Recepty na xkuchtik.cz

DOBRÁ RADA | Cibetková káva nebo-li Kopi Luwak

Tato káva je jistě plná překvapení a její vznik, původ i cena, je vskutku zajímavá. Proč se jí říká „cibetková káva“? Co to je vlastně cibetka? Odkud tato káva pochází? Jak se pěstuje? Jak se sbírá? Čím je káva Kopi Luwak zajímavá? Jednoduše řečeno: bez cibetky by tato káva vůbec neexistovala. Není ani z nějaké zvláštní odrůdy kávovníku, ani se odlišně nepřaží nebo neskladuje, jediné, co je k její „výrobě“ potřeba, je tato malá kunovitá šelma, odborně řečen ..

DOBRÁ RADA | Dokonalé Espresso

Dokonalé espresso, chceteli káva, se významně podílí na obratu vašeho gastronomického zařízení. Vezmeme-li v úvahu, že dobrá surovina má náklady na porci espressa zhruba 5 kč a jeho prodejní cena je mezi 20kč až 25kč, pak zisk při denní produkci 50 porcí činí zhruba 22.500-30.000,- Kč měsíčně! Tento zisk je samozřejmě tím větší, čím kvalitnější espresso je! Espresso si host objednává prakticky v každém ročním období. Novým trendem na našem trhu je Café SAO. Člen konsorcia Café SAO patří mez ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz