíme,opepříme a chvíli dusíme ve vlastní štávě.Podlijeme vínem a přidáme lístky šalvěje.Když je maso poloměké přidáme rajčatové pyré a dodusíme.Podáváme s pečeným bramborem. Pečené brambory ke králíkovi: Do pekáčku nakrájíme na klínky syrové brambory a posypeme na hrubo nakrájenou cibulí,přidáme zelené olivy,na jemno nasekanou feferonku,celou šalvěj,osolíme,opepříme,pokapeme olivovým olejem,p ..
INGREDIENCE: Králík, nakládaná zelenina na svíčkovou, hl. mouka, šlehačka 33%, bobkový list, nové koření, kuličkový pepř, cibule, máslo. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravené maso si nejdříve naložíme do pekáče den předem. Na maso nalijeme zeleninu i s nálevem, přidáme koření. Přikryjeme a dáme do lednice. Druhý den vezmeme hrnek, dáme do něj máslo a na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme kousky masa a opečeme z obou stran, nakonec nalijeme zeleninu a přidáme ještě studenou vodu a nech ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA